Šta je novo?

Zone Alarm pitanje

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Imam "problem" sa ZA FW. Naime, kada radi ona traffic skala, proces vsmon mi prozdire do 15% CPU-a! Problem je sto meni ta skala stalno varira (***, 24/7 vucem torrente), i usporava mi neke igre (imam slab CPU, prva masina iz potpisa).

E sad, kada je net idle, i CPU je u totalnom idle (0~2%), znaci nema skale uopste. Ja sam pretpostavio da je taj vsmon ustvari "visual scale monitor", ili tako nesto.

Pitanje: kako da ubijem taj proces (ili ne moram da ga ubijem, samo da otklonim skalu koja mi zhdere resurse 😀), a da zadrzim funkcionalnost FW-a? Pretpostavljam da nije moguce, al' bolje da pitam. Ako ne moze, moracu na drugi FW 😛

Hvala unapred na odgovorima 🙂

Pozdrav.

Koristim ovaj firewall odavno, ali nije toliko često kroz taj period bio instaliran na mom računaru.
VSMON ne možeš da isključiš. I ja sam to pokušavao i manuelno i sa unlocker-om ali ne može.
To je sistemski proces koji je kao i proces kod ostalih zaštitnih programa poput AntiSpyware-a ili AntiVirusa a koji (valjda) ima za cilj zaštitu u realnom vremenu.
Mislim da ćeš teško da nađeš firewall koji nema pozadinski proces.
A to važi i za ostale security programe.
Kako misliš da firewall reaguje na pokušaj internet konekcije ili neku neželjenu radnju ako su mu svi procesi pogašeni.
To mogu da uporedim sa hodanjem čoveka po oblacima bez mogućnosti da padne na zemlju i pored postojanja sile zemljine teže.
http://www.auditmypc.com/process/vsmon.asp

Poslednja izmena:
Dobro poredjenje 🙂
Ali, taj isti proces je zaduzen za "upravljanje" skalom, a ja ne zelim uopste tu skalu. Mislim, korisna je, ali slaba mi makina 😀

Izgleda da cu morati potraziti drugi FW, u nadi da ce on manje da prozdire CPU. Hvala na odgovoru 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno