Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
driver je napisao(la):
Nintendo je opet pokazao da nema nameru da se mrdne od Zelde, Maria i prostih arkadnih igara sa decom u glavnoj ulozi.
Vec vidim Majkl Dzeksona u redu da kupi Wii :d :D

Znachi Maxa kupuje Wii :D:D:D

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
A shta je loshe u tome da PS3 ima najbolje iz oba sveta ?
Nije nista lose, ali je nemoguce!Kao sto ti kazes software je bitan,a oni jos nemaju ni igre a kamo li programe!

Kako nemoguce, pa to je sve manje vishe potvrdjeno :)

I kako nemaju igre, a shta je prikazano na E3 ? Niko od nas nije bio tamo, ali je na showflooru prikazano 15ak playable igara, a o linuxu cemo tek da chujemo, josh nishta se konkretno ne zna. A kada krene homebrew, mogucnostima nema kraja.

GoldenBoy je napisao(la):
Али зашто лупају овакве глупости .... то ми стварно није јасно.

Ако би човек узео за озбиљно мислио би да желе да оживе линије кућних рачунара типа c64, Amiga, Atari...

kakve to gluposti lupaju? da ce moci da se stavi i veci harddisk?? to je glupost??

druga stvar je sto su i c64 i amiga i atari bili x puta bolje resenje od PrC-a.

@nedjo: za majkla - :D:D:D:D:D:D:d:) odlichno!

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Kako nemoguce, pa to je sve manje vishe potvrdjeno :)

I kako nemaju igre, a shta je prikazano na E3 ? Niko od nas nije bio tamo, ali je na showflooru prikazano 15ak playable igara, a o linuxu cemo tek da chujemo, josh nishta se konkretno ne zna. A kada krene homebrew, mogucnostima nema kraja.
Pa ne mislim na te prve "zamazi oci igre",nego nesto konkretno,mislim non stop pricaju o linuxu i PC nasledju,nek pokazu malo vise od nextgena a lako cemo posle o programcicima iz domace radinosti,mada realno kome to treba kad ima PC!

ako PS3 pokrece linux onda nema potrebe da razmisljate o software-u za njega jer software-a za linux ima koliko hocete... sve sto treba je rekompajlirati.... :)
ja sam cuo da su IBM-ovci vec portovali linux kernel za cell procesor i da to radi stabilno ...

Poslednja izmena:
Мислио сам на ово са приширивошћу меморије, побољшаним цел процесором. Неђо је на то слао линкове. Даље, PS3 хвале како је он више од конзоле, како је то компјутер ...

О томе се овде прича...

Ја мислим да је то глупо, а и нема шансе да се догоди, већ да је то само Сонијев PR који покушава убедити купце зашто је PS3 бољи од x360/Wii.

ne golden boy, Ken je lepo rekao da ce kasnije biti veci hard, a mozda i blueray pisach.

a ona druga dva linka su komentari (ko zna koga - koje ni-ne-znam zasto je nedjo poslao ;)) da ce biti razlicite verzije cell procesora, memorije... sto su oni zakljucili iz istog intervjua, koji smo i mi procitali, sa Kenom. tacka.

Uprosceno, Sony zzeli da kreira kompletan ekosistem za PS3 i zapravo stvori novu vrstu PC-a.

Somilic je napisao(la):
Pa ne mislim na te prve "zamazi oci igre",nego nesto konkretno,mislim non stop pricaju o linuxu i PC nasledju,nek pokazu malo vise od nextgena a lako cemo posle o programcicima iz domace radinosti,mada realno kome to treba kad ima PC!
Čudi me da se nisi sam setio. Prvi homebrew program koji se željno očekuje za PS3 je onaj koji će omogućiti da se igre preuzete sa neta pokreću na konzoli bez BD-ROM diska u njoj. Kada se ovo desi, prodaja PS3 će drastično skočiti, ali će ova platforma zbog toga možda postati neinteresantna diveloperima igara.
Ako PS3 ponovi uspeh koji je imao PS2 (koji se uzgred još uvek bolje prodaje nego Xbox360), diveloperi će rado ponuditi i drugačiji softver za njega. Prvo multimedijalne plejere, browsere i sl., ali kasnije bi mogli stići i neki ozbiljniji alati, naročito ako Sony bude uspeo da progura Cell kao procesor za kućne računare, što ipak sumnjam da će uspeti.

pa ja mislim da je IBM cekao 20 godina da zabije noz microsoft-u u ledja i da je cell bio pokusaj... koliko bih voleo da cell bude uspeh... :)

I koliko taj PS3 kosta? Jel ima negde u Evropi da se kupi ili ne?

