Šta je novo?

ZTE Grand X

Vala baš :lol:!

@Tosa Nema tu nikakve nagodbe, zakon je jasan, imam pravo na zamenu, ali kao što reče zola, ovo je banana država, tako da ćemo videti kako će na kraju ispasti.

skuckaj i mail provajderu ako hoces drugi model, naravno uz potvrdu ovih iz servisa da treba da se menja (ako dobijes) :wave:

To sam i uradio i čekam odgovor...

Poslednja dva dana radi savrseno, baterija dan ipo, munja, ne zablentavljuje ali poruka nema mada sam sa drugog teledona poslao 10 komada, prosto neverovatno.

Pa coveku je mozda bitnije da telefon ne laga i ne stuca nego da mu stizu poruke :D

Ova tema se i dalje ne zove "Skupimo sve ZTE Grand X telefone na gomilu i ritualno ih zapalimo do poslednjeg"..?? :D

Ova tema se i dalje ne zove "Skupimo sve ZTE Grand X telefone na gomilu i ritualno ih zapalimo do poslednjeg"..?? :D
Da ste pametni Vi svi koji imate ovog Saleta Popovica(grand),da se organizujete i svi zajedno odete u telenor,ostavite telefone,trazite svi u isto vreme resavanje problema,zovete kurir,oni napisu na naslovnoj "telenor ubija svoje korisnike" ili tako neki naslov,i problem resen. Bez zezanja,bez veze ovde raspravljate,skupite ae i svi zajedno. Samo udruzeni u sindikat mozete pobediti. :D

Vidim da je mts ubacio ovaj telefon u ponudu. A mozda je to grand x IN model posto pise dual core 1,6ghz? Ko sme da ga kupi? :-devil-:

Da ste pametni Vi svi koji imate ovog Saleta Popovica(grand),da se organizujete i svi zajedno odete u telenor,ostavite telefone,trazite svi u isto vreme resavanje problema,zovete kurir,oni napisu na naslovnoj "telenor ubija svoje korisnike" ili tako neki naslov,i problem resen. Bez zezanja,bez veze ovde raspravljate,skupite ae i svi zajedno. Samo udruzeni u sindikat mozete pobediti. :D

A resenje problema ce biti dobijanje novih telefona, i paljenje starih na gomili, do poslednjeg. :D

Zato mene kinez videti nece.
Bolje polovan samsung ili htc nego nov kinez.
Dzaba brate i ta garancija kad su serviseri ostali na nivou 3310 i jedino sto znaju je hard reset i flesovanje stock firmvera.
A o operaterima i zaposlenima tek da ne pricam,kad krenem da im blebecem o telefonima,zacute i crvene se od blama koliko ne znaju sta prodaju.

Apsolutno. Ja sam to u poslednja tri meseca naučio na teži način, prvo sa tabletom, sad i sa telefonom. Radije ću dati i koji euro više, nego da prolazim opet kroz ove muke.
Doduše, verovatno ću drugu pesmu pevati kad bude došlo vreme da dam taj "koji euro" više, ali dobro... :d

I ja sam naucio na tezi nacin,jos kad saberem koliko sam platio kineze pa koliko bedno ih prodao posle,mnogo bolje bih prosao da sam odmah uzeo nesto bolje.
Ne kaze se dzabe:Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftino.
Verujem da se neko nece sloziti s nama ali ja ostajem pri svom misljenju.

Vala baš :lol:!

@Tosa Nema tu nikakve nagodbe, zakon je jasan, imam pravo na zamenu, ali kao što reče zola, ovo je banana država, tako da ćemo videti kako će na kraju ispasti.

Imas pravo da zahtevas zamenu, a oni mogu da kazu da im je to neisplativo jer je isplativijia popravka. To je rupa u zakonu koju oni korisite...Znam za to jer mi se desilo prilikom zamene novog frizidera, pa sam malo trazio po zakonu...

Promenio sam SD karticu i ponovo flashovao sistem pre dva dana, i za sad nisam primetio da kasne poruke, a nije se ni zakucao....Javljam stanje za koji dan...

Poslednja izmena:
Ali cak i ako poprave telefon, on ce i dalje imati navedene probleme sa porukama i ostalim? Ili poruke rade nakon sto se promeni ploca?

kako god bilo ispeglali ili ne taj problem sa nekim apdejtom 2 godine ću nositi zte, a nakon toga uzeti nešto drugo i to je to. Meni duže izdrži fon ako primenim stari trik otključam fon pre nego skinem sa punjača

@chele85
Mislim da ne tumačiš dobro ZZP
Pravne posledice nesaobraznosti

Član 54

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač ima pravo da zahteva od trgovca da se otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

Potrošač, na prvom mestu, može da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni opravkom ili zamenom.

Ako otklanjanje nesaobraznosti u skladu sa stavom 2. ovog člana, nije moguće ili ako predstavlja nesrazmerno opterećenje za trgovca, potrošač može da zahteva umanjenje cene ili da izjavi da raskida ugovor.
.......

Raski ugovora znači povrat novca, tako da ne može prodavac (naravno po zakonu) da ti izvrši popravku ako ti ne pristaješ. Naravno tu postoje problem ako on ne želi da ti zameni, ali po zakonu je dužan.

moj drug pre neki dan uzeo u telenoru onaj najmanji telenor smart ( gingerbread) I kod njega kasne poruke, a stock mu je verzija, nije nista instalirao niti podesavao, odn klot. sta znaci da mozda telenorov softver odn nesto u vezi sa mrezom I softverom na telefonu nije kompatibilno, ili da cim oni ubace svoj sofver da telefon brljavi...ko ce ga znati...

Mozda je jednostavno do telenorovih kartica, bilo bi dobro ako neko sa VIP mreze ili MTS-a iznese svoje utiske

Mozda je jednostavno do telenorovih kartica, bilo bi dobro ako neko sa VIP mreze ili MTS-a iznese svoje utiske

Kako onda na drugim telefonima sa telenor karticom poruke stizu normalno?

A i nije do kartice, neko je u temi napisao da ima staru belu od pre 6 godina a neko novu crnu od pre 3 meseca i isto im rade tj ne rade :D

A inace koliko sam skontao ovaj fon se nemoze odkljucati tako da niko nemoze da proba mts ili vip karticu.

Podrzavam ovu akciju :D

Poslednja izmena:
Ja sam zvao jedan servis u BG-u i oni su mi rekli da je moguce otkljucavanje i ponudili mi cenu. Ja ipak mislim da je to do neke kompitabilnosti kartice i telefona...
Inace poruke mnoogoooooo bolje rade- tj ne rade ukoliko je iskljucen delivery report :D

Dzaba brate i ta garancija kad su serviseri ostali na nivou 3310 i jedino sto znaju je hard reset i flesovanje stock firmvera.
A o operaterima i zaposlenima tek da ne pricam,kad krenem da im blebecem o telefonima,zacute i crvene se od blama koliko ne znaju sta prodaju.

Apsolutno. Ja sam to u poslednja tri meseca naučio na teži način, prvo sa tabletom, sad i sa telefonom. Radije ću dati i koji euro više, nego da prolazim opet kroz ove muke.
Doduše, verovatno ću drugu pesmu pevati kad bude došlo vreme da dam taj "koji euro" više, ali dobro... :d

Nemozes bas sve telefone svrstati u isti kos zbog jednog katasrofalnog modela. Npr ZTE Skate radi odlicno i bez greske i za sad sam dogurao do oko 750 h uptime-a. Cak sam i ZTE Skate kupio posto sam prodao Samsung Galaxy Ace.

Ja sam zvao jedan servis u BG-u i oni su mi rekli da je moguce otkljucavanje i ponudili mi cenu. Ja ipak mislim da je to do neke kompitabilnosti kartice i telefona...
Inace poruke mnoogoooooo bolje rade- tj ne rade ukoliko je iskljucen delivery report :D

A sto je Igoritza onda napisao da je nemoguce odkljucavanje?

Jel moguće odraditi apdejt na 4.0.4? I ako neko može da mi pojasni proces ako nije problem :)

Meni moj super radi, zaglupeo se nije vec dugo vremena, da ne cuje zlo,
poruke su kasnile juce samo al tipa 30 min mozda, samo sam isao u opcije i menjao mrezu,
i moram reci da se i na drugim androidima sa vremena na vreme desi to sa porukama...

Na mom nexusu nikad! Da sam uzeo u telenoru telefon i da se to događa odmah bi otišao tamo i ako ga ne bi menjali razbio bi ga 'direks' od glavu nekome tamo što radi! Pa niste dali pare, ustvari davaćete dve godine, za nešto što ne radi dobro!
PS:Mir Božji, Hristos se rodi! Srećan Božić svima na forumu! :D

Meni moj super radi, zaglupeo se nije vec dugo vremena, da ne cuje zlo,
poruke su kasnile juce samo al tipa 30 min mozda, samo sam isao u opcije i menjao mrezu,
i moram reci da se i na drugim androidima sa vremena na vreme desi to sa porukama...

"Super radi i poruke kasne samo 30 min" :d

Neznam na kojim drugim androidima kasne poruke ali meni se na ZTE Skate i Galaxy Note to nikad nije desilo.

Ono uplatis parking i nisi siguran dali si uplatio posto ti nije stigla povratna poruka, uplatis jos jednom pa jos jednom cisto da budes siguran a zadrzis se manje od sat vremena a parking si platio 135 RSD :D

Bacite vise te telefone, mene su poceli strasno nervirati a cak nisam ni vlasnik jednog :d

Nemoj da okreces moje reci molim te! Rekao sam da su kasnile juce samo i to 30 min, jer sam tad tek provalio,
cim promenim mrezu krenu opet dobro da rade,
restartujem dalvik cache i sekniram mrezu ( ako ni to onda ukljucim samo 2g pa opet isto) to nije ni 2 min posla a znam da ne stizu kada krene onako da gubi mrezu na svakih 10 sec

Vrh Dno