Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

Mozda bude isao jedan ortak pa nek je nosi sto dalje da je ne vidim ocima:D
Prostrejt ako si u prolazu kroz Montreal javi se:d:d:d

Da pretpostavljam da ne bi, BTW Montreal jeste prelep grad.
Inace update: Instalirao po uputstvu sa AMD/ATi foruma XP drajvere u Visti radi sve samo sto eto izgubis DX10 i Aero sto i nije toliko strashno pa eto valjda ce do zime sledece izbaciti nove drajvere da ne bi bilo problema.
Znaci definitivno drajver/monitor/rezolucija/refresh problem:d

I tata bi sine al ko ce to da kupi ovde? :d:d
Dolazim tek u septembru tako da do tad nece vredeti ni 150$.

GX ima oglasa nego su ovde isprani mozgovi odu lepo u Best Buy ili Futureshop te tako vece lance prodavnica i onda im oni tamo sminkeri napricaju svasta i kupe lepo jedan HP sa quad core,100giga memorije,shitinu od graficke,HD,monitor tu i tamo,antiviruse,firewall-ove sa garancijom :d:d:d tako da sta god im napricas oni to uzimaju a ni sami ne znaju da im to uopste ni ne treba.Ne kazem da to ne radi kako treba samo kosta Boga oca bezveze + ruke technician-a koji dodje kuci sve to namesti posto jelte nisu sami sposobni. Jel znate da je ovde cim udjes u neki kao servis odmah iz topa 80$?:d
Secam se mojoj zeni uzela prvi komp kod nekih i riknulo kao napajanje pa nije hteo da pali i ona odnela to tamo i bila jedna zica sto je kacila malo vent i t je to=67$:d
Inace sad su se napalili na one touch screenove dodje negde 1300$ hahahahaha pa im je sve to lepo i lako napaliti narod.
Anyways furam XP sve radi lepo a Boze moj kao da cu ovu kartu imati 2-3 godine ma ako pozivi jos godinu i po bice dobro :D

GX ima oglasa nego su ovde isprani mozgovi odu lepo u Best Buy ili Futureshop te tako vece lance prodavnica i onda im oni tamo sminkeri napricaju svasta i kupe lepo jedan HP sa quad core,100giga memorije,shitinu od graficke,HD,monitor tu i tamo,antiviruse,firewall-ove sa garancijom :d:d:d tako da sta god im napricas oni to uzimaju a ni sami ne znaju da im to uopste ni ne treba.Ne kazem da to ne radi kako treba samo kosta Boga oca bezveze + ruke technician-a koji dodje kuci sve to namesti posto jelte nisu sami sposobni. Jel znate da je ovde cim udjes u neki kao servis odmah iz topa 80$?:d
Secam se mojoj zeni uzela prvi komp kod nekih i riknulo kao napajanje pa nije hteo da pali i ona odnela to tamo i bila jedna zica sto je kacila malo vent i t je to=67$:d
Inace sad su se napalili na one touch screenove dodje negde 1300$ hahahahaha pa im je sve to lepo i lako napaliti narod.
Anyways furam XP sve radi lepo a Boze moj kao da cu ovu kartu imati 2-3 godine ma ako pozivi jos godinu i po bice dobro :D

Znam da su jednom nasem Srbinu jos prosle godine, koji je takodje sada tvoj zemljak, samo na istocnoj strani, naplatili bese 20$ da mu ustekaju novu graficku, posto mu prvo ubacili neki shit koji nije mogao da potera ni jednu igru i on lepo covek uzme posle BFG 8800GT i oni mu sem graficke naplate i "instalaciju" iste u komp 20$.

Pretpostavljam, ne znam da li si imao prilike da vidis, da su Ameri jos gluplji od Kanuksa???

Nego kazi mi sada kada si podesio u Xp da to sve radi, kako radi i kako si ti zadovoljan igranjem igara na 4870?

Znam takve koliko hoces a znam i nase takodje koji uzimaju kintu na taj nacin jer jednostavno ovde ljudi ajde necu da vredjam ali ne zanima ih to toliko, nemaju bas vremena da se zezaju sa tim i sve uzimaju sa garancijama +4 godine i sve max:d.
Ameri su posebna prica ali ima i pametnih naravno.Ne vole se ovi pogotovo ovaj moj deo francuski heheheheh ne vole ih sunce ti zarko dali bi sve da se otcepe.
Sto se tice karte radi super za sad u Xp-u sve rade igre bez ikakvih problema sto sam probao do sada(Burnout para.,COD5,COH OF, FIFA09, FC2,Crysis,Empire Total,BF2).
Malo sam imao problema sa COH i BF2 kad je kartana 800/1000 ali onda sam shvatio da je do neke opcije u settingsu igre ne mogu se setiti sada koje tacno. Znaci sada radi sve na max mojoj rezoluciji 1680x1050 u svim igrama sa 4x AAF sa FPS-om od 30 pa na vise,jedine 2 igre gde padne na 30 su FC2 i Crysis.Svi testovi prolaze mada ta sintetika mi nije toliko bitna.
Temps su dobre 45 idle a load max sto je bilo 68 u FC2. Vent se ne cuje uopste cak sam ga stavio na 60% jer imam ANTEC900 tako da se graficka ne cuje a i napajanje mi nije neko cuje se dosta.
Sve u svemu zadovoljan sam jedino eto to sto mora da se budzi oko drajvera sto mi nikako nece biti jasno zbog cega radi u XP-u sve super a ova 2 nikako.

Hm, sto li cene polovnih/novih 485/70 padaju ovde na bench oglasima ?
Dal prelaze na nove GTS XXX graficke :p, ili se to ocekuje skoro pojavljivanje 5xxx ili sta god grafickih ?
4870 512MB Top sa garancijom, ovde na oglasima ~150e :trust: ?!?

Da li je moguće da je Crossfire sa dve 4830 bolja solucija od single 4870 karte, bez obzira na frke sa cross drajverima i "svim problemima"?

Nesto mi u glavi ostalo da je Yoti jos poodavno pripovedao tako nesto...

Cene novih 4870 su pale na prilično nizak nivo.
Zbog toga će i polovan punto možda da pojeftini :D

hmmm interesantan izgled....... beauty, ali da li je i zver? :)

Prilozi

• image-40.jpeg
    image-40.jpeg
    61.1 KB · Pregleda: 190
Ruzna je do bola ta, ova moja Sapphire je lepsa 100x. Ali eto nasao sam kupca jer necu da je vracam u prodavnicu nego eto za iste pare prodajem i uzecu EVGA 260 sp216 za nekih 20$ vise znaci 240$cad.Nadam se da necu imati problema kao sa ovom mojom 4870 mada sam bio baksuz kad mi ne radi a radi kod suraka bez problema na primer cim promenim monitor:d.
A da menjam sad i monitor "ne mere":D!

Imam od skora 4850 1Gb ram-a i imam sledeci problem ... driveri su 9.2 i ne pamte podesavanja u konekciji sa HD Tv tj plazmom :S:

Upalim Tv, upalim comp, podesim Dual View i sve radi ... radim jedno vreme ... ako se desi restart ili shut down ... MORAM PONOVO ISTO PODESAVANJE !!!! svaki put :mad: WTF ??

Kod Nvidije ... jednom namesti i fercera a ovde :mad:

Nasao sam skracenu verziju koja mi malo skracuje korake ali mi se ista stvar desava

Ima li neko iskustva slicna ??

khm khm, 4850 sa DDR5
http://www.techenclave.com/dealers-paradise/do-palit-hd4850-sonic-special-edition-129434.html
palithd4850sonic.jpg

... i GLH http://tcmagazine.com/comments.php?shownews=25254&catid=2

Poslednja izmena:
Jel se moze ocekivati da overklokom na def vrednosti 4870, ima iste performanse kao ova karta ???
Jer koliko vidim sve je isto kao 4870 512MB DDR5, samo je razlika u taktu gpu-a za 50MHz ?!?

Da, iste su karte u tom slucaju. Gainward bas ima muda :d

Gainward HD4850-512-HDMI-DVI-DP-GLH
VGA PCI-E 512MB GDDR5 ATI Radeon HD4850, G.Sample, Goes Like Hell, Core 700+ MHz, Mem 3.6+ GHz, DVI, DisplayPort, HDMI
15.470 dinara

Sa ovom cenom, ubice prodaju i 4850 i 4870.
Razmisljao sam o kupovini GTX 260 216sp, mada ne sad.
Ali kapiram da je ovo sa aspekta cena/performanse daleeeko bolja kupovina.
40-50 evra (20-25%) jeftinija od GTX , a ne toliko sporija ;).

Mada Ati je to :D :p.

Poslednja izmena:
Gainward HD4850-512-HDMI-DVI-DP-GLH
VGA PCI-E 512MB GDDR5 ATI Radeon HD4850, G.Sample, Goes Like Hell, Core 700+ MHz, Mem 3.6+ GHz, DVI, DisplayPort, HDMI
15.470 dinara

Sa ovom cenom, ubice prodaju i 4850 i 4870.
Razmisljao sam o kupovini GTX 260 216sp, mada ne sad.
Ali kapiram da je ovo sa aspekta cena/performanse daleeeko bolja kupovina.
40-50 evra (20-25%) jeftinija od GTX , a ne toliko sporija ;).

Mada Ati je to :D :p.

Sta ce "ubit"? 15470din je oko 160-165e. Sad molim te reci da je to OK kupovina i da vredi za tu kartu dati toliko kad ima GTX260 216sp za 18500din? 3000 vise ali i prilicno brze.

20% sqplje a jedva toliko brze :)

Nazad
Vrh Dno