Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde ne znam da li neko procita sta je covek napisao,ja vrlo dobro znam za gubitak na hardware-u i lepo sam napisao da od prodaje igara vade konzolu,kao i da meni nije realno da neko kupi konzolu a ne kupi nijednu igru,tako da microsoft bude na gubitku!
Poenta,posto moram da crtam,"ja mislim" da surfovanje na x360(kad bi postojalo) ne bi ugrozilo windows,jer niko nece da kupi samo konzolu, a da ne kupi ni jednu igru!Ako kupis par igara microsoft je u plusu

kovacm je napisao(la):
zato sto mogu i da se igram na toj konzoli a na PCju od 100e. ne :)
Znaci ako kupis X360 za igranje + surf,microsoft ce zaraditi na igrama i live servisu i vise im se to isplati nego da ti prodaju windows za PC,ja samo o tome govorim
ni o cemu drugom!

Poslednja izmena:
A kako Sony nije sramota da prikazuje CGI filmove i kaze to je beta nasih igara finalna verzija ce jos bolje da izgleda. PS2 kosta 129 eura a XB360 300-400 eura tako da prodaja nije bas za uporedjivanje. Nekoliko se puta proda vise Opel korsi od Mercedesa E klase. Jeli bolja Korsa ???
PS3 jos nije izasao, a ako mu bude start kao PS2 onda ce se sami pokopati. Ps2 je na launchu imao mislim 5 igara od kojih nijedna nije valjala nicemu.

Somilic je napisao(la):
Poenta,posto moram da crtam,"ja mislim" da surfovanje na x360(kad bi postojalo) ne bi ugrozilo windows,jer niko nece da kupi samo konzolu, a da ne kupi ni jednu igru!Ako kupis par igara microsoft je u plusu
da, ali niko nece kupiti windows. logika ti je pogresna...
ovako kupujesh i jedno i drugo. jer sa xbox ne mos' da surfujes. i nvm, stanje je takvo kakvo je, sa xbox360 ne mozes da surfujesh, Nintendo ima Operu, M$ je dupe... :)

Kako mislis da surfujes dzojstikom bez tastature??? Konzola se kaci na TV aparat, gdje mislis da drzis mis i tastaturu???

kovacm je napisao(la):
da, ali niko nece kupiti windows. logika ti je pogresna...
ovako kupujesh i jedno i drugo. jer sa xbox ne mos' da surfujes. i nvm, stanje je takvo kakvo je, sa xbox360 ne mozes da surfujesh, Nintendo ima Operu, M$ je dupe... :)
Pa to bi sad trebalo napraviti celu studiju,da li bi se xbox360 prodavao vishe i koliko ako bi imao neki OS i mogucnost surfovanja i koliko bi to umanjilio prodaju windowsa,ako ce sony tako nesto da napravi,njima nista drugo ne preostaje nego i za x360 da omoguce net,opet pare idu njima u dzep,a sto se tice interneta retko ko samo surfuje,vec se skidaju razne stvari koje ionako ne bi radile na x360,vec bi ti trebao PC.

Ali je sve to zamazivanje ociju,nek sony pokaze igre koje vrede,boli me za surf i linux,playable MGS4 i Assassins creed(laz zvanu Killzone2 da ne spominjem)to se ceka,a ne tamo lupetanja oko novog PS3-PC-a,kome to treba:wall: ...

Poslednja izmena:
milosd77 je napisao(la):
Kako mislis da surfujes dzojstikom bez tastature??? Konzola se kaci na TV aparat, gdje mislis da drzis mis i tastaturu???
Pricamo teoretski,a inache imam bas jedan zgodan stakleni sto,pa bi na njemu drzao!?

Poslednja izmena:
Konzole su meni licno bolje za igranje. U stvari uvijek je bolji namjenski alat od multipraktika. Racunar je namijenjen prvenstveno za ozbiljan rad i tu je neprikosnoven i nema konzole koja ce moci da ga ugrozi (kad kazem racunar ne mislim iskljucivo na PC). Igranje za mene podrazumijeva razonodu, sjedenje za stolom nosem 10cm od monitora mi je sve samo ne razonoda.
Pretpostavka je da ce PS3 bolje proci od XB360 jer ima ogromnu bazu potrosaca koji ce ga kupiti po inerciji poslije PS2. Da ne pricam koliko ima ljudi poput Drivera koji su bukvalno opsjednuti njim i koji cisto zbog toga gledaju na MS kao na zlo. Cak je Driver Bil Gatesa nazvao Hitlerom 21. vijeka iako je isti dao najvise novca u dobrotvorne svrhe na svijetu.

milosd77 je napisao(la):
PS2 kosta 129 eura a XB360 300-400 eura tako da prodaja nije bas za uporedjivanje. Nekoliko se puta proda vise Opel korsi od Mercedesa E klase. Jeli bolja Korsa ???

Niko nije rekao da je PS2 bolji od X360, on se vishe prodaje i zbog cene, ali na prvom mestu zbog boljih igara. Kada budesh shvatio da igre prodaju konzolu, shvaticesh u kakvom je ****** X360.

Shto se tiche igara za PS3 i launch igara za PS3, od X360 ne moze loshije, a kako se trenutno razvija situacija, PS3 ce na launchu da ima nekoliko hitova, shto je dovoljno da se rasproda prvih 6 meseci.

Poslednja izmena:
Molim bracu konzolaze da naprave matematiku kostanja PS3 konzole tokom prvih godinu dana.

