Šta je novo?

Zotac VGA

Pa kod Anubisa i ja planiram da uzmem,nije sto je covek korektan nego mi kolega s faxa. Bio sam da vidim kako grafa izgleda uzivo, i mogu reci da deluje stabilno nema nikakvog mrdanja coolera kao kod nekih drugih proizvodjaca, a i cena je vise nego zadovoljavajuca. Mada sve agp 7600 su tu razlika je oko 1000din najvise, a nije isto neka sa ddr2 ili sa ddr3, posle sebi praviti probleme zbog smesne razlike u ceni a ogromne u performansama(jos kad sam procitao da su neke Asus 7600gs sporije od 6600gt, stomak mi se prevrnuo )

@gx-x
Vidim ti si iz NS, ajde covece gde bre ima 7600GT za 125e? Bas sam gledao i cenovnike i svasta i najjeftinija gt je club 3D 160e(mozda koji e manje) za AGP,u stvari ima za pci-e je Gigabyte za 125e.
Jos je za agp najpovoljnija varijanta u odnosu cena\kvalitet Galaxy 7600gs sa ddr3 za 130e.
Vise se isplati to nego prelaz na pci-e plocu, posto onda ide i jaci procesor jer glupo je zadrzati stari, a ako treba da podrzi neku jacu grafu za kasniji upgrade to mora biti neki c2d, a to sve previse kosta i bar se meni ne isplati s obzirom da sve manje vremena imam da se igram. Ako ti imas neki bolji predlog, aj reci.

:) Za AGP nema,, mislio sam na PCI-e

S obzirom da nema nesto mnogo testova Zotac grafike na nasem trzistu, mozda bi ovaj link mogao da pomogne:smoke:

http://www.itsvet.com/tekst/nvidia-zotac-grafički-akceleratori/61/

Link sam naveo iz najbolje namere i nadam se da se niko nece buniti, a da ce ovo pomoci da se stekna kakva-takva slika o radu ove marke. Ostaricemo cekajuci da neko kupi i prenese utiske:whip:

Zotac 7300gt

Ja sam za potrebe testiranja uzeo zotac 7300gt sa ddr3 memorijom i mogu vam reći da sam jako zadovoljan onime što se dobija za tu lovu. Ventilator nije preterano bučan, ali ima glupu foru da se zavrti na max čim se pusti film, što ume da nervira, ali se uspori posle pola minuta-minut.
Što se performansi tiče u direktnom poređenju sa GIGABYTE 7300GT (GV-NX73T256P-RH) ova malecna kartica (bukvalno je malecna) na mašini sa C2D 6300 i 1GB rama na ASUS P5B deluxe ploči kuca 1000 poena više u 3d marku 05 što je svakako za respekt s' obtirom na to da košta 20jura manje.
Zanimljivo je da kada sam ubacio coolbits u registry pokazivala mi je takt za memoriju od 1.5 GHz što je i više od onoga što se pominje na netu.
Ova kartica u svom cenovnom rangu trenutno nema konkurenciju pošto, recimo, ASUS 7300GT TOP koja takođe ima 128mb DDR3 memorije ima takt memorije od samo 1GHz. Pošto mi je i GA kartica sasvim lepo radila, a pritom bila i pasivna nisam siguran da ću je menjati (dok ne izađe 8600 serija), ali karticu svakako preporučujem onima sa malo love u džepu.

Ova kartica u svom cenovnom rangu trenutno nema konkurenciju pošto, recimo, ASUS 7300GT TOP koja takođe ima 128mb DDR3 memorije ima takt memorije od samo 1GHz. Pošto mi je i GA kartica sasvim lepo radila, a pritom bila i pasivna nisam siguran da ću je menjati (dok ne izađe 8600 serija), ali karticu svakako preporučujem onima sa malo love u džepu.

Potseticu bih samo na Leadtek 7300GT TDH Extreme 128MB DDR3 karticu koja je u tom cenovnom rangu, mozda malo skuplja, i kojoj memorija radi na 1400MHz.
Sklopio sam do sada tri kompjutera sa ovim karticama i veoma sam zadovoljan odnosom cena/performanse. Ruku na srce, Leadtek-ova kartica je velika kao neki 7900gs dok je ova Zotak stvarno malena. Videcu da nabavim neku sledece nedelje pa da se malo poigram njome.

Potsetio bih samo na Leadtek 7300GT TDH Extreme 128MB DDR3 karticu koja je u tom cenovnom rangu, mozda malo skuplja, i kojoj memorija radi na 1400MHz.
Sklopio sam do sada tri kompjutera sa ovim karticama i veoma sam zadovoljan odnosom cena/performanse. Ruku na srce, Leadtek-ova kartica je velika kao neki 7900gs dok je ova Zotak stvarno malena. Videcu da nabavim neku sledece nedelje pa da se malo poigram njome.

Pazi ovo, meni je razlika u nabavnoj ceni (bez PDV) izmedju LEADTEK karte i ZOTAC igračkica citavih 14€ takoda je i razlika u krajnjoj ceni negde oko 20€ sto i nije tako beznačajno.

Sigurno da je leadtek bolja karta, ali za tu lovu može da se pazari X1600PRO ili neki 7600GS.

Ventilator nije preterano bučan, ali ima glupu foru da se zavrti na max čim se pusti film, što ume da nervira, ali se uspori posle pola minuta-minut.
Ne razumem, kakve veze ima brzina ventilatora sa *filmom* ?