Poslednja izmena:
morbius je napisao(la):
Čudi me da se nisi sam setio. Prvi homebrew program koji se željno očekuje za PS3 je onaj koji će omogućiti da se igre preuzete sa neta pokreću na konzoli bez BD-ROM diska u njoj. Kada se ovo desi, prodaja PS3 će drastično skočiti, ali će ova platforma zbog toga možda postati neinteresantna diveloperima igara.
Ako PS3 ponovi uspeh koji je imao PS2 (koji se uzgred još uvek bolje prodaje nego Xbox360), diveloperi će rado ponuditi i drugačiji softver za njega. Prvo multimedijalne plejere, browsere i sl., ali kasnije bi mogli stići i neki ozbiljniji alati, naročito ako Sony bude uspeo da progura Cell kao procesor za kućne računare, što ipak sumnjam da će uspeti.
A koliko ces moci igara da instaliras,jednu,uostalom ja pitam za blisku buducnost a ta prica je naucna fantastika,cak i da napisu, ne znam kakve programe,pa to vec sve ima za PC,znaci nek prikazu nesto sto vredi od igara a te price o novom PC-u nek ostave za kasnije,prvo cuvene nextgen igre a zatim linux,kakav crni upgrade ,7 godina ne mogu da izbace novu konzolu!

einstein je napisao(la):
pa ja mislim da je IBM cekao 20 godina da zabije noz microsoft-u u ledja i da je cell bio pokusaj... koliko bih voleo da cell bude uspeh... :)
Ma mogu da se sutiraju u dupence,pa i ja bi voleo da smo prvaci u fudbalu,a ne 0:6!

einstein je napisao(la):
ne vishe od mene :)

tu sam i ja :)
Nedjo je napisao(la):
Uprosceno, Sony zzeli da kreira kompletan ekosistem za PS3 i zapravo stvori novu vrstu PC-a.
to bi bila prava stvar! resiti se monopola po svaku cenu!

driver je napisao(la):
X360 live je dobra stvar
posle one prezentacije na E3 ne bih se slozio (ne zanima me kolko zaradjuju na tom servisu) jer zamisli da koristis internet i na masini imas samo misa. znaci pozivas nekog na partiju mp igranja i ne mozes najobicniju tekstualnu poruku da mu posaljes :S: ali zato mozes da kupis novi skin za svoja NFS kola ili mozda i neku dodatnu stazu :S:
pre bih rekao degradirano nego dobro....

ozbiljni soft paketi se ne mogu koristiti na nama poznatim verzijama ps3-ke na prvom mestu zbog ogranicenja u kolicini memorije ;)

Ser_Zile je napisao(la):
tu sam i ja :)

to bi bila prava stvar! resiti se monopola po svaku cenu!

posle one prezentacije na E3 ne bih se slozio (ne zanima me kolko zaradjuju na tom servisu) jer zamisli da koristis internet i na masini imas samo misa. znaci pozivas nekog na partiju mp igranja i ne mozes najobicniju tekstualnu poruku da mu posaljes :S: ali zato mozes da kupis novi skin za svoja NFS kola ili mozda i neku dodatnu stazu :S:
pre bih rekao degradirano nego dobro....

ozbiljni soft paketi se ne mogu koristiti na nama poznatim verzijama ps3-ke na prvom mestu zbog ogranicenja u kolicini memorije ;)

Pa ne kucaju se poruke na Live servisu vec imas slusalice i mikrofon i uzivo razgovaras. To funkcionise besprekorno. Posto se konzole igraju iz fotelje, kreveta ili sa poda nije mi jasno cemu bi tastatura sluzila tokom igre.

milosd77 je napisao(la):
Pa ne kucaju se poruke na Live servisu vec imas slusalice i mikrofon i uzivo razgovaras. To funkcionise besprekorno. Posto se konzole igraju iz fotelje, kreveta ili sa poda nije mi jasno cemu bi tastatura sluzila tokom igre.
FPS?:type: :d :d :d
Pozdrav.:wave:

Zile, nisam mislio da je Xbox Live bash toliko dobar :D, zato sam i siguran da ce PS3 online biti mnogo kompleksniji i bolji. Drugo je to shto ljudi dizu u nebesa Live jer ne postoji konkurencija, a zaboravljaju da je sve to iskopirano sa PCa, samo je napravljen unified sistem na kome mogu pare da se uzmu, i tako umesto 7 milijardi dolara gubitka, Xbox napravi samo 6 :D:D

PS3 online ce najverovatnije podrzavati tastaturu (mada ce imati video/audio chat), Microsoft to ne sme da uradi jer bi gomila ljudi koji koriste komp samo za net i chat kupili konzolu, a on mora nekako da proda windows :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Microsoft to ne sme da uradi jer bi gomila ljudi koji koriste komp samo za net i chat kupili konzolu, a on mora nekako da proda windows :)
Pa zar se njima ne isplati bar podjednako da prodaju konzolu,ako im je manja zarada na konzolama sta ce im onda uopste,pod ovim mislim na kompletnu zaradu i hardware i software!
Trebalo bi da im je sve jedno,dal prodaju windows ili xbox360 opet zaradjuju.

konzola se uglavnom poklanja jer je cena hardwarea vece od prodajne cene... (zar ovo ne znaju i ptice na grani :D)
sigurno im se vishe isplati da uvaljuju licencu za windows...

