Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bay- Klisura-Lovor-Lavez-Zaliv-Precka-Ram-Okvir-Stativa-Grupa-Udubljenje-Stalak-Kevtanje-Lajati-Udubljenje Zida
mislite o tome, hehe
pa covece pisi kao sto govoris ;)

Poslednja izmena:
PS3 hardware slow and broken

"You end up with a console with half the triangle setup rate of the 360, a crippled CPU that is a bitch to program, and tools that are atrocious compared to the 360." - The Inquirer

>>> http://www.theinquirer.net/?article=32171 <<<

da li je moguce da neko pishe ovakve nebuloze?!?
kao prvo SPE ne mogu nista da rade van localne memorije tako da recenica "That means you do all your work out of main memory" na inquirer-u nema nikakvog smisla!
Lik koji je video slajdove ocigledno nije nista razumeo ali se zalepio za 16MBps i umesto da prenese detalje koje je cuo on iznosi neke svoje STRUCNE budalastine tipa "This is very very bad." - boze kakav ******.

Aahahahaha :)

Svaka chast kako loshe informacije lako prolaze pa ma koliko nebulozne bile, a niko i dalje ovde ne pishe nishta loshe o X360 koji je raspad zivi. Zashto, plashite se da necete imati OS kada M$ propadne ? :D

Meni nije nista cudno da PS3 ima losiji triangle rate od Xb360, s obzirom na to da Xb360 gpu ima 48 pajpova (Xenos) i već je predstavljen detaljno na par sajtova (Beyond3D). PS3 GPU je nV47, odnosno G70, koji pri tome ima 8 umesto 16 ROP jedinica i 128-bit mem. magistralu, što već na papiru mora da znači da je dosta sporiji! Grafika kod PS3 je više u rangu između 7600GT i 7900GT-a, mada znamo da PC ne može nikad da se poredi sa konzolom, tako da će oni iz toga, kakvo god bilo, izvući daleko više performanse... moguće je da je istina ono što je drajver pisao, da će GPU poslužiti samo dok ne ovladaju programiranjem na Cellu, pa će posle Cell da preuzme dosta 3D kalkulacija...

mislim da cell moze samo da delimicno zameni procesiranje vertex-a dok samu rasterizacuju trouglova mora da vrsi graficki procesor... koliko je koji procesor zastupljen u prici zavisi od broja i velicine trouglova... veliki trouglovi znaci manje posla za vertex shader a vise za pixel shader i obratno... ali bez gpu-n nema sta da trazi u svetu komercijalnih igara

Max, ne razumem se u te pajpove i to, ali da se nalupam sada po onome shto sam chitao. Tih 48 pajpova ima jednu "propusnu moc", dok ovih 32 kod RSXa ima drugu, a na kraju kada se sve sabere, RSX ima bolji "protok".

U principu, Microsoft se gadja pajpovima a precutkuje njihovu propusnu moc. Ja ne mogu da verujem da ce RSX biti znatno slabiji od ATIja, jer on iako je baziran na G70, tu sigurno ima gomila stvari koje ce ga uchiniti mnogo brzim na ostatku hardvera od G70 u PCu, a vec odavno kruze informacije kako je X360 hardver iskorishcen samo 30-40% kao i PC, dok je PS3 na 70ak %.

U svakom sluchaju, prikazano nije u korist ATIja, jer najbolja igra/demo prikazan do sada na obe konzole, izgleda isto, ali PS3 verzija radi u 2x vishe frejmova, shto je po mom prorachunu, duplo brze :D, a PS3 chak ni nema gotove i ispeglane igra...

Vichi ako ovo ima nekog smisla :D

Poslednja izmena:
Staro, demantovano. A od tada se pojavilo josh par vesti "sponsored by Microsoft", tako da malo lagujesh :D

Rekoh, ne chitajte inquirer, gori je od kikiza i joystiq-a zajedno.

Poslednja izmena:
dobro Drajvere, daj nam onda adresu nekog prosony sajta, pa da njega chitamo!

nedjo, molim te ...
Anandu se vec desilo da napishe o Cell-u gomilu nabuloza i da pa posle 3 dana obrishe i ceo tekst i sve komentare na taj tekst (koji je bio najobicnije lupetanje nekog "novinara")!

Arstechnica je objavila komentar na ovaj clanak sa Ananda - link

Meni licno najvishe nedostaju strucni tekstovi iz Sveta Kompjutera, Mog Mikra i Racunara od pre 15 godina. Ovo danas lici na Bravo ili Svet - nacin na koji novinari pisu o racunarima. k.a.t.a.s.t.r.o.f.a. ali to se moglo i ocekivati buduci da su danas racunari mainstream, odnosno sve prisutni pa je normalno da ima i ovakvih novinara..

i da, za razliku od Inquirer-a Anand je makar obrisao svoje lupetanje sa sajta na vreme, da se ne blamira vishe...

i vec sam pisao ali izgleda da to ne tangira previshe auditorijum da "programer" sa gamedev.net ne razlikuje MB od Mb (jedno je megabajt a drugo megabit) a komentarise sporo citanje Cell-a iz memorije! - covek nema pojma o cemu prica!! - link

i da, lepo su sa Arstehnice savetovali Anand da se drzi stoperice... :D

Nedjo, ne znam zashto bi i mene interesovale dobre vesti u vezi sonija ako su lazi, ali kada pogledash dobro, dobrih 3rd party laznih vesti nikada nije ni bilo. Otkad je najavljen PS3, samo su se pojavljivale loshe vesti o njemu, pa neka mi neko kaze da to nije Microsoftov anti-marketing, pogotovo sada kad se blizi launch PS3jke, a konzola im se i dalje prodaje manje nego PS2.

Ako hocesh da budesh u toku informacija i da odmah znash da li je neki info bar 95% tachan, prati www.ps3forums.com. To je bez obzira na temu, najsredjeniji i najnormalniji forum koji sam video, i na kome ima nekoliko aktivnih PS3 developera i ljudi koji se razumeju bilo u hardver, bilo u softver next-gen konzola, a lichno su to sve videli/isprobali.

Poslednja izmena:
Poticu li informacije koje si ti svojevremeno plasirao sa tog sajta.
Ako poticu stavio bih izmedju 9 i 5 jedan zarez.

kanda se nismo razumeli! Ja zaista nista "zajedljivo", a ni zajedniljvo nisam mislio sa prethodnim postom. samo sam pitao. Uostalom, nisam ni komentarisao Inq-ova pisanja u skorije vreme na ovu temu, jer u kontekstu onoga sto ja znam u vezi CELL-a, on bi bas trebalo da ima impresivne memorijske performanse... tako da, sve mi je to sumnjivo. U ostalom, nije prvi put da konkurencija podmece patke i protura ih na web - setite se samo ljabu memorijskih rezultata koje su imale prve revizije AM2 procesora u odnosu na fenomenalne finalne skorove.
Ono sto je meni logicno,jeste da Sony apsolutno sebi ne sme da dovoli da isporuci HW ispod najavljenih specifikacija! Ako se to dogodi, pukli su sa reputacijom, bez obzira sto ce i takav HW (sporiji cell, recimo) da obavlja posao kako treba... ulozi su visoki, ocekivanja jos visa. Nema mesta za bilo kakvu gresku!

ma ok je, mada sam bas pomislio da si to zajedljivo pitao :) :"adresu nekog prosony sajta, pa da njega chitamo!"

videcemo u novembru shta se deshava... ;)

ja nikad nisam imao u zivotu konzole, samo kompjutere ali po ovome sto sam procitao do sada o PS3 imam zelju da je nabavim...

a jel moze neko tumacenje od strane Drajvera i kovaca u vezi ovoga:

http://www.kotaku.com/gaming/ken-ku...ns-to-confuse-ps3-gamers-even-more-179042.php

Jos detalja:

http://www.evilavatar.com/forums/showthread.php?t=13587&

Odnosno

http://www.beyond3d.com/forum/showpost.php?p=772350&postcount=1

Na kraju i Kutaragi priznade da je PS3 zapravo "PSX2" (http://www.presen.co.jp/EVENT/EVE/EVE-109/PSX.jpg)... nesto sto su mnogi Sonyjevci tvrdili da nece da bude, jer eto "smrdljivi" XBOX je ipak samo PC!

Poslednja izmena:
tumacenje? pa Ken lepo kaze da ce se vremenom menjati velicina HDD-a i da ce mozda kasnije konzole imati blueray pisac... ili da cak PC useri moga da stave odmah proizvoljan HDD... nista posebno... podrazumevane stvari.

jel mozes nedjo da mi pojasnis pricu o - PS3 zapravo "PSX2"? ne kontam sta je na toj fotografiji?

nedjo, jedno je kada konzola kasnije ima veci hdd ili bluray recorder umesto playera (kada tom hardveru padne cena) shto je dobro za korisnike, a drugo kada je konzola napravljena kao PC, shto znachi losh hardver i losh softver (u smislu iskorishcenja resursa).

PS3 ima odlike PCa, ali dobre strane PCa i zbog toga ga zovu "computer". Full podrshka za HDD, podrshka za externi USB hdd, podrshka za misha i tastaturu, serverske mogucnosti, browser. To su stvari koje su dobre za korisnike, i to su stvari koje X360 nema, ali je zato od PCa preuzeo sklepani hardver.

Poslednja izmena:
ne prica se samo o bluray rezacu i vecem hdd-u ;)
meni se licno svidja to stapanje i uzimanje najboljeg iz oba sveta....

nego o cemu se prica ser zile, mozda si citao neki drugi tekst... :) radi se samo o dodacima za konzolu... jedino sto mogu da upgraduju je os i pratece aplikacije. hardware ce ostati takav kakav jeste.

prica se razlicitim ps3 hw specifikacijama, nadji nekog da ti prevede
"...memory may become short too. There are many possibilities."

da razlicite verzije konzole (HDD, BlueRay... i ostali dodaci kojima ce cena ici dole vremenom) ali ne da se menja core (ili kako bih vec nazvao deo) konzole pa da se desi da ne mozes da poterash neku igricu jer imash PS3 v.0.9!
a na ovo je verovatno i nedjo mislio kad je trazio da mu drajver i ja rastumachima sta to tamo pishe :d
stoji da je receno za memoriju da moze da postane "kratka" ali je suludo da tako nesto menjaju osim ako ne ostave slot za memorijske module (?!?!)...

znam, to i ja govorim ali se nekada zaboravim :d

PSX je druga pricha. Pojavio se 4 godine posle PS2 u japanu i josh kasnije u ostatku sveta po nekoj nebuloznoj ceni (valjda duplo vishe nego PS2 u tom trenutku), a tada je VHS bio daleko jeftiniji pa average joe nije bash bio zainteresovan za tu stvar. Kao shto sony to obichno radi, malo su poranili sa takvom vrstom uredjaja, pa su se zeznuli.

Za PS3 je najavljeno da ce imati DVR mogucnost, i to je josh jedna u nizu mogucnosti koje opravdavaju njegovu cenu, jer standalone DVR josh uvek mnogo koshta, a mislim da ce to biti vrlo popularno jer napokon ulazimo u HD "eru".

Poslednja izmena:
Сони би требало да се сабере и да одлучи да ли излази на тржиште конзола или рачунара. Овако делује као да сматрају да тржиште конзола одумире и да желе да жртвују своју PS робну марку како би конкурисали PC-у.

Ово је тотална смушеност. Имам утисак да нису у стању да нађу неку тачку по којој се PS3 издваја од других конзола. Очигледно је да маркетинг MS-а барата са Live сервисом а Nintendo са новим контролером. У принципу Soni би требало да се држи blu ray-а али изгледа да их кочи то што игре не изгледају боље од оних за x360 и што не постоји blu ray база фимова. Али зашто лупају овакве глупости .... то ми стварно није јасно.

Ако би човек узео за озбиљно мислио би да желе да оживе линије кућних рачунара типа c64, Amiga, Atari...

A shta je loshe u tome da PS3 ima najbolje iz oba sveta ?

Josh uvek se ne zna shta Sony hoce, ali dok to shto izbace ide na ruku nama korisnicima, koga je briga ?

Shto se tiche Wii kontrolera, svakom ce on biti interesantan u startu, ali kada kontroler prestane da bude predmet odushevljenja, trazicesh neku poshtenu igru, a Nintendo ni ovoga puta nije pokazao da ima nameru da ide dalje od Zelde, Maria i ostalih igara sa decom i zivotinjama u glavnoj ulozi.

X360 live je dobra stvar, ali vec sada je jasno da ce PS3 da ima bar isti online servis, ali sa ozbiljnijim pristupom, i shto je najbitnije for FREE. PS3 sve vishe lichi na generaciju ispred X360, a pogotovo Wii, a za 40$ (evra) vishe, samo totalno neupuceni ce razmishljati.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Nintendo je opet pokazao da nema nameru da se mrdne od Zelde, Maria i prostih arkadnih igara sa decom u glavnoj ulozi.
Vec vidim Majkl Dzeksona u redu da kupi Wii :d :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno