Šta je novo?

Zna li neko sta je ovo

huan_kv

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
320
Nabavih skoro pa me zanima sta je,nije klasican Atari,mozda neka fabricka modifikacija ili sta ja znam

Prilozi

• IMG_1906.JPG
    IMG_1906.JPG
    467 KB · Pregleda: 394
Pored toga sto lici,na ploci mu ustvari i pise "Atari".
Inace je iz 1987-e godine,bar tako pise (opet na ploci)

Da li možeš još slika da predstaviš?

Jedino što izlazi u pretragama kao T40 je stari IBMov laptop. :(

Ovo pise ispod vidis ...

Prilozi

• IMG_1903.jpg
    IMG_1903.jpg
    510.3 KB · Pregleda: 203
Ma mora biti 1040STF, jedino mi je čudna ova nijansa tipki. Ako me sećanje dobro služi. 1040STF je imao čisto svetlu tastaturu, bez ovog braon tona.

huan je ta spravica radi?

sta jos imas od opreme?

Radi,samo nisam prikljucivao na monitor jer nema klasican kompozitni izlaz,samo 8-pinski,a ja taj kabl nemam.
Ima jos razlika u odnosu na Atari,npr. izgled flopija,nije isti kao na 1040....
Od opreme imam klimu,abs ..... :)

Poslednja izmena:
jesi se cuo sa kovacem, sta on kaze, jel moze nesto da bude od toga..

Radi,samo nisam prikljucivao na monitor jer nema klasican kompozitni izlaz,samo 8-pinski,a ja taj kabl nemam.

Napravi kabli, imas u prirucniku za Atarijev SM124 monitor raspored pinova. Uzmi neki stari VGA multisync monitor pa prepravi kabli.

Čekaj samo malo. Jesi li siguran da li je 8-pinski ili ubi-me-gde-da-ga-nadjem-13-pinski-din konektor?
I daj neku sliku tog flopija? Možda je neko menjao flopi, pa je stavio standardni, pošto nije imao original atarijev, sekao plastiku, i na kraju svoje modersko (ne)delo autorizovao potpisom letraset slovima. :d

Sto se tice flopija verovatno je ugradjen od 1.44mb posto je dosta ljudi koji su imali Atari to radili. Atarijev flopi kontroler je podrzavao HD flopi drajvove. Ugradnja je zahtevala samo malu modifikaciju odnosno secenje plastike kucista.

Ma vidi se da je flopi fabricki radjen,nije secen.Slikacu ga veceras (najverovatnije) sa svih strana da vidite ...

Čekaj samo malo. Jesi li siguran da li je 8-pinski ili ubi-me-gde-da-ga-nadjem-13-pinski-din konektor?
I daj neku sliku tog flopija? Možda je neko menjao flopi, pa je stavio standardni, pošto nije imao original atarijev, sekao plastiku, i na kraju svoje modersko (ne)delo autorizovao potpisom letraset slovima. :d

Trebalo bi da je 8-pinski,pogledacu i to ...

ima ga u "Akustiku", taj 13pin DIN M. upravo sam kupio jedan. mislim da im je ostalo 4 kom.
ali je nekih 400din, pa ko voli..

E *** trebao sam da slikam masinu ali sam zaboravio :)

Huan tebi treba jedna falcon masina i 030 u njoj. Taman da vidis gde je A1200 sa 030.

Poslednja izmena:
The first Atari clone that was available was the Medusa T40, produced by a Swiss company called Medusa Computer Systems. The Medusa T40 was a clone of the rare and expensive Atari TT/030 computer.
It used generic off the shelf PC parts including 72 pin memory, Medusa just made the motherboard which fits a standard PC AT case, and was sold as complete system or just a board.
The board had 4 sockets for the slightly tweaked TOS 3.06 ROMs as used on the TT. There was one ISA slot for a standard VGA video card.
It filled a hole due to Atari users was able to enjoy a new high end workstation computer as a new model TT or Falcon did not materialise as Atari stopped making computers altogether.
It ran all cleanly written Atari application software, but not games due to different hardware used.
Was only available from the manufacturer in Switzerland. It is not known how many unit were sold due to being a very unusual computer.

NAME T-40
MANUFACTURER Medusa
TYPE Professional Computer
ORIGIN Swiss
YEAR 1995
BUILT IN LANGUAGE None
KEYBOARD standard 102 PC keyboard or 83 key Atari TT keyboard
CPU Motorola 68040
SPEED 64 Mhz.
RAM Up to 128 MB on board - Up to 4 GB with expansion card
ROM 512 KB up to 2 MB
GRAPHIC MODES 6 modes
COLORS 4096
SOUND 3 voices
I/O PORTS Parallel, modem 1 and 2, Localtalk, MIDI in and out, DMA/ACSI, PC keyboard, Atari Mega/TT keyboard, Atari mouse, Atari joystick, one ISA slot. Optional LAN.
BUILT IN MEDIA One 3.5'' disk-drive and hard disk of various size
OS TOS 3.06 (slightly modified)
POWER SUPPLY Standard PC case power supply unit

znam, godina se ne uklapa, format se ne uklapa, ništa se ne uklapa, ali može biti putokaz u kom pravcu razmišljati...

Poslednja izmena:
we have a mistery at our hands.......

we have a mistery at our hands.......

Pa i ne baš.
Ako neko misli da je moguće spakovati ovo u kućište atarija 1040, bez upotrebe testere i čekića... :p
Mogu i ja da uzmem amigu 500, odlepim "C=" i napišem letraset slovima DRACO. Je li onda i to misterija? :d

sunce ti, 64 mhz 68040!

The first Atari clone that was available was the Medusa T40, produced by a Swiss company called Medusa Computer Systems.

...

znam, godina se ne uklapa, format se ne uklapa, ništa se ne uklapa, ali može biti putokaz u kom pravcu razmišljati...

nije ni Medua, ni Hades, ni Milan, ni Phoenix... (ovo su sve Atari klonovi sa 040/060 procesorima i PCI slotovima...)

Atari 4ever no. 1 - Medusa T40 (mali Atari časopis (disk+štampani) koji sam svojevremeno pravio...) :)

sunce ti, 64 mhz 68040!

nije 64MHz !! na wikipediji sam se raspravljao sa nekim likom (link) oko takta 68040 Motorole: Motorola kao i i486 ima interni i externi klok ali sa tom razlikom da interni klok kod Motorole NE utiče na performanse!

Apple, evo i Medusa T40, su koristili interni klok u marketinške svrhe kako bi pre svega parirali intelu po količini MHz-a (486 DX2, pa DX4...).

@dag moguće da je neko nalepio sticker na običnog ST-a ali je moguće i da je stvarno neki Atarijev prototip! npr. za Atari Flacon postoji 6 ili 7 različitih naziva! ne mogu sada da pronađem link ali tamo gde piše "Atari FALCON030" je pisalo "Atari FX-1", "Atari SPAROW"... sve su to bili prototipovi ono šti je na kraju bio Atari FALCON030...
Takođe se sećam da su novine pisale o "SuperST-u", ST-u sa 030 CPU koji se nažalost nikada nije pojavio...

Poslednja izmena:
evo nekoliko pločica koje je Atari koristio...

1nxm2r.jpg

jc2k4_proto_Sparrow_Fx1_falcon.jpg

ali i dalje ne mogu da pronađem stranicu na kojoj su uslikane sve... :/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno