Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

Oh znaci na 40%?Sad tek vidim na screenshot-u. U jjeee extra covece jos bolje :). Ja sam morao na 9800GT da stavim na 70% fan u FC2 da ne bi prelazila 60c.

mogu ti reci da jeste extra, vjeruj mi da uopste, ali uopste ne obracam paznju na temp graficke. moguce da ima uticaja ovo moje kuciste, jer unutra imam 5x12cm i gore 2x14cm ventove :p . na 30% u idle, karta je tiha i to bas tiha. ali vec na 40% se cuje, bas se osjeti razlika. mada opet kazem ti, nije nista strasno, a hladi super :)
ovaj kuler na 4870 je dual slot i radi super posao. eh sad, neko ko ima slabije kuciste ce morati mozda da ide i na 50% fan i tad karta jeste bucna,ali da hladi hladi :D ja licno dosada nijednu igru nisam morao da pojacavam kuler vise od 40%.

mogu ti reci da jeste extra, vjeruj mi da uopste, ali uopste ne obracam paznju na temp graficke. moguce da ima uticaja ovo moje kuciste, jer unutra imam 5x12cm i gore 2x14cm ventove :p . na 30% u idle, karta je tiha i to bas tiha. ali vec na 40% se cuje, bas se osjeti razlika. mada opet kazem ti, nije nista strasno, a hladi super :)
ovaj kuler na 4870 je dual slot i radi super posao. eh sad, neko ko ima slabije kuciste ce morati mozda da ide i na 50% fan i tad karta jeste bucna,ali da hladi hladi :D ja licno dosada nijednu igru nisam morao da pojacavam kuler vise od 40%.

Lepo lepo bice valjda ok u ovom mom avionu od Antec-a 900, imam milion fanova:D
Nece se ta karta cuti od mog PSU i ostalih fanova to sam siguran.

ATI to slash HD4800 prices

* The ATI Radeon HD 4870 512MB will drop $50 in price, from the $199 segment down to $149.
* The ATI Radeon HD 4870 1GB will drop $60 in price, from the $239 segment down to $179.
* The ATI Radeon HD 4850 512MB will drop $20 in price, from the $149 segment down to $129.
* The ATI Radeon HD 4850 1GB will drop $15 in price, from the $159 segment down to $144.
The ATI Radeon HD 4830 will be replaced by another part soon at a lower price point.

klik!

Uh, ove 4870 će baš da padnu :)

Sada da vidimo 4890 šta će da uradi...

4870 512mb za 149$ :zgran: extra nema sta! karta je odlicna i ja mislim da se nikada za manje para nije moglo kupiti nesto ovako. pa sve igre rade na full u 1680x1050 bez ikakvih problema, cak i kriza bez AA. sta ces vise za 150$. e sad ne vjerujem da ce kod nas biti odmah te cjene :trust: meni sutra stize samsung 2443nw pa cu bas da vidim kako se ponasa u 1920x1200... s obzirom na frejmrejt u vecini igara koje sad imam u 1680x1050 mislim da ce raditi sve ok, osim famoznog Crysisa :)

Poslednja izmena:
4870 512mb za 149$ :zgran: extra nema sta! karta je odlicna i ja mislim da se nikada za manje para nije moglo kupiti nesto ovako. pa sve igre rade na full u 1680x1050 bez ikakvih problema, cak i kriza bez AA. sta ces vise za 150$. e sad ne vjerujem da ce kod nas biti odmah te cjene :trust: meni sutra stize samsung 2443nw pa cu bas da vidim kako se ponasa u 1920x1200... s obzirom na frejmrejt u vecini igara koje sad imam u 1680x1050 mislim da ce raditi sve ok, osim famoznog Crysisa :)

'Ajde pa javi i mene zanima kako se ponasa u 1920 rezoluciji?

Inace izuzetno lepe vesti ovo snizenje, bombe od kartica za male pare...

