Šta je novo?

zujanje

BojanSU

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2008
Poena
309
imam problem i vise ne znam kako da ga resim!!! :crash:

problem je nastao kada sam prebacio citavu konfig. u novo kuciste!pocelo je da zuji,da se cuje hard,procesor itd!sve sam zivo izmenjao u kompu,procesor,zvucnu karticu,napajanje,grafiku,cak sam i maticnu novu stavio(bukvalno drugi komp),ali se zujanje i dalje cuje!povadio sam zice iz hardova,iz cd rom-a,power i reset kablove,ali i dalje je sve isto!cak sam i produzne kablove menjao,i uticnice...nema promene...

da li je,mozda,neko upucen u ovakav problem,i ako zna nesto,neka napise,jer cu da poludim od tog jadnog zujanja,a treba mi za muzicku produkciju!!!

unapred hvala!

Kakvo zujanje?Definisi to malo bolje!Odakle dopire taj zvuk?Lociraj mesto odakle potice,pa tako ces znati o cemu se radi...Ja nisam znao da procesor moze da zuji...Hard i moze da proizvodi zvuke,ali procesor koliko ja znam ne...

pa zuji na pokretanje misa,u toku citanja harda...pocinje da zuji kada krene da podize sistem,i onda ne prestaje dok se,naravno,ne ugasi! ponavljam,sve je menjano,cak sam i sa drugog harda podizao vindovs,i dalje zuji! jel ima to neke veze sa magistralom u biosu?

Integrisana zvucna skuplja shum iz kucista. Desava se cesto. To je takozvani Scroll Noise.
Kako se bavish muzickom produkcijom sa integrisanom zvucnom? :D

Jel si menjao neka podesavanja u BIOS-u?Menjao voltazu procesora,klokovao i sl....?Probaj da vratis sve na default u bios-u...Skini program Everest ili HwMonitor pa vidi napone i temperature...Mozes i sliku da okacis...Koje si napajanje stavljao umestio tog CM 520w?

ma imam EMU 0404,taman posla da radim mjuz na integrushi :))) ploca je druga,nije nista radjeno na njoj,nista klokovano,sve je default! napajanje je bilo chieftec 550w,sada je thermaltake true power 420 w.

uhhh...pa slabo je to za tu konfu...quad+4870+3 harda na 420w...Hrabrost ili ludost??!!!Stavi neko jace,moja preporuja 650 w...Najverovatnije ti to napajanje ne daje dobre napone...Jel imas neki program da mi kazes napon za CPU?

Poslednja izmena:
nije ova konfiguracija sto vidis,biostar a770 a2g+,gigabyte 4850,3gb ddr2 800 mhz i EMU 0404!ovo je drugi komp,iskljucivo za produkciju!

Ahaaa...Ok...:)Jel mozes da lociras odakle potice to zujanje?Nesto blize...

uhhhh,bolje da si me pitao da li sam ikada video NLO! :)) pa ne znam ti tacno reci,sta god da sam uradio,zamenio ili iskljucio,uvek bi bilo isto,dve muzicke sam promenio,i dalje se culo,3 graficke,isto tako,druga maticna,nemogu da verujem da i dalje zuji...ne znam odakle moze da potice taj problem...ovo se desava kada pojacam sve na maximum,ali se nije ovo pojavljivalo ranije,kada isto tako odpanjim!

i da,jos mogu toliko da pomognem da kazem da uz to zijanje ima i pucketanja,kao gramofonska ploca!a da ne kazem sta se cuje kada pomeram misha!

Menjao si takodje i proc,napajanje i hard...Jos ti je ostalo da zamenis RAM i sve si probao...a problem ostaje...uh...to je ona cuvena...gremlini :):):)

Meni to mirise na napajanje...sigurno....Udji u Bios i pogledaj napone...ili sa vec gore pom.programima...

pa neznam,ovaj thermaltake je skoro novo,a probao sam i sa ovim CM 520 sa liste,isto skoro novo!sada slusam,kada upalim komp,krece tiho da se cuje kako pocinje hard da vrti,i kada dodje do podizanja vindovsa,drasticno se pojacha!

Probaj, ako mozesh, da vezesh taj komp na struju preko stabilizatora. Ali kao da imash problem sa EMI na samoj zvuchnoj karti. Ili je napon koji zvuchna dobija pun shuma. Nisam pametan, ali bi krajnje (i po meni sigurnije) reshenje bila eksterna zvuchna, sa nezavisnim napajanjem. Mozda ovako neshto nema, ili ne zadovoljava tvoje potrebe, ali je ochigledan problem sa loshim filtriranjem napona, a uzroci mogu biti mnogobrojni, od losheg uzemljenja pa nadalje.

resio sam problem,kuciste nije imalo najbolje uzemljenje,i samo sam prebacio sve komponente u drugo,tako da sada sve radi perfektno! ,)

Nazad
Vrh Dno