Šta je novo?

ZTE Grand X IN

Ali po specifikacijama pise da je obican Grand X. Sasvim moguce da su stavili pogresnu sliku. Mene zanima da li ce ovaj tel dobijati MTS posto bih ga verovatno uzeo preko oglasa. Vidjao sam ga na mobilnom svetu u oglasima ali sve jedan ili dva oglasa. Pre bih uzimao kada stigne vise tel u zemlju.

Lepo u specifikacijama na MTS sajtu pise CPU IntelDual Core 1,6GHz.

Za nase trziste su samo uvezeni grand x modeli sa nvidia tegra dual core procesorom.

Ovaj iz telekoma je intel 100%,uzeo moj kolega i jako je zadovoljan.

Sad su ga ubacili u ponudu, kad sam pre 15 dana potpisao ugovor i odabrao 50% popusta na cenu tarife... :/

Pa danas je izasao test na Benchu, i oni su napisali da ima dual core procesor

На тесту на bench-y стоји
Začudila nas je jako loša podrška za reprodukciju 720p ili 1080p visokoprofilnog materijala. Na nekoliko naših semplova filmova sa ovim rezolucijama, dobijali smo jako seckave performanse, tehnički neupotrebljive za gledanje. Reprodukcija ovih semplova iz stock Video plejera nije ni bila moguća, jer smo dobijali poruku da ne postoji potreban audio kodek. U prevodu, iz ovog klasičnog video plejera nećete moći da reprodukujete bilo šta sa AC3 zvukom, tako da je preporučljivo preuzimanje nekog od poznatijih video plejera sa Play Store-a.
http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_zte_grand_x_in/strana_4

Није ми баш јасно да ли је проблем немогућности репродукције видео материјала високе резолуције изражен само са фабричким player-ом или је исто и са неким другим.

Ово је битно јер ме занима да ли је Intel засрао ствар што се тиче GPU-a слично као nVidia са Tegra 2.

Grand X IN ima Intel Medfield SoC (CPU: Atom Z2460 1.6Ghz single core + HT, GPU: PowerVR SGX 540). U benchmark testu su pogrešno naveli da je dual core. Poseduje Hyper-threading pa sistemu prijavljuje dva logička jezgra.

Vredi li onda 32.000 dinara?

Vreme će pokazati, a što se tiče toga koliko bih ga platio, recimo 100-150€ uz neki paket od 1000 din mesečno.

Mozes i bolje da nadjes za te pare ako se malo potrudis i potrazis mozes za te pare da nadjes P1 ili S2 itd...

На тесту на bench-y стоји

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_zte_grand_x_in/strana_4

Није ми баш јасно да ли је проблем немогућности репродукције видео материјала високе резолуције изражен само са фабричким player-ом или је исто и са неким другим.

Ово је битно јер ме занима да ли је Intel засрао ствар што се тиче GPU-a слично као nVidia са Tegra 2.

Naravno da može... Pa nijedan stock player ne može sve formate da pusti... Instaliraš mxplayer ili dice ili bs i probaj, pustiće ;)

Da li neko zna koji se nudi u telenoru? Da li je to isti telefon? Pitam iz razloga jer bih kupio od nekog koje uzeo na mrezu, a ja nemogu na mrezu da kupim jer sam vec preko telekoma uzeo Alcatel 992D. I jos jedno pitanje da li je neko cackao Alcatel 992D i ZTE Grand X IN koji je bolji? Ja sam iskreno zadovoljan sa 992D i lepo radi, ali vidim da po oglasima mogu moj mob da prodam za 170-180evra a ovaj se nudi od 130-150evra sa telenor mreze (a meni treba mt:s ili da uzmem telenor pa da odkodiram)

Ja u telenoru ne vidim grand x in, a inace BEZI STO DALJE od obicnog grand x bez IN-a!

Kolko vidim iz raznih testova Grand X IN ima natpis "Intel Inside" na poledjini. Ni slucajno ne uzimaj ove sa Telenora!

Naravno da može... Pa nijedan stock player ne može sve formate da pusti... Instaliraš mxplayer ili dice ili bs i probaj, pustiće ;)
Знам шта хоћеш да кажеш, али се из чланка може закључити да је intel нешто зајебао око примене GPU хардверске акцелерације видеа. На Tegra 2 уређајима који год player да инсталираш неће моћи течно да покрене x264 mkv 720p rip-ове.

To nije tacno. Meni radili na O2X. Bas ti koje si napisao. :)

Знам шта хоћеш да кажеш, али се из чланка може закључити да је intel нешто зајебао око примене GPU хардверске акцелерације видеа. На Tegra 2 уређајима који год player да инсталираш неће моћи течно да покрене x264 mkv 720p rip-ове.

Stvar je u tome sto plejer koji se dobija ne pusta AC3 audio format. Dakle, problem nije u video formatu, kao kod Tegra, i resenje je plejer koji podrzava taj AC3.

Vrh Dno