Šta je novo?

ZoneAlarm Pro 7.0 izasao

Upravo sam je skiuno!
Skroz novi interfejs, izgleda lepo!
A ispod haube....to još nisam provalio!
Imam poverenja u njih, koristim ga od početka!

Poslednja izmena:
Cudo mi stara verzija 6.5.737.000 neizbacuje screen da ima nova verzija !

Evo instalirah ga i ja.Za sad ne vidim nikakve promene osim kozmetickih, radi isto kao sto je i pre radio.Ali lepse izgleda...drugacija ikonica u sys tra-y.

Ajde da pitam da li je dovoljno koristiti free verziju ili treba nabaviti license za ZoneAlarm Security Suite tj. da li program radi posao i u free verziji?

Ajde da pitam da li je dovoljno koristiti free verziju ili treba nabaviti license za ZoneAlarm Security Suite tj. da li program radi posao i u free verziji?

E to stvarno ne znam, Security Suite nikad nisam koristio, a i koristim sam Zone Alarm Professional, za free verziju ne znam kakva je.

Dammit, ja samo huću da čujem od nekoga da je već koristio neku free verziju (nije bitno da li je ova nova verzija ili neka od ranije - ako je ranije uopšte bilo free verzija).
Pitam ovo zato što je ZoneAlarm 7 prvi koji koristim (tj. ranije nisam koristio ZoneAlarm uopšte).
Anyone?

Znam samo jedno; OS firewall smara kao i u 6. tj. neda da pokrenem neki program i po 10 sekundi! A pim se koiko mi je neophodan s obzirom da imam NOD32?! Pa cak mi i pri podizanju wina nekad nedaje exploreru da se ucita!?

@mdm - Zar si toliko siguran u NOD da bi se odrekao Zone-a?

Ne citavog Zone-a, samo OS firewall-a u njemu, sorry sto nisam precizirao; inace taj deo nije vezan za net!

Taj OS FW je ubedljivo najgora stvar koju su mogli da ubace. Uspori rad na racunaru nepodnosljivo. Ajd, sad startujem ZA samo kad mi treba net, al' sta ce da bude sutra kad dobijem stalan net? Zato sam i presao na PC Tools-ov firewall, iako je ZA Pro 7 jos na sistemu, posto ovaj prvi nije 100% siguran prema PC Flank-u i jos nekim testovima.

Ja upravo i imam kablovski net, ali pitanje moje glasi da li je bezbedno ugasiti OS opciju tj. sluzi li ona necemu uz antivirus...? Ili se moze bezbedno iskljuciti, jer mislim da drugi i nemaju takvu opciju.

Mislim da sam nasao resenje! ZA control center>Alerts & Logs>Advanced>Alert Events> odstiklirati OS Firewall. Kako sam to uradio, sve se startuje normalnom brzinom. Proverite da li i kod vas radi.

@RazbojNick - kako ja nemam tu opciju. Jel koristiš ZoneAlarm 7?
Zato sam i pitao da li treba license za ZA Security Suite
(ako je to razlog zašto nemam tu opciju)

Koristim ZA Pro 7.0.

@RazbojNick - kako ja nemam tu opciju. Jel koristiš ZoneAlarm 7?
Zato sam i pitao da li treba license za ZA Security Suite
(ako je to razlog zašto nemam tu opciju)

I ja koristim ZA pro 7, i imam tu opciju,koju sam iskljucio.Naravno da treba licence key, bez njega ti je verovatno trial 30 dana ili tako nesto, a mozda i nema ta opcija.

@Dj losmi - Skontao sam, bez license key mogu samo da probam Security Suite na 15 dana i potom mi se vraća free verzija u kojoj nema antivirusa, anti-spyware-a i još nešto. Znači u free verziji ima valda samo firewall. Nema veze nabavio sam key.
Znači OS firewall se može isključiti tj. bezbedno je i bez njega?
Još pitanja: da li koristite njegov antivirus i anti-spyware jer kontam da ih isključim zato što koristim NOD zajedno sa Zone Alarmom?

Ja koristim ZA anti-spyware,nije nista specijalan, vise koristim SpyBot + AdAware kombinaciju za te stvari,a av ni nemam(nije mi suite nego pro).Ali nikako ti ne bih preporucio da koristis oba Av-a.Znaci koristi nod, posto je proveren, a ovaj u ZA iskljuci.Dva antivirusa samo zbunjuju sistem jer nadgledaju iste module pa moze doci do konflikata.
Naam se da sam pomogao ;) , Poz!

Posle malo duzeg rada na racunaru sa ukljucenim ZA, ipak se i dalje manifestuje povremeno usporenje pokretanja nekih aplikacija, ali primetno brze nego ranije. Dakle, izgleda da OS firewall i dalje radi i da ne moze da se iskljuci, ali bez tog upisivanja u log fajl ne kolje toliko svaku aplikaciju/fajl, pogotovo ne one koje se cesce koriste.

Evo rešenja za OS firewall, bar se nadam:

zonealarm.jpg

zonealarm1.jpg

Samo još jedno pitanje (za sada :cool: )
Ostavio sam antispyware uključen, see
antispy.jpg

pa se pitam da li NOD u sebi pored anti-virusa ima i antispyware jer ako ima isključiću ovaj u ZA.

Poslednja izmena:
Ne verujem da NOD ima anti-spyware, a i ako ima mislim da tu nema problema ako koristis oba,samo nemoj da skeniras istovremeno, jer moze doci do konflikata.Inace taj antispyware u ZA mi skoro nikad nije nasao nesto, mozda par puta mi se desilo, ali dobro ne moze da skodi :d

Poslednja izmena:
EDIT prethodnog posta.
Napravio sam grešku na drugoj slici u prethodnom postu, evo ispravke
za.jpg

@Dj losmi - 10x

EDIT: zašto ZA ne konta da imam instaliran NOD?
Tj. zašto mi javlja da nemam instaliran antivirus (a imam). Znam da ovo nije bitno ali...

Poslednja izmena:
Ma uredu je za gde se OS gasi, ali da li je dovoljno bezbedno bez; a Alert Events mi nije nista pomogao!

@ Syntax:i ja sam pre trazio za avasta pa sam nasao da "Strucnjaci iz Zone Labs rade intenzivno na polju kompatibilnosti sa svim aktuelnim antivirusnim kompanijama."
Ne verujem da to donosi nesto bitno, verovatno da te upozori da trebas da updateujes AV, ili da nisi odavno skenirao sistem, slicno na foru XP SP2 control centra.
Toliko od mene.

@mdm - što se mene tiče od ZoneAlarma mi je dovoljan firewall i antispyware a OS firewall nisam imao ni pre ZoneAlarma tako da mi ni sada ne treba...moje mišljenje...
Nisam skontao za AlertEvents, šta ti to nije pomogao?
Ako si u AlertEvents odštiklirao OS firewall nisi ga isključio.

@Dj losmi - ma da kontam da će se ZoneAlarm i NoD kad tad skontati. 10x dude

@syntax - zbog ovog:

Mislim da sam nasao resenje! ZA control center>Alerts & Logs>Advanced>Alert Events> odstiklirati OS Firewall. Kako sam to uradio, sve se startuje normalnom brzinom. Proverite da li i kod vas radi.

@mdm - ne, to što je on napisao je vezano samo za upozorenja (alert) vezano sa OS firewall a ne za isključivanje istog.
Kazem ti da ako hoćeš da ga isključiš pogledaj poslednju sliku na prethodnoj strani.

Peace...

Vrh Dno