Šta je novo?

ZTE Grand X

Da li je jos neko odradio azuriranje (zvanicno) na B06, kakvi su utisci? Danas sam to uradio.

Poslednja izmena:
Jel može neko da mi objasni kako da na ovom telefonu ubacim slike ljudi sa fb u kontakte? Probao sam sve sto mi je palo na pamet ali nisam uspeo.

skini aplikaciju sa marketa, ja koristim full screen caller ID, a ima ih jos dosta drugih

HaxSync se plaća, tako da ti treba Market Unlocker ili "narodna" vertija. A za ovo drugo treba vremena za prvu sinhronizaciju, sačekaj malo.

Uspeo sam na kraju sa nekom cetvrtom aplikacijom. Hvala na pomoci :)

Imm jos jedno pitnje za vas drugari :) . Koji od procesa treba da mi budu ukljuceni stalno? Kada mi ne radi ni jedna aplikacija opet imam gomilu nekih stvari kad udjem u task menager pa me zanima jel pametno ici na kill all ili treba te ostaviti...

Poslednja izmena od urednika:
Imm jos jedno pitnje za vas drugari :) . Koji od procesa treba da mi budu ukljuceni stalno? Kada mi ne radi ni jedna aplikacija opet imam gomilu nekih stvari kad udjem u task menager pa me zanima jel pametno ici na kill all ili treba te ostaviti...

Android nije windows xp. Ako ce sistemu zafaliti memorije on ce ubiti procese koji se nekoriste. Tako da ostavi sve tako kako i jeste.

120 jura :) i dodao sam jos 50 i uzeo Sensation i makar znam sta imam i kako i sta da radim :)

Mislim realno, Grand X je mackica, kad sam ga rootovao sve je usper bilo, ali nisam mogao da se izborim sa onolikim kasnejnjem poruka ***, pukao mi film :)

ti si ga bas poklonio:)

ja sam isto mislio da predjem na sensation, ali izgleda od toga nista

Veruj mi tesko mozes da izvuces za polovan grand x, preko 140 eura, jako jako tesko.

U servisima cak nece da ga kupe.

Steta, a bas je dobar telefon,
a jel puno bolji senzejsn? jel si polovan uzeo i senzejsn ?
a i da, ti si stvarno imao problem sa porukama kao niko :D

Ma poludeo sam, ja sam u paketu PiS 500, svega imam 150 min i svu komunikaciju zasnivam na porukama vec 2 godine :)
Aman svaki drugi dan mi ne stigne po 5-6 poruka i sve stignu ujutru oko 3 pola 4 jedna zadrugom.
A vreme kad je poruka pristigla stoji pravo vreme kad su mi ljudi i poslali poruku, ne stoji da je stigla u 3 sata ujutru. :)

Aha polovan, pa ***, mislim da Sensation je klasa iznad Grand X i ne moze se porediti. :)

Super si onda prosao, samo ne znam koji mu je bio kod tebe, isti paket i ja imam i 150 min potrosim vec prvih 7 dana :D i ostane mi samo poruke al vidis meni su bagovale samo prvi nedelju dve dana
sad kao lud radi, da nije mozda ipak bilo do sim kartice? jel i kartica ima 2 godine ?

Nema, kartica je bila stara 6-7 meseci :)
Mislim bila i dalje je ta kartica, crna ona :)

Ja sam jednog dana imao problem sa porukama. Čini mi se odmah posle updejta na B05. To se nekako rešilo samo od sebe, a sada sa B06 iako sam imao problema sa deep sleep režimom poslednjih par ciklusa punjenja radi besprekorno, spava ko beba :D

Veruj mi tesko mozes da izvuces za polovan grand x, preko 140 eura, jako jako tesko.

U servisima cak nece da ga kupe.

Tvoj izbor mada ja ipak ne bih dao zte po te pare jedino ako ti je gorelo pod nogama. Gledao sam taj sens i sličan je zte-u. Nek te novi fon služi i da budeš zadovoljan:)

Pa sto ako su mu bagovale bas toliko poruke onda je i trebao... Mene samo zanima sad a sto toliko i sto samo njemu

@Gradjevinac I kakvi su ti utisci sa Sensationa u odnosu na Grand X?

xaxaxa bas tako neogeo :)

Brat ga ima vec par meseci, tako da sam tacno znao sta uzimam.
Utisci ukratko u odnosu na grand x:

1. Kamera, 2 razlicita sveta. Bukvalno. Sensation u odnosu na grand X pravi umetnicke slike.
O slikanju u mracnoj prostoriji tek da ne govorim. :)

2. Da ne gresim dusu Grand X mi stvarno nije "lagovao", takodje i Sensation.

3. Grand X lici na Galaxy Nexus, i dizajn mi je lepsi nego Sensation npr. Al mnogo je dugaciji osecaj drzati Grand X i Sensation u ruci. HTC nekako deluje cvrsce i jace dosta, izdrzljivije nekako. :)

4. Ono sto je meni i glavna prednost a na sta sam navikao dok sam imao HTC Dsire HD, je velika podrska developera, veliki izbor ROMova i njihova raznovrsnost.

5. Da, ekran, meni je mnogo "lepsi" na HTCu nego na ZTE, pogotovu se razlika vidi napolju na dnevnom svetlu. :)

6. Al danas nov Sensation/XE/XL su dosta skuplji od novog Grand X, *** nisu ista klasa i "glupo" je porediti ih.

7. E i ono sto mi je jako bitno, Sensation mi je pustao sve video formate koje sam mogao da bacim na SD karticu, dok sam i ovde cini mi se pisao da na ZTE-u, odredjene formate ne pusta uopste.

itd :)

Svakako bih rekao da sam ovim napravio korak napred u odnosu na Grand X i pre njega HTC Desire HD :)

Poslednja izmena:
ajde da se i ja nadovezem na temu
vlasnik sam zte grand x(pazaren u vipu,smart 1200 tarifa doplata 10990) i mogu reci da sam prezadovoljan sa svim sto telefon nudi
omanja zamerka mu je kamera (al ne mogu i ovce i novce ) i baterija nesto brze lapi al da se preko svega toga preci ako se uzme u obzir ostale performance telefona
da ne listam 30 i koju stranu,jel moze neko da predlozi neki rom da ubacim u ovo moje cudo(sve mi je na stocku trenutno)

Ne moze! Citaj sve redom!

hahaha :)

Sve se svodi na ovo

ROM sa modaco foruma UK ROM
Kod:
http://www.modaco.com/topic/358583-rom-zte-grand-x-uk-stock-rooted-signed-v3-ota-updated-10-27/

Ruski ROM sa modaco foruma
Kod:
http://www.modaco.com/topic/359079-zte-v970-grand-x-tegra-2-512mb-new-firmware-b05/

Za sada imas ovaj sjajan preradjen ROM od naseg korisnika odavde zex-a:
Kod:
http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?f=287&t=3909

Poslednja izmena:
@keka necu za sad al razmisljam se. Kada bi mi naislo nesto povoljno, menajao bih. Jer kao sto gradjevinac kaze, najveci prodlem mi je slab development za ovaj tel. Na xda ga nema ni u najavi, a I nece ga biti. A ja nisam toliko spretan da mogu svasta da odradim sam. Mozda bih i mogao, ali potrajalo bi. Tako da bi neka podrska dobro dosla.
Sti se tice performansi, zbog toga ga ne bih menjao, skroz sam zadovoljan. Moze sve da potera, samo eto malo vise podrske I ovaj tlefon bi se proslavio.
Imao sam danas ponudi za Desire X, da dam ovaj I jos 50€, al sam odustao. Ne svidja mi se ideja da prelazim na manji ekran, a I ima jos par nedostataka koji su me odbili.

Vrh Dno