@yozla, ti malo poredis babe i zabe, jer ta Gigabyte i ta Asus cija memorija radi na 1000 su kartice rang ispod ovih "pravih" 7300GT DDR3. Sada sto ljudi ne znaju pa kupuju te Gigabyte i Asuse, koji su nerealno skuplji to je drugo, ali po performansama i vrsti kartice one su rang ispod.

Sto se tice Performansi 7300 kartica, Gainward i Elsa su najbolji! Iako za Gainward pricaju da im je napojna slabija, skoro svaka ide 550+/1550+!

Bogami, ja bi i uzeo jednu na probu, samo da uvalim ove moje dve starije nekom...

Otkud znam. Ali isto se ponasa i sa novijim fw driverima.
OK, ali kakve to veze ima sa filmovima?
Razumem da se tako ponasa kad se malo optereti, tj. kad krene u load... sto bi se desavalo pri pokretanju neke igre, 3DMark-a i sl. Jel' se desava i tad - ili samo prilikom gledanja filmova? :trust:

Poslednja izmena:
OK, ali kakve to veze ima sa filmovima?
Razumem da se tako ponasa kad se malo optereti, tj. kad krene u load... sto bi se desavalo pri pokretanju neke igre, 3DMark-a i sl. Jel' se desava i tad - ili samo prilikom gledanja filmova? :trust:

Ima veze, upali u Riva tuner-u "Hardware monitoring" i videćeš da karta oden na (3)desetak sekundi u 3D mod... Zato i regauje fan.

2D mod... 3D mod... sta je to, kod mene toga nema! :d

Salu na stranu - OK, nisam znao da ide u 3D kada se pokrene film.

Ma ventilator se, naravno, zavrti cim ode u 3d, ali sam istakao ovo sa filmom kao zanimljivost.

Elem, nakon malo duzeg testiranja kartice primetio sam da neke igre rade cak i losije na ovoj karti zbog samo 128mb memorije ( F.E.A.R. recimo). Ima puno vise ucitavanja tekstura tako da mi je sad potpuno jasno zasto su na 8800 stavili 720Mb graficke memorije.
I jos jedna stvar. Moj primerak kartice najvise ide do 600/1550 MHz. Testirano par sati bez artefakata. Sve preko toga nikako ne valja.

Upravo mi je na testu 7300GT 500/1500 default. Masina biostar T550 Athlon 3000+ 1.8GHz memorija 512 RC na 533 cl4-4-4-11. Napajanje bsp 400W sa 20 pin konektor iako na ploci stoji 24.
3D mark05 sa testovima za grafiku sve default
500/1500------4254
550/1600------4595
600/1700------4932
620/1700------5020
Sasvim ok rezultati uz to prilicno tih ventilator.
Svaka cast ZOTEC-u

NT Soft

A jel neko probao Zotac 7900GS ?

Jesam ja. OK je kartica. Referentni dizajn, malo bucniji kuler kada krene 3D, overclockovana na 565/1540 (Detect optimal, nisam probao vise) davala oko 19500 3Dmark03 i 8500 3Dmark05 na P4 631 @ 3,75GHz. S obzirom da je nesto jeftinija od ostalih 7900GS mislim da je dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Sto se tice 7900GS best buy is BIOSTAR default 500/1400 a opusteno 600/1600 moze jos vise ali ovo za 24/7 plus lep bakarni hladnjak koji se ne dere

off topic: Posto jako cesto na forumu vidim to 24/7 i prvo sto mi pada na pamet je odnos pixel shader i tmu/vertex,ali posle vidim da se spominje kod cpu-uova pa se zbunim....

Pa da kratko i jasno,thx...:wave:

Jesam ja. OK je kartica. Referentni dizajn, malo bucniji kuler kada krene 3D, overclockovana na 565/1540 (Detect optimal, nisam probao vise) davala oko 19500 3Dmark03 i 8500 3Dmark05 na P4 631 @ 3,75GHz. S obzirom da je nesto jeftinija od ostalih 7900GS mislim da je dobra kupovina.

Hmmmm, da li uzeti 7900GS ili cekati neki 8x00 ? :wall: :banana: :D

koliko se greje ? posto sam nesto gledao da 7900GT trosi oko 2x vise struje nego 7600GS, pa bi taj 7900GS trabalo da trosi negde izmedju ?... kakva je situacija u igrama (seckanje)? ovaj moj 7600gs daje oko 8300 3D03 sto je za starije igre ok, ali novije umeju da seckaju :( (oblivion da ne spominjem)

Poslednja izmena:
Po meni trenutno nije losa kupovina. Nemam pojma koliko se greje, a ne mogu vise ni da proverim posto je otisla sa masinom koju sam radio. Uglavnom ne previse. Nasao sam na netu podatak o peak consumption od 82W. Nisam stigao da probam skoro nista od igara, ali mozes da pretpostavis kako radi...

PCIE magistrala daje do 120W ako trosi vise mora dodatno napajanje prosto. Taj tvoj gs izgleda sa ddr2 mem i losim klokom pa ja sam oblivion igrao na 7300GT extreme na 1GB rama a na grafici 128MB i nije seckala. Tranutno ko kupuje best buy je 7600GS extreme od leadteka po meni najbolje ili gainward 7600GS goes like hell. Dok se ne pojavi 8600 Ultra

Vrh Dno