Vazi, sutra kad stigne javljam kako radi :) po nekim review-ima koje sam citao trebalo bi da sve radi ok, osim krize mozda. nego imam u glavi jos neku opciju, ali ne znam koliko mi moze neko reci nesto o tome, posto nisam nasao da ima neko tu kombinaciju :) elem, razmisaljo sam da uzmem jos jedan 4830 i uparim sa 4870 u CF.... sta mislite da li bi to valjalo nesto...? vidim da 2x4830 u CF rade super, ali ne znam kako bi se ponasla 4870 zajedno sa 4830 u CF i da li je uostalom to uopste isplativa investicija.... naravno sacekao bih ovo kresanje cjena koje najavljuju.

Vazi, sutra kad stigne javljam kako radi :) po nekim review-ima koje sam citao trebalo bi da sve radi ok, osim krize mozda. nego imam u glavi jos neku opciju, ali ne znam koliko mi moze neko reci nesto o tome, posto nisam nasao da ima neko tu kombinaciju :) elem, razmisaljo sam da uzmem jos jedan 4830 i uparim sa 4870 u CF.... sta mislite da li bi to valjalo nesto...? vidim da 2x4830 u CF rade super, ali ne znam kako bi se ponasla 4870 zajedno sa 4830 u CF i da li je uostalom to uopste isplativa investicija.... naravno sacekao bih ovo kresanje cjena koje najavljuju.

Nemas za sada potrebe da ulazes u tako nesto, pogotovo ne sad pred nove modele i pad cena ;) 4870 ce ti biti sasvim dovoljno brza za sve igre (osim za krizu i 45+ fps)

Da, ja sam zapravo retardiran, kao i svi koji su se na doticni problem zalili u temama o gridu i NFS PS koje vi niste ni citali. Pogotovo recimo user Dandy koji samo na plafonu nije visio pokusavajuci da resi probleme...
Istina... zato ni ne igram Dirt ni Grid.
Da odmah kažem da sam probao i pod Vistom i pod XP-om sa jedno 5 verzija drajvera i nije se rešilo...
Mada i pored svega ću verovatno opet uzeti ATI :D

Nemas za sada potrebe da ulazes u tako nesto, pogotovo ne sad pred nove modele i pad cena ;) 4870 ce ti biti sasvim dovoljno brza za sve igre (osim za krizu i 45+ fps)

ok hvala ti :) pa ja mislim da hoce za sve igre, pogotovu one koje najvise igram (cod4 multi, grid multi pomalo i CoH poneki skirmish). kriza nesto ne vjerujem da ce imati 45 fps u 1920x1200... mislim da ce average ici ipod 40... barem sam tako vidjao po reviewima po netu. opet sutra cu znati sta i kako :)

ATI to slash HD4800 prices

* The ATI Radeon HD 4870 512MB will drop $50 in price, from the $199 segment down to $149.
* The ATI Radeon HD 4870 1GB will drop $60 in price, from the $239 segment down to $179.
* The ATI Radeon HD 4850 512MB will drop $20 in price, from the $149 segment down to $129.
* The ATI Radeon HD 4850 1GB will drop $15 in price, from the $159 segment down to $144.
The ATI Radeon HD 4830 will be replaced by another part soon at a lower price point.

klik!

Ovu cenu nemaju ni distributeri u Srbiji, na žalost. Cena jeste pala za sledeći uvoz ali ne toliko.
Ne znam koliko ste pratili ali poslednjih mesec dana AMD je imao akciju kojom je spustio cene pojnajviše 4870 modela tako da ovo najnovije sniženje deluje još manje.
(AMD akcija je podrazumevala -20$ a sadašnje sniženje nešto manje od 30$ ali nisu sabirali vrednosti nego prekinuli prvu i započeli drugu akciju).

Uzgred, kad je to bila 4870 za 199$~160€ u maloprodaji? :)

Dobar link batice :d:d:d
Inace za tu kintu nema sanse da nadjes 4870 512mb.

Kod nas je mogla da se nabavi Sapphire 4870 512 za 181 euro, to je maloprodajna cena.

Kod nas je mogla da se nabavi Sapphire 4870 512 za 181 euro, to je maloprodajna cena.

