Šta je novo?

Znaci strasno!

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Da skratim pricu.
Uzeo ja juce novi Venice kako bih postigao bolje OC mogucnosti, i sav srecan poteram na 2.7GHz sinoc.
Medjutim danas u toku dana kupim ThermalTake vent. za memoriju koji se fiksira na jednu od memorija. I da bih mogao da ga stavim pomerim memoriju iz narandzastog para memorijskih slotova u zuti par (radi se u DFI Ultra-D).
I odjednom ne mogu da ostvarim nikakav OC. Samo radi kada stavim na default, ili malo vishe. Potom sam sve skoro izmanjao u BIOS-u, tako da nisam znao da li sam neku slucajno opciju zeznuo, a da ne vidim.
Znaci nikako da poteram memoriju na 250 tj. kao DDR500, sto je njoj default,strasno (a sinoc radilo sve kako treba, i vishe od 250 za memoriju). I u jednom trenutku mi sine ideja, posto sam negde procitao, da neki slotovi mogu da prouzrokuju manju OC marginu za memoriju, pa samim tim i za citav sistem. I skinem ja TT i vratim u 3 i 4 slot (narandjasti) i sve radi kako treba.
Jel vam je poznata prica?
Sada moram da gledam kako da nabudzim TT posto ovako ne moze da stane nikako od Hyper6-ice. 😉

Edit: Da li to znaci kada kasnije budem uzeo jos jedan par (2x512MB) Hardcore DDR500, koji ce naravno ici u onaj drugi par, da necu skoro moci uopste da OC?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
Edit: Da li to znaci kada kasnije budem uzeo jos jedan par (2x512MB) Hardcore DDR500, koji ce naravno ici u onaj drugi par, da necu skoro moci uopste da OC?

Prakticno da. U najboljem slucaju memorija radi kao DDR400 2T, medjutim ako pokusas OC, u mom slucaju HTT 250 delilac za memoriju mi ode ne na 166 vec na 133. Drugim recima 2x1GB ce biti must have.

Gidra85 je napisao(la):
Da li to znaci kada kasnije budem uzeo jos jedan par (2x512MB) Hardcore DDR500, koji ce naravno ici u onaj drugi par, da necu skoro moci uopste da OC?

Paradigma ti je vec odgovorio na ovo pitanje,no ja cu ti ukazati i na mogucnost da imas 2GB memorije+1T parametar+O/C.Naime resenje je Crucial Ballistix Tracer 2X1GB kit.Isti su deklarisani kao DDR500 3-4-4-8,mada je podosta ljudi uspelo da izvuce i 280MHz za svakodnevni rad sto je izuzetan rezultat za module od 1GB i samo pokazuje koliko su zaista dobri novi -5B D cipovi koji se nalaze na ovoj memoriji.Uzgred,velika prednost je sto je dovoljna voltaza od samo 2.6-2.7v kako bi isti prikazali svoj puni o/c potencijal.

Poslednja izmena:
Crucial Ballistix 2x1Gb moduli su ono sto tebi treba a eventualno mozes uzeti i Corsair Value Select 2x1Gb (Corsair VS1GB400C3) sa Samsung UCCC chipovima koji lako idu do 260-270mhz 3 4 4 8 1T i pravi su best buy.

Evo kako izgledaju i na sta treba da obratis paznju kod kupovine:

Gidra, probaj neki drugi bios... mozda ti se posreci.

Ja nisam mogao ni da probudim plocu sa memorijom u zutim slotovima sa fabrickim biosem koji je stigao na ploci... O/C je isao do nekih 250-ak MHz max... a onda sam stavio drugi bios, optimizovan za Winbond BH cipove, i otisao sve do 280MHz.
Naravno, u zutim slotovima 😉

Ja imam na Kingmax Hynix chip-ove ako se nevaram.

Gidra85 je napisao(la):
Ja imam na Kingmax Hynix chip-ove ako se nevaram.

Hynix D5.

kingmax-ram-chip-1.jpg

Ali ne pricam o tome, nisam ja ni rekao da imas Winbond-e, to je bio moj primer... kazem samo da probas neki drugi bios, optimizovan za tvoje cipove. Mozda bude promene.

Pozdrav

A koji je BIOS za moje chipove? I koliki je napon dobar za njih? I da li moze da bude da su neki drugi Hynix?

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
A koji je BIOS za moje chipove? I koliki je napon dobar za njih? I da li moze da bude da su neki drugi Hynix?

Pa ne znam, trazi malo po stranim forumima... mozda ima neki bas za tebe 😉
Ono, uglavnom su podeljeni na one koji su dobri za Winbond cipove, Samsung-ove TCCD i "ostale"... u te ostale tvoja memorija treba da ide, ali mozda je bas neko ko ima Kingmax-a isprobavao razne biose, pa nabasao na neki koji bas lezi.

Za napon vec ne znam sta da ti kazem, nisam se igrao sa HardCore modulima... a ne verujem ni da ima nekih drugih Hynix cipova. Mada, nesto mi se oznaka "D43" vrti po glavi, mozda je i ona mogla da se zalomi nekim cudom... ali ne verujem u tvom slucaju, ovo mozda samo sa prvim serijama.

Nazad
Vrh Dno