Šta je novo?

Zotac 7300GT 128Mb DDR3

Panther

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
319
7300GT ZOTAC DDR3 128Mb

Pazario sam ovu kartu za malog komsiju, ali sam pre nego sto sam mu je dao morao da vidim kako radi I koliko moze. Fabricki taktovi su joj 500 za core I 750 za memoriju.

Sto se tice pakovanja u kome se dobija kartica jako je siromasno, naime dobija se kartica, instalacioni disk I nista vise, ne dobija se cak ni knjizica uz nju. Kuler na kartici je aktivan, finog izgleda, elipse su florescentne zelene providne boje tako da sam u prvi mah pomislio da mozda I svelte, ali ispostavilo se da nisam u pravu. Sto se buke tice kartica se ne cuje, prede. Temperatura u idle nije prelazila 47 stepeni, a u fullu je dolazila do 63 stepena.

Prvo sam odradio 3dmark na fabrickim taktovima 500/750, I rezultat je bio sledeci:

Da napomenem da je pri prvom testu u 3dmarku03 rezultat bio jacii oko 10500, ali njega nisam uslikao.

Onda sam se malo igrao I ispitivao gornje granice I dosao do zakljucka da najvise markova daje pri taktovima od 660/930, a evo I rezultata:

Cor moze jos ide bez ikakvih bagova do 670, a I memoriju sam terao na 950, ali mi onda daje manje markova u 3dmarku.

Tolik od mene o ovoj grafickoj karti.
Inace masina na kojoj je sve testirano je Athlon 3000+ [email protected] Ghz I memorija
1 Gb Transcend DDR2 667 I neka budjava MSI K9N4 Ultra ploca.

660/930 bez modovanja je jako jako dobar rez.

zato sto na tim freq nevise snage ili ti struje pa pocne da brljavi i dobije se kontra efekat

A zasto kada je na 660 ili 665 cpu a 950 memorija, daje slabije markove.

Zato sto pocne da trotluje, 3D mark je jako jako cudan neki put losiji klokovi daju bolje rezove cak i bez trotla, neki put artifakti dodaju - poene itd itd itd.

7300GT ZOTAC DDR3 128Mb

Pazario sam ovu kartu za malog komsiju, ali sam pre nego sto sam mu je dao morao da vidim kako radi I koliko moze. Fabricki taktovi su joj 500 za core I 750 za memoriju.

Sto se tice pakovanja u kome se dobija kartica jako je siromasno, naime dobija se kartica, instalacioni disk I nista vise, ne dobija se cak ni knjizica uz nju. Kuler na kartici je aktivan, finog izgleda, elipse su florescentne zelene providne boje tako da sam u prvi mah pomislio da mozda I svelte, ali ispostavilo se da nisam u pravu. Sto se buke tice kartica se ne cuje, prede. Temperatura u idle nije prelazila 47 stepeni, a u fullu je dolazila do 63 stepena.

Prvo sam odradio 3dmark na fabrickim taktovima 500/750, I rezultat je bio sledeci:

Da napomenem da je pri prvom testu u 3dmarku03 rezultat bio jacii oko 10500, ali njega nisam uslikao.

Onda sam se malo igrao I ispitivao gornje granice I dosao do zakljucka da najvise markova daje pri taktovima od 660/930, a evo I rezultata:

Cor moze jos ide bez ikakvih bagova do 670, a I memoriju sam terao na 950, ali mi onda daje manje markova u 3dmarku.

Tolik od mene o ovoj grafickoj karti.
Inace masina na kojoj je sve testirano je Athlon 3000+ [email protected] Ghz I memorija
1 Gb Transcend DDR2 667 I neka budjava MSI K9N4 Ultra ploca.
sad ti meni lepo objasni sto kacis slike od 1,5MB? Da molim te nemoj vise.

Chek malo! Jel to memorija na 930 ili 930x2? Neshto mi je neverovatno da ddr3 memorija radi na tako malo MHz (930), odnosno tako mnogo (930x2).

Pa valjda je to 930x2 odnosno 1860, moze ona jos da ide, samo tada daje manje markova :)

Pa, i nije neki rezultat, na Leadtek 7300 GT Extreme sa 128MB na 630 gpu a 1660 mem dobio sam 12141 3d marka
Možda je tu procesor bitan, kod mene je bio Sempron 2800+ na 2482 Mhz, HTT 310 a memorija na 207 mhz

Poenta nije u rezultatu nego da ljudi imaju predstavu o tome sta mogu da ocekuju od Zotac karti koje su jos uvek jako nepoznate vecini ljudi. Sve u svemu super clock, nije los izbor

Pa, i nije neki rezultat, na Leadtek 7300 GT Extreme sa 128MB na 630 gpu a 1660 mem dobio sam 12141 3d marka
Možda je tu procesor bitan, kod mene je bio Sempron 2800+ na 2482 Mhz, HTT 310 a memorija na 207 mhz
Ajde prosvetli me sta si hteo time da kazes "i nije neki rezultat", ko uopste kaze da je rezultat uopste bio bitan u ovome testu, cela poenta je da sam hteo da vidi sta moze ova karta a ne da jurim neke rekorde, posto vidim da se ljudi interesuju, a kod mene se nasla na dva dana pa sto to onda ne bih podelio sa drugima.

Svaka cast za rezultat posto ja imam ASUS 7300 GT TOP (128 DDR3),550,500 i sa oc 620,560 uz CPU Intel Core2 820 sa oc 3,6 nisam uspeo u 03 da predjem 10800 bodova tako da sada nisam siguran dali je to malo za tu kartici ili je to neki njen maksimum i da ne ocekujem vise ? Sa vecim oc pocinje da brljavi tako da sto se tice oc to je granica a drajver je 94.24 !

A kakva su iskustva sa Galaxy 7300gt 128mb ddr3? Naleteo sam na nju u prodavnicama i nije skupa(oko 75e). Nesto me strah da za danasnje igre nije malo 128mb? A da na kutiji pise da je memorija na 1.4ns. Koliko ovo moze da valja?

a jel tebe treba agp ili pcie nesto to malo para ako je agp, kad sam imao 7300gt sa 128ddr3 igrao bez problema oblivion, las vegas, carbon uglavnom sve tako da je i sa tih 128 sasvim ok. sve zavisi sta igras.

Poslednja izmena:
@FXGT
Pa takve igre igram i ja. A za cenu....pa tacna je, i verzija jeste za agp, ima 1.4ns 128ddr3 memoriju. Znaci nista ispod ruke ili preko veze. Ja se igram u 1024x768, jel u toj rezoluciji ne secka puno?

Poslednja izmena:
Taj Zotac je odlican za te pare ali brate HUCI previse, samo da su stavili cooler kao na INNO 3D i to bi bilo super!!!!

@stormwatch153
Ti imas inno3d? Kakvi su klokovi, fabricki....i koja memorija, tj jel na 1.6ns ili 1.4ns? Video sam i nju za agp, ali nekako mi taj proizvodjac ne uliva poverenje.

Takve klokove ima i Galaxy u startu takodje, samo s tom razlikom sto ima 1.4ns memoriju. A kakvi su Inno 3d po pitanju garancije? Jel ima sanse da neko za njih daje preko 1god?

meni nije seckala s tim sto je radila na 600/1600

Pa i ja sam isto pomislio za memoriju. Daje jako dobre klokove, ali koliko 1.4 ili 1.2ns igra ulogu?
To za 68e je 100% pci-x varijanta. Ja sam Galaxy video za Agp.

Razlika između 1.2 i 1.4 nije zanemarljiva, reda je 200Mhz za OC.
Razlika između 1.4 i 1.6 ne znam.

Nazad
Vrh Dno