Da ali 199$ (cena koja je navedena kao bivša) je približno 160€ o tome pričam.
A pride "je mogla da se nabavi", sad na žalost ne može.

Sa sledećim uvozom će moći da se prodaje po sličnoj ceni kao što ste imali (besplatan info :)) ali i dalje ne po 159 dolara (a ni evra, na žalost).

ljudi pomagajte :)
uzeo sam Radeon HD 4850 sa Palit Grafik Procesorom i bre mnogo se greje :)
igrao sam Assassin's Creed pola sata i nabio temp 80c..
u PC Wizardu pise da Fan Speed Radi na 34% ..jel moze da se poveca brzina Coolera...ili ako neko ima resenje za temp.
Neki Gari mi je rekao da se greje zato sto je Fabricki max clockovana..

Obecao sam prostreetu da cu napisati kako radi 4870 u 1920x1200 :). danas sam dobio monitor i jako sam zadovoljan i monitorom i performansama :) sve igre rade odlicno u 1920x1200, osim naravno crysisa, ali i on je fino igriv sve na high bez AA. u svakom slucaju ima pada frejmrejta u odnosu na 1680x1050, ali i dalje grid, cod4, burnout paradise, mirrors edge, CoH rade odlicno. naravno uz manji frejmrejt ali daleeeko od stucanja :) crysis je sada avg. nesto vise od 40fps. sto nije lose toliko,jer sam u 1680x1050 imao 47.5. opet, igrati igre u 1920x1200 je stvarno divota :) koliko je ovo cudo haha, ali evo vec sam se navikao na velicinu i sada ne bih bjezao ni od 26 inca :p
evo rez iz krize, nije tako lose, samo sto iz nekog razloga u ovom bench tool-u nemam ponudjeno 1920x1200, vec 1900x1200 i 1920x1080...

Obecao sam prostreetu da cu napisati kako radi 4870 u 1920x1200 :). danas sam dobio monitor i jako sam zadovoljan i monitorom i performansama :) sve igre rade odlicno u 1920x1200, osim naravno crysisa, ali i on je fino igriv sve na high bez AA. u svakom slucaju ima pada frejmrejta u odnosu na 1680x1050, ali i dalje grid, cod4, burnout paradise, mirrors edge, CoH rade odlicno. naravno uz manji frejmrejt ali daleeeko od stucanja :) crysis je sada avg. nesto vise od 40fps. sto nije lose toliko,jer sam u 1680x1050 imao 47.5. opet, igrati igre u 1920x1200 je stvarno divota :) koliko je ovo cudo haha, ali evo vec sam se navikao na velicinu i sada ne bih bjezao ni od 26 inca :p
evo rez iz krize, nije tako lose, samo sto iz nekog razloga u ovom bench tool-u nemam ponudjeno 1920x1200, vec 1900x1200 i 1920x1080...

Hvala i sto bi rekli excellent! Odlicno plasio sam se od te 1920 rezolucije, ali si me sada dosta ohrabrio, jer planiram nov monitor u nekoj buducnosti pa taman da znam sta i kako radi!

:wave:

Poslednja izmena:
Kad ce ljudi vishe shvatiti da cena napolju u $ = cena kod nas u € !! :wall:

To je cena sa PDV-om, doduse bilo je svega nekoliko komada. Ocekuje se uskoro da stigne nova kolicina po jos nizoj krajnjoj ceni oko ~170eura u dinarskoj protivrednosti.

To bi znachilo da treba da koshta ne vishe od 16200 RSD. Ajde da vidimo i to chudo...

Kako god, HD4870 bi trebale pojeftiniti 25%, u odnosu na onu cijenu po kojoj trenutno idu.

Poslednja izmena:
To je tako, nema smisla razglabati zasto je tako. :D

Ne mozemo ni imati cijene kao ameri.

Pa dobro, ovisno o tipu trgovine (diskontna prodaja je u pravilu jeftinija), ali nisam primjetio da je igdje u Europi posebno jeftin hardver. :/

Nazad
Vrh Dno