Šta je novo?

Zmaj Ili Ne??? Zamerke?

CHILIHOT

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2006
Poena
304
AMD Athlon 64 3000+ Box, Socket 939, 128kB L1 + 512kB L2 cache, Venice core
K8 Gigabyte GA-K8NF9Ultra, nForce4 Ultra, S939, FSB2000, PCIEx16, DDR400, DualCh, SC7.1, G-LAN, 4SATA2 RAID, IEEE1
DIMM 1GB, DDR DRAM, 400MHz, Corsair TwinX, 2x512MB Kit,
2 X HITACHI HDD 80 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 8MB
NEC NEC 4550
Bigtower Bravo Case w/door Black/Silver, for Dual Xeon(EATX), 400W, USB&Firewire, 6x5.25, 2+8x3.5
GPU Sapphire Radeon X800 GTO2, 256 MB DDR3, 256 bit

Shta sa ove liste bi promenili???? Svaki komentar je dobrodoshao!!!

Koji bi mi monitor TFT 19'' preporuchili tu negde za nekih, oko 350 evra.

CHILIHOT je napisao(la):
.............
2 X HITACHI HDD 80 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 8MB
................

Sto bas Hitachi i sto 2x80 :zgran:
Bas ovog Hitachija su napljuvali u zadnjem digitalu cini mi se. I za te pare ces da kupis opusteno 250GB nekog maxtora, seagate-a, wd-a.... Ako si mislio da pravis stripe ja ti NE preporucujem. Cak i ako uzmes 2 diska ostavi ih posebno, osim ako se ne bavis video editingom :eyebrows:

Konfa je ok, ali ja bih ubacio veci hard. A shto se tice monitora uzmi neki koji ima DVI. Na mom Samsungu 913B slika je poprilicno kvalitetnija kada se monitor poveze preko DVI nego preko D-SUB konektora.

Zmaj bi bio sa malo jacim procesorom i vecim hardom, ali nemoj da brines, i ovo je SUPER!

ja sam uzeo veoma slicnu mashinu pre nedelju dana ...
razlikuje nam se chip set ... tebi je nf 4 ultra a meni je 4-4x
memorija .. ja sam uzeo 1x 1gb kingstone BGA
i uzeo sam hard disc WD 740GD RAPTOR 10k
isti CPU
isti DVD rom
meni je kuciste cheiftec big tower 360W napajanje (e to nisam kupio sad, to sam dobio na kompenzaciju pre jedno godinu dana ... dugovalo mi je neko preduzece 10k dinara i najpametnije shto sam mogao da trazim od njih je da mi uzmu kuciste, jer jedino njemu najmanje pada cena, kao shto sam i znao da podrzava svaku platformu, cak i da je izashla neka nova !
ja sam uzeo mashinu za obradu zvuka znaci meni je stabilnost vazna, bez i malo OC-a

e sad shto se tice tvoje price ...
da ok vidim da bi ti OC-ovao ?
ako da ... onda bi ti preporucio neku ASUS plocu ili Epox
crosair koliko znam je zadavala probleme nekim ljudima na Gigabyte ploci
zato mozda neki kingmax tinyBGA ? ili ako imas para HC ... tu se neces pokajati!
HD ... pa ako si bash resio 2x80GB onda uzmi nekog WD-a (a vishe od 2x 80GB ti stvarno ne treba, jer przish DVD i to imas double layer shto ti je jedan dvd oko 8.7Gb, 10 kom tih i to ti je vece od tvog harda, tako da stvarno ti ne treba veci)
Mozda je bolje da uzmes NEC 4551A ... 10e ti je razlika a imas lableflash tehnologiju, ali pazi da dobijesh u kutiji jer uz to onda ide orginalni software za to!
cuo sam da 4550A moze da se moduje u 4551A ... ja sam hteo da uzmem 4551A, jer sam saznao u zadnjem minutu za labelflash ali tamo gde sam uzimao nije ga bilo, a s'obzirom da mi je islo sve na kredit, i da su imali sve drugo shto sam trazio (osim memorije 1x 1GB Kingmax TinyBGA 3200/400 2.5, ali dobro uzeo sam kingston BGA .. i latencija mi je na default-u 3-3-3-8 CR2 58.7 ns ... read, write i copy je isto veoma dobro ...
u grafiku se ne razumem!
monitor ... pa ako ti mesto dozvoljava (ja licno bi to uzeo) CRT 21' ili 22' ... to je banja :) dobro nije zmaj ... ali meni licno banja vishe odgovara :d
mozda da uzmes Raptora ... ? jer 2 diska kad stavish u RAID 0 dobijash performanse "SKORO" kao 1 raptor, a plus ulazesh u buducnost jer uzmesh posle josh jedan isti pa to u RAID 0 ;) e to je zmajchina :d a sto se tice velicine, vec sam ti objasnio da ti ne treba vece od 74GB (ja licno radim obradu zvuka, i stvarno mi ne treba vishe, stavio sam sve shto mi treba ovde, ono shto mi ne treba na hardu, sprzio sam na DVD, a imam josh 45GiB mesta!

nadam se da sam bio od pomoci!

pozdrav,
N.

Josh nesto ... mozda ti je pametnije da uzmesh 1x 1GB memorije ... jer ista prica ... ulazesh u buducnost! no zavisi za shta ti treba, ako ti je za okoreli OC onda je bolje 2x 512MB, a sa 1x 1gb mozes da OC ali neces dobiti vrhunske rezultate, mocices na solidnu stalnu brzinu!
jos jednom kazem, zavisi za shta ti treba!

ne znam koliko ti finansije dozvoljavaju, ali ako hoces da OC mozda je bolje da uzmes Venice 3200+ (E6) revizija jer ima mnozilac 10x a 3000+ ima 9x
i ako je 3000+ ... pokusaj da nadjes (E6) reviziju, kazu ljudi da je bolji!

poz.

Poslednja izmena:
a možda neku bolju ploču da uzmeš (čitaj : drugi proizvođač ) nije da imam neke ozbiljne zamerke na GIgabyte ali jednostavno mi se ne sviđa . Pre bih ti preporučio neki Epox , Abit , mozda čak i neki MSI .... definitivno DFI ako se ima čime kupiti

Ne svidja mi se samo jedna optika, ali se to resava dodavanjem DVD-ROM-a....

I mozda bi mogao da spojis diskove u RAID Stripe....

I... sto se tice monitora... mozda LG L1915S ako ti ne smeta 12ms... ja znam da meni ne smeta i ne vidim apsolutno nikakvu razliku izmedju 12 i 4 pa cak ni u igrama.

off topic:
@swordfin - pogledaj datum kad je Thread bio aktuelan, posebno u sobama "shta da kupim" teme jako brzo zastare, jer ljudi kupe to o cemu su diskutovali.
cisto dobronamerno ti kazem, i ja sam greshio u pocetku iz zelje da pomognem, ali su mi moderatori ukazali paznju na neke stvari u kojima sam greshio (iako su svi moji odgovori bili iz najbolje namere, a i ne sumnjam u tvoje)

pozdrav.

Vrh Dno