A sta je sa PSP 3. Kad to izlazi. Video sam neke prewiev ono je bolesno kakva je grafika... >>?

kovacm je napisao(la):
konzola se uglavnom poklanja jer je cena hardwarea vece od prodajne cene... (zar ovo ne znaju i ptice na grani :D)
sigurno im se vishe isplati da uvaljuju licencu za windows...
Citaj sa razumevanjem,lepo sam napisao,poenta je da prodaju i jedno i drugo da bi zaradili,tako da im je sve jedno sta ce neko da kupi dok kupuje od njih!
A siguran sam da niko nece da kupi x360 bez ijedne igre da bi surfovao i time njima napravio gubitak...

Poslednja izmena:
citaj pazljivo: zasto bi prodavali samo jendo (npr. samo xbox360) kad mogu da uvaljuju svakome i jedno i drugo!!!
svakome ko se igra + surfuje + mlatimuduje audio/video ne bi trebao PC.
evo krecem od sebe: ili koristim programe za pravljenje web stranica (to mi je posao, znaci koristim Pc kao alatku za posao) ili, u slobodno vreme, igram se + surfujem + mlatimudujem audio/video. znaci da ne koristim PC za posao meni bi savrseno odgovarao uredjaj koji bi obavljao 3 navedene stvari.

kovacm je napisao(la):
citaj pazljivo: zasto bi prodavali samo jendo (npr. samo xbox360) kad mogu da uvaljuju svakome i jedno i drugo!!!
svakome ko se igra + surfuje + mlatimuduje audio/video ne bi trebao PC.
evo krecem od sebe: ili koristim programe za pravljenje web stranica (to mi je posao, znaci koristim Pc kao alatku za posao) ili, u slobodno vreme, igram se + surfujem + mlatimudujem audio/video. znaci da ne koristim PC za posao meni bi savrseno odgovarao uredjaj koji bi obavljao 3 navedene stvari.
Pa zasto bi davao 400+ dolara za tako nesto,takav PC mozes za 100Eura da nadjes!
A ako bi se jos pretplatio na xbox live i poceo da kupujes igre njima bi se isplatilo ma sta ti radio sa konzolom,ali ako bi kupio samo konzolu bez ijedne igre,naravno da bi bili na gubitku, ali realno koliko ljudi bi tako nesto uradilo,pa jeftinih PC za tu namenu(surf,audio-video bez igara) ima kolko hoces....

Poslednja izmena:
Somilic, to malo drugachije funkcionishe. Ne zaradjuje se na konzoli, vec na softveru, a shto vishe ima konzola, bice i vishe (dobrog) softvera, jer ce razvojni timovi imati za koga da rade :). S obzirom da se X360 i dalje prodaje manje od PS2, kako ce se prodavati kada PS3 izadje ?!?!

Borba next-gen konzola je borba za "dnevnu sobu", a dnevnih soba ima chak vishe nego PCa :), i to je odgovor zashto je Microsoft uopshte u tom poslu. Problem je shto su malo potcenili Sony pa im je prva generacija proshla sa 6 milijardi $ gubitka, onda su na drugu ishli shto jeftiniji hardver, i shto brzi launch, pa im se to "backfireovalo" i sada skoro 7 meseci od launcha, ima malo naslova, igre su nedovrshene, rade u 30fps, vecina ih je multiplatform, PS2 se i dalje prodaje bolje. X360 ako ne prodje kako treba u ovoj generaciji, necemo videti X720 sigurno, a ja mislim da ce u tome i Wii imati bitnu ulogu. Ako se pokaze dobrim i ako krene prodaja u USA kako treba, X360 je doomed :)

Zato se sada vade iz zivog blata i izmishljaju gluposti, tipa addon HD-DVD player (proshle godine u ovo vreme su rekli da HD player uopshte nije potreban), konekcija sa mobilnim (naravno windows mob morash da imash) i PC svetom shto govori samo o tome koliko ce josh jadniji softver da bude (za one sa jeftinijim ulaznicama, najbolji je softver onaj koji se radi za jednu platformu i closed hardware).

Poslednja izmena:
zato sto mogu i da se igram na toj konzoli a na PCju od 100e. ne :)

i ovako cu dati 500e. za PS3 pored svog PCja od 1000e. i to da bih mogao da se igram a ne da se smaram sa karticom od 200e. (koja ne moze da tera Oblivion kako treba ni u 640*480 :D - hint: 7600GT sa HDRom nekad padne ispod 15tak FPSa)

Poslednja izmena:
kovacm je napisao(la):
hint: 7600GT sa HDRom nekad padne ispod 15tak FPSa)

Kako ljudi vole da precutkuju framerate :)

Znachi svuda po netu se mogu videti komentari kako najbolja igra na X360 izgleda kao ona sa PS3, a niko ne pominje da u toj igri framerate pada i na 10 (Gears of war). Ajde da ne ulazimo u prichu ko moze da igra neshto u 10fps (ne moze ni u 30), ali ne kapiram kako ove iz M$a nije sramota da takve igre uopshte izbace, a ne da ih reklamiraju kao neshto shto je "on par" sa PS3. Stvar je u tome shto nemaju izbora. Kada bi igre napravili u 60 fps, izgledale bi mnogo loshije, a X360 bi umesto ovih 4, kupilo pola miliona ljudi (neobaveshtenih :)).

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno