Šta je novo?

ZoneAlram Settings..

• Začetnik teme Začetnik teme mikle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Ako moze mala pomoc oko podesavanja ZoneAlarm-a. Do sada sam koristio firewall iz XP-a ali sam pre par dana instalirao ZA.
Posle instalacije i nekog kao podesavanja sam primetio da mi se poprilicno usporilo otvaranje strana na netu.
Pretpostavljam da ZA proverava protok i da je sporiji internet zbog toga.

Pa ako bi neko hteo da me samo malo uputi u tajne podesavanja ovog firewall-a jer mi je i bez njega veza ocajna a tek sa njim je "lepota".

BTW pored njega imam instaliran i McAfee virus scan.

Meni Zone Alaram ne usporava ni jedan program. I ne vidim kako bi on mogao da usporava otvranje stranica (osim ako nemas malo, malo memorije). Pre bih reako da taj McAfee scan usporava, ako mu je ukljucena funkcija (ukoliko je ima) da neprekidno tokom rada skenira fajlove sa kojima radis. Za pocetak deaktiviraj njega, pa vidi da li ce biti bolje.
Sto se tice podesavanja, kod mene su default podesavanja, s tim sto sam iskljucio da me obavestava kad blokira neki pristup (nego blokira u pozadini, opcija je ALERTS AND LOGS-MAIN), i "nivo sigurnosti" je podignut na high (ali to tek kad "zapamti" koji programai i njihove komponente imaju dozvolu za pristup internetu). Ovo poslednje ima samo pro verzija, a nalazi se u PROGRAM CONTROL-MAIN.

Mislim da nije McAfee jer sam ga pre instalacije ZA vec imao u kombinaciji sa WinXp firewall-om i sve je nekako islo brze. Sto se tice memorije imam je 512MB tako da i to nije problem.

Sta ti nije jasno ??

Pod preferences postavi maual update

Ukljuci Protect the zone alarm pro client i remember the last tab visited
Ukljuci Hide my IP address when applicble
Ostalo je sve iskljuceno.

Firewall, main

Sve na HIGH

ostalo ostavi kako je program namestio

Pod program control stavi na medium a automatic lock stavi na off
pod advanced stavi sve na always ask....

ostalo ne diraj

Alerts and Logs

alert events shown off
event logging on
program logging high

privacy
cookie off
ad blocking off
mobile code control off

E-mail protection

inbound mailsafe protection on
outbound on

ostalo sve kako je program namestio. ako si nesto dirao obrisi program pa ga reinstaliraj i nemoj da mu dozvolis da sam odredjuje koje aplikacije idu na net. to ces ti vremenom sam namestiti.

Koristi program NetRun da startujes ZoneAlarm tek kada se spojis na net da ti ne stoji bez veze ukljucen. Za link pogledaj donji link i sekciju Korisni Programi.

Da bi blokirao sadrzaj stranice Koristi PopUp Cop, takodje ga nadji na donjem linku i blokiraj sta hoces. Slike skripte, flash,activeX,zvukove,midije,popupe i sl.

to ti je to.

Takodje skini spybot search and destroy i poteraj mu proveru pa skini sve sto ti je nasao a sto ti netreba. Ukoliko ti nadje da imas SAVE tj. SAVE.EXE njega ili ostavi ili proveri da li ti ga neki program koristi. To je obicno RadLite ali ima i drugih.

Ajde da ne otvaram novi topic u vezi iste stvari, ako neko moze da napise podesavanja za Kerio 4.0.

Hvala za savete. Setovanja su bila manje-vise po default-u, izgleda da mi je telefonska veza ovih dana nemoguce losa i da je to glavni uzrok loseg protoka. U svakom slucaju hvala svima na savetima i linkovima.
Pzdrv

Na zalost Keiro 4 nisam nikada koristio, tako da ti ne mogu pomoci.

Otvaraj ti novi post, jer kazu da papir trpi a u ovom slucaju trpi forum sto mu dodje na isto.

Ja upravo pregazio eng. verziju sa nemackom novijom zonealarm pro 4.0.146.035 i sve shljaka ko secer! Malo me buni shvapski ali radi🙂)

cheers

a jel ti 146.029 nije radilo dobro.

Radio je sasvim ok. Novija verzija je ujedno i update. Barem tako mislim🙂)

:happy:

Jel moze link za najnoviju (ili bilo koju 4.x) verziju ZA? Nesto mi ne ide skidanje sa njihovog sajta?

ZoneAlarm Pro 4.0.146.035:
http://download.zonelabs.com/bin/free/4901_de/zapSetup_40_146_035.exe
BTW veruj mi da nije bilo tesko naci ga na forumu...

Hvala ti, inace pratim redovno "Jos malo download-a", cak, verovao ili ne, imam poseban folder gde cuvam one tvoje silne linkove, ali sam napravio propust.......

ja koristim već neko vreme ZA pro, ali danas mi explorer.exe traži da se ponaša kao server i ja mu naravno potpuno zabranim pristup.
šta vi mislite da li je normalno da explorer.exe traži pristup netu ?

cyberdude je napisao(la):
ja koristim već neko vreme ZA pro, ali danas mi explorer.exe traži da se ponaša kao server i ja mu naravno potpuno zabranim pristup.
šta vi mislite da li je normalno da explorer.exe traži pristup netu ?

Normalno je, i nemoj da te cudi sto nije trazio od pocetka. Kod mene ima pristup inetrnetu, ali nema serverska prava, i sve fukcionise normalno.

cyberdude je napisao(la):
OK.
znači Access - Allow, Server - Block !!!

Nisam se tacno izrazio: za serverska prava sam postavio da me pita kad mu trebaju. Znaci znak pitanja u PROGRAMS CONTROL na ime programa.

Nazad
Vrh Dno