Tesko da ovo moze da prodje bez rekla kazala, ne verujem da ovde ima iko ko je dovoljno kvalifikovan da odgovori na takvo pitanje. Ovaj covek na datom linku je prepisao podatke od drugog coveka, koji je preuzeo tabele od ko zna koga itd.
ukljuci neki wireless uredjaj da vidis sta sve prolazi kroz tebe.
ovde u Nishu imam 3 komshije i nekoliko provajdera ciji signal hvatam.
u BG imam po 20 i kusur zivih AP koji me "zrace"
mislis da me ovaj jedan Wi-Fi ruter koji ja korisitim mnogo vishe "ozraci" pored svega ovoga - na sta ne mogu da utichem?
Ti mislis na merenja koliko sta zraci, to je on (ti?) merio, a ja mislim na dozvoljene vrednosti, to ne verujem da je on merio.
Dozvoljene vrednosti su propisane.
A sta je to zracenje? I da li ima veze sa promajom?
A sad ozbiljno.. pitanje za sve one koji se boje zracenja generalno.. dakle da li znate od cega se bojite?
Od strane koga i na koji nacin se doslo do tih vrednosti?Dozvoljene vrednosti su propisane.
Skinuo sam pdf ali materija zahteva malo vise vremena, nego sto sam ja spreman trenutno da ulozim, da bi se razumelo sve sto tamo pise.
Da li si se ti mozda kriticki osvrnuo na sami standard ili si ga uzeo zdravo za gotovo?
SumAnuT je napisao(la):Izgleda nema neke poente drzati telefon udaljen od sebe kada se ne prica, a ni kada se prica, bitno je samo maknuti ga nekih 30 cm od glave, tj koristiti hands free ili spikerfon ...
Vidim ti ga nisi procitao ali si spreman na kriticki osvrt, to jest, bio si spreman cak i pre nego sto si saznao da taj standard postoji.
IEEE C95.1 nije nastao preko noci, nego su na njemu radile stotine strucnjaka najvisih profila iz mnogo naucnih oblasti. Ko sam ja da im protivrecim? To je medjunarodni standard i sad ja treba da mu osporavam autoritet?
Povrh svega sto je ovo druga verzija standarda koja je doradjena na osnovu istrazivanja i u kojoj su postavljena ogranicenja jos rigoroznija nego ranije. Izvesno je da ce dalja istrazivanja pokazati da je potrebno da se postave js rigoroznija ogranicenja.
Itekako ima poente jer mobilni telefon emituje i kada ga ne koristimo. On mora svaki čas da se javlja pristupnim tačkama da bi znale gde je da je dostupan. Amobilni telefon emituje mnogo većom snagom, obično oko 0.6W ali neki modeliidu i do 2W. Neka gruba procena pokazuje da mobilni telefon nedozvoljeno zrači već na desetak santimetara, što nije nimalo zanemarljivo jer telefon na tom rastojanju držimo skoro dve trećine dana.
Nema potrebe da ti osporavas autoritet, autoritet ospore oni sami svaki put kada izmene standard, jer to znaci da prosli put nisu bili u pravu.
...bitno je samo maknuti ga nekih 30 cm od glave, tj koristiti hands free ili spikerfon ...
Po tvojoj logici, izgleda, treba osporavati svako takvo ogranicenje. Meni se tako nesto cini besmislenim. Ogranicenje treba osporavati samo ako se moze dokazati da nije u skladu sa stvarnom stetnoscu.
Drugim recima, ako zelis da osporis propis, onda to uradi na naucnoj osnovi, jer praznim recima nista ne mozes postici. Ako zelis da dovedes u pitanje validnost propisanih normi, onda to uradi kako treba, a to da prafraziram "meni se cini da nisu u pravu" nista ne znaci.
Obaška ako postoje velike interesne grupe da se tako nešto ne dokaže...
Dokazano je da telefon zrachi VISE kada se koristi handsfree! Ja sam bas poslednjih dana nesto istrazivao o SAR vrednostima, i sa iznenadjenjem otkrio da se njihova vrednost en smanjuje razvojem tehnologija. Tako jedan E51 ima zachudjujuce visoke SAR vrednosti (1,41 ja mislim).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari