Šta je novo?

ZTE Grand X

Ja sam sinoc imao problem sa kasnjenjem poruka. Poruka od 02h mi je stigla oko pola 3 popodne danas, popizdeo sam jer zamalo da se posvadjam sa devojkom bez razloga :D Inace instalirao sam ovaj modifikovani ruski rom i proradio GPS ;)

Pa ne kasne uvek. Kasne nekako samo kad instaliras neku aplikaciju koja ima veze sa sistemom ( root) ili sa mrezom ( juice defender - gasi konekcije ), a mozda se ipak tad slucajno zadesi...

Meni se isto desava na telenorovom romu da poruke i e-mailovi kasne...To je prestalo kada sam uklonio juice deffender, ali mi je bateriju pozdrao veoma brzo i nije isao u deepsleep(spuspy provera), tako da sam se vratio na juicedeffender :/ Pisao sam i ja danas gmazovima iz telenora, rekao im da se telefon zapuca, porukekasne, bla-bla i pitao ih sta da bude, da li da vracam telefon ili..cim se jave, javljam vam.

a cim posaljete e-mail telenoru na gore navedenu adresu, vraca se njihova automatska poruka..

Dobro došli u Korisnički servis.

Sve relevantne službe biće uključene i konsultovane u procesu pružanja najpotpunijeg odgovora na Vaš dopis.
Odgovor ćete dobiti u najskorijem roku, a najkasnije u narednih 15 dana.

Ukoliko je za obradu Vašeg upita neophodan duži vremenski period ili dopunske informacije sa Vaše strane, blagovremeno ćemo Vas o tome obavestiti.

Srdačan pozdrav,

Telenor d.o.o.
Funkcija Korisničkog servisa
Omladinskih brigada 90
11070 Novi Beograd, Srbija
e-mail: [email protected]

Mozda se i jave :D

Poslednja izmena od urednika:
Ja danas/sutra dobijam odgovor sa servisa, pa ćemo videti šta kažu.

Meni sa ovim ROSSIA ROMom sa MoDaCo ne kasni ništa a Deep Sleep razbija i extra sam zadovoljan, ali extra, zaista.
Još uvek nisam probao nikakav A-GPS, doduše...

Meni sa ovim ROSSIA ROMom sa MoDaCo ne kasni ništa a Deep Sleep razbija i extra sam zadovoljan, ali extra, zaista.
Još uvek nisam probao nikakav A-GPS, doduše...

Ja sam probao GPS i standardan je, kad je vedro razbija od satelita a cim se naoblaci ne moze da uhvati nista...

Probao sam preko dana i uhvatio je 11 satelita ali sinoc nisam hteo jer hocu da vidim prvo da li ce bez njega da nadje satelite po vedrom vremenu. Kad sam flashovao rom odradio sam GPS Fix i posle toga je radio po vedrom vremenu i tad sam uninstalirao GPS Fix. Javljam kad bude malo vedrije vreme kakva je situacija

Na modifikovanom RU romu mi ne rade aplikacije koje koriste Google Maps. Npr. Nasa patrola, Nike + Running.... Ajde molim vas jos neko da mi ovo potvrdi posto sam 3 puta instalirao ovaj rom i isto :(

Stvarno ne rade. Jesi probao neku prethodnu verziju mapa? Cini mi se da je do njih problem.

A jesi prbao da implementiraš neki GPS Fix ili sl.?

Nece ni po vedrom da nadje satelite, a probao sam da odradim GPS Fix i nije hreo uopste da se pokrene...Ne znam da nije mozda sto mi je baterija na 10%

Edit: Radi se o modifikovanom ruskom ROM-u

Poslednja izmena:
@chele85 Nece nikako da ti nadje fix ili samo po oblacno. Oosto pre par postova si rekao da ti gps radi standardno.

Konacno je uspeo da fiksira 4/5 , ne znam sta je uzrok tome jer nisam nista radio sto nisam pre, a GPS Fix jos uvek nece da pokrene, pa ako ga neko ima instaliranog, molio bih da proba pa da javi da li je uspeo da pokrene aplikaciju.

Ja koristim gps status & toolbox. Isto nije hteo da mi ga ookrene, dok nisam prebacio na 3g. I nadje mi 7/7 za nekih 20ak sekundi. Proveri da nije to.

@Igor Jel ti sad radi? Koja je tu verzija mapa?

Poslednja izmena:
Ja koristim gps status & toolbox. Isto nije hteo da mi ga ookrene, dok nisam prebacio na 3g. I nadje mi 7/7 za nekih 20ak sekundi. Proveri da nije to.

@Igor Jel ti sad radi? Koja je tu verzija mapa?

GPS Status and toolbox pokrene bez problema i bez 3G-a, a GPS Fix nece ni sa 3G...Bitno je da je uspeo da fixira 4 satelita i bez GPS Status and toolbox, tj preko Maps...Probacu jos posle da ga resetujem i da ponovo proverim da li ce da nadje satelite posle reseta...

Da da, Nasa patrola radi. Ne izbacuje onaj error na pocetku.

Kad dodjem kuci provericu sa drugom verzijom mapa. Ne moguce da ga je root I gps fix toliko poremetio.

E ovako:
GPS radi i trenutno za 10s fixira 6/6 - 6/7. GPS Fix izgleda da ne radi kao i ostale aplikacije koje se kace na Maps, ali to je najverovatnije do verzije Maps-a.

PS
Ja ostajem na ovom dok se ne pojavi neki noviji jer mi je bitno da mi radi bilo kakv GPS, tako da me i ovaj sa Maps-om sluzi kako treba

E ja sam nasao neko "kao" resenje.Uradio sam iz cwm-a full wipe i instalirao UK V3 ,odradio inicijalna podesavanja ,onda restart u cwm (koristio rebooter ,a moze I iz adb-a).U cwm-u isao na install update from sd bez brisanja bilo cega(update.zip na rootu sd kartice koji je ustvari ruski B05).Posle instalacije rom u fonu je ruski ali ostaju podesavanja od V3 tako da gps radi dobro kao I na V3 ,a ostalo baterija i brzina kao B05 sto ustvari I jeste.Evo vec 4-5 dana furam tako I probao sam skoro svasta i sve radi bez problema.Nisam odmah pisao o tome jer sam hteo prvo da detaljno istestiram pa da onda podelim to sa vama.

Resio sam prolem sa mapama na "mom" :D B05 romu, bar mi se cini. Probao sam patrolu i gps fix uredno ih pokrece. Treba mi jos neko da testira.

1. Potrebno je ovaj fajl iskopirati u /system/framework i naravno obrisati postojeci:
https://docs.google.com/open?id=0Bx5IWfubleU5dkQzSDFuSDU0VzA
2. Zatim restartovati telefon. Odradice update nekih stotinjak aplikacija i to bi trebalo da je to.

Aj, pa javite...

moze li ikako sa telefona da se obrise taj file jer nisam poneo kabl na posao pa se kacim na telefon preko air droid-a

EDIT: Uspeo sam preko Root Browser-a, javljam stanje cim istestiram

Poslednja izmena:
Meni je odradio update 38 aplikacija (valjda zavisi i od broja instaliranih koje imaju veze sa tim fajlom) i sad pokrece i patrolu i gps fix, ali gps fix mogu tek da proverim posle jer sam sad u zgradi pa nema smisla

Ok. Znaci to je to. U principu gps ce ti raditi isto kao I do sad. Veceras onda kacim update sa tom ispravkom, youtubom koji ima opciju da pusta HD video po zelji (Malo hoce da secne nekad ali moze da se gleda), novi Google Play i mozda jos neke stvari.

Ok. Znaci to je to. U principu gps ce ti raditi isto kao I do sad. Veceras onda kacim update sa tom ispravkom, youtubom koji ima opciju da pusta HD video po zelji (Malo hoce da secne nekad ali moze da se gleda), novi Google Play i mozda jos neke stvari.

Pa normalno da ovo ne dira GPS vec samo mape na koje se kace aplikacije koje nisu mogle da se pokrenu

Ja sam poslusao Atti-jev savet i za sada sve radi :) Sada je bitno nista ne cackati! haha

Vrh Dno