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Ovo je problem sa kojim ce se susresti dosta manjih developera:

http://www.ps3land.com/article-448.php

Mozda samo u samom pocetku kada broj naslova bude relativno mali. Predpostavljam da ce cena kostanja :) razvoja igara za PS3 biti manja (bilo bi steta da ne bude tako).

Poslednja izmena:
da, da sjajno:
"clearly agrees with outgoing Microsoft chairman Bill Gates, who has claimed that 2007 will be the crucial year for the next-gen console battle."
jok, kljucna bitka ce biti 2006-ta - pre nego sto se PS3 pojavi u prodavnicama :D :D :D sjajno.. ,) bash me zabavljaju ovakve izjave...

wtf

nisam nista primetio ?!? :bottle:

Odradite ponovo play na swf i pazljivo ogledajte prvi sekund flasha! Tacno iznad dzojpada!

Boing nisam mogao da verujem svojim ocima...

Shta fali tome da Sony ima neki dil sa Appleom ? Moze samo da znachi standardizaciju (iTunes).

Shto se tiche razvoja igara, pa naravno da ce razvoj da koshta dosta, koshta i za X360, ali to se mnogo brze isplacuje nego igre za PC, chak i u prvoj godini "zivota" konzole, nikakav tu problem nije. Igre ce koshtati vishe nego za proshlu generaciju, ali ce biti i mnogo kompleksnije, a kada pogledamo koliko Sony prodaje konzola i igara, a koliko Microsoft, pre ce se doci do rachunice da se Microsoftu neuporedivo manje isplati da se bavi tim poslom uopshte, i to treba da bude tema, za Sony se ne brinite :D

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pocinjes mnogo da licis na Audiofreek-a :D

Prichacemo o tome kada za dve godine PS3 otrsi X360 josh vishe nego shto je PS2 uradio ;)

Nego, evo jednog posta koji sve lepo objashnjava, najbolji i najveci post koji sam ikada video...

Poslednja izmena:
ma nije to toliko strasno.. ipak jb ga velika je povrsina cipa :(

e .. mislim da je dosta i 4-5...nemojte odmah da pravite dramu oko toga...

Nedjo je napisao(la):
Ovo je priceless:

"...Reeves also talks about failure rate as there is a possibility that one of the cores in the Cell will "blow" at any given time..."

http://www.reed-electronics.com/ele...50202.html?industryid=21365&www.dailytech.com

Cekaj pa kakve ovo direktne veze ima sa cell-om, covek je lepo rekao da bilo koji cip (pa i cell) moze da crkne bilo kada i da to zavisi samo od toga koliko ce isti biti testiran pre ugradnje. Nista specijalno i nista sto vec nije poznato i vazi za sve el. komponente.

Problem je sto IBM ima jako mali yield sa Cell cipovima. Svega 10-15% cipova ima funkcionalnih 8 jezgara (PS3 valjda koristi 7 jezgara...). To je exremno mali yield i verovatno jedan od bitnijih uzroka zasto PS3 kasni i kosta toliko koliko kosta...

Sony ce u PS3 ugradjivati cipove sa 7 i 8 funkcionalnih jezgara. Ostale cipove (3,4,5 f-onalnih jezgara) IBM ce prodavati proizvodjacima embeded uredjaja.

Problem moze nastati, ako neki cip koji se tokom testova pokaze da ima npr. 7 f-onalnih jezgara, nakon prvih mesec dana ostane na 5-6 jezgara, jer je u pitanju jako slozen cip i ne moze se povuci analogija sa "bilo kojom el. komponentom...". Pitanje je da li ce tada cela konzola da rikne, ili ce joj se "samo" degradirati performanse... Po drugom scenariju bi kupac PS3 tokom vremena dobio PS1, kada mu pocrkavaju jezgra u Cell-u :)

PS: Apple logo na onoj intro reklami je valjda bio tu posto je animacija obradjivana u Shake-u, a nije placena licenca za softver (mada mi ovo zvuci neverovatno, tako sam negde procitao...). Doduse, nije prvi put. I Microsoft je koristio piratski (Sony) Sound Forge :)

Slazem se da je u pitanju veoma slozen cip, ali i dalje ne mogu da se slozim sa opcijom da isti nece biti dovoljno testiran i da moze da se desi da neko od 7 jezgara crkne u toku rada, odnosno verovatno ce se to desiti ali ne u nekom procentu nego verovatno u delovima promila od ugradjenih cipova.

Druga stvar je da li ce perfomanse cell-a bidi drasticno degradirane u slucaju otkazivanja 1-2 jezgra. Imam neki utisak po do sad objavljenim informacijama da doticni ima toliko rezerve snage da bi mu verovatno i 5 jezgara bilo dovoljno za normalno funkcionisanje.

Gluposti, naravno da ce yield da bude nizak kada je to nova tehnologija, a do skoro je IBM govorio kako proizvodnja Cella napreduje mnogo brze nego bilo koji procesor do sada, a sad odjednom ima previshe shkarta. Naravno za to su krivi Microsoftovi sajtovi Inquirer i Joystiq, koji namerno pogreshno tumache izveshtaje i izjave IBMa, pa to tako dodje do naroda koji veruje svakome.

Procenat Cell-ova koji ce ici u PS3 je oko 31% (7 SPEova), dok ce oni sa 8 ici za mnogo vece pare vojsci, a ostali od 3-6 ce ici u raznu elektroniku, i to je neshto shto ce za kratko vreme naglo spustiti cenu proizvodnje Cella, jer skoro svaki komad ce sluziti za neshto.

Da je problem kako se ovde prikazuje, PS3 bi sigurno bio odlozen dok se ne savlada proizvodni proces Cella do granice kada to bude isplativo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno