Ja se izvinjavam ako sam rekao nesto sto je vec receno jer sam se kasno ukljucio pa me je mrzelo SVE da citam.
Evo ovako. Mnogi ljudi brkaju i rec "zracenje" bacaju u isti kos.
Monitor zraci.......jako puno. Kad sedite 30 sati ispred monitora (da, da. Sedeo sam i duze) glava postane stravicno vruca. On poveca temperaturu i ne samo za 1C ali TO zracenje nije kancerogeno i ne izaziva rak. 99% zracenja NIJE radioaktivno (a ona su najgadnija), a ljudi za sva zracenja pricaju da izazivaju rak odnosno tumor.
Neko je spomenuo elektromagnetno zracenje....svima je poznato da je el. magnetno polje vezano sa el. struju i da postoji pored svakog provodnika kroz koji ista prolazi. Toliko ljudi zivi ispod dalekovoda pa nisu svi umrli od raka.
I jos nesto sto je mozda i najbitnije......Kancer je GENETSKA PREDISPOZICIJA, a to znaci da ako vam u genima stoji da cete da dobijete rak postoji 90% veca sansa da hocete. Jedino sto ga mozete vise ili manje izazvati odredjenim zracenjima.
DOKAZANO je takodje da zagorele namirnice (citaj: 'rskava kozica od pileta) sadrze NAJVECU kolicinu kancerogenih materija, pa opet....ko se odrekao klope?
CERNOBIL....tolika kolicina radioaktivnosi na jednom mestu......dobro se secam iako sam bio mali tada. To vece pocela je da pada kisa (naravno koja je nosila sve to u sebi). Nama su stala kola i cale je morao da izadje i da nesto cacka oko motora. Bio je mokar do gole koze. Coveku ne fali ni dlaka sa glave. Sta mislite kolikom je on zracenju i to zaista radioaktivnom bio izlozen tada?
Rentgen aparat. Hej, pa on te ozraci vise nego sto bi bogao telefon za 10 godina koriscenja i to radioaktivno. A poznato je da se radioaktivnost talozi.
Tako da sve te price......cista glupost. Bas ako sto je neko spomenuo televizor. Ma dajte ljudi. Jedino sto ljudi VOLE da veruju u te price jer su ipak vezane za duzinu zivota a morate priznati, to je NAJOSETLJIVIJA ljudska tacka.
Kupi telefon. Dva ili tri. Razgovaraj i umri srecan u svojoj 80 godini. Ako te budu toliko ozracili pa umres u 70-toj, probaj da mislis na ovaj nacin. Tutankamon umro je sa 30 godina i bio je starac kakav se retko vidja.