ja sam uzeo veoma slicnu mashinu pre nedelju dana ...
razlikuje nam se chip set ... tebi je nf 4 ultra a meni je 4-4x
memorija .. ja sam uzeo 1x 1gb kingstone BGA
i uzeo sam hard disc WD 740GD RAPTOR 10k
isti CPU
isti DVD rom
meni je kuciste cheiftec big tower 360W napajanje (e to nisam kupio sad, to sam dobio na kompenzaciju pre jedno godinu dana ... dugovalo mi je neko preduzece 10k dinara i najpametnije shto sam mogao da trazim od njih je da mi uzmu kuciste, jer jedino njemu najmanje pada cena, kao shto sam i znao da podrzava svaku platformu, cak i da je izashla neka nova !
ja sam uzeo mashinu za obradu zvuka znaci meni je stabilnost vazna, bez i malo OC-a
e sad shto se tice tvoje price ...
da ok vidim da bi ti OC-ovao ?
ako da ... onda bi ti preporucio neku ASUS plocu ili Epox
crosair koliko znam je zadavala probleme nekim ljudima na Gigabyte ploci
zato mozda neki kingmax tinyBGA ? ili ako imas para HC ... tu se neces pokajati!
HD ... pa ako si bash resio 2x80GB onda uzmi nekog WD-a (a vishe od 2x 80GB ti stvarno ne treba, jer przish DVD i to imas double layer shto ti je jedan dvd oko 8.7Gb, 10 kom tih i to ti je vece od tvog harda, tako da stvarno ti ne treba veci)
Mozda je bolje da uzmes NEC 4551A ... 10e ti je razlika a imas lableflash tehnologiju, ali pazi da dobijesh u kutiji jer uz to onda ide orginalni software za to!
cuo sam da 4550A moze da se moduje u 4551A ... ja sam hteo da uzmem 4551A, jer sam saznao u zadnjem minutu za labelflash ali tamo gde sam uzimao nije ga bilo, a s'obzirom da mi je islo sve na kredit, i da su imali sve drugo shto sam trazio (osim memorije 1x 1GB Kingmax TinyBGA 3200/400 2.5, ali dobro uzeo sam kingston BGA .. i latencija mi je na default-u 3-3-3-8 CR2 58.7 ns ... read, write i copy je isto veoma dobro ...
u grafiku se ne razumem!
monitor ... pa ako ti mesto dozvoljava (ja licno bi to uzeo) CRT 21' ili 22' ... to je banja

dobro nije zmaj ... ali meni licno banja vishe odgovara :d
mozda da uzmes Raptora ... ? jer 2 diska kad stavish u RAID 0 dobijash performanse
"SKORO" kao 1 raptor, a plus ulazesh u buducnost jer uzmesh posle josh jedan isti pa to u RAID 0

e to je zmajchina :d a sto se tice velicine, vec sam ti objasnio da ti ne treba vece od 74GB (ja licno radim obradu zvuka, i stvarno mi ne treba vishe, stavio sam sve shto mi treba ovde, ono shto mi ne treba na hardu, sprzio sam na DVD, a imam josh 45GiB mesta!
nadam se da sam bio od pomoci!
pozdrav,
N.
Josh nesto ... mozda ti je pametnije da uzmesh 1x 1GB memorije ... jer ista prica ... ulazesh u buducnost! no zavisi za shta ti treba, ako ti je za okoreli OC onda je bolje 2x 512MB, a sa 1x 1gb mozes da OC ali neces dobiti vrhunske rezultate, mocices na solidnu stalnu brzinu!
jos jednom kazem, zavisi za shta ti treba!
ne znam koliko ti finansije dozvoljavaju, ali ako hoces da OC mozda je bolje da uzmes Venice 3200+ (E6) revizija jer ima mnozilac 10x a 3000+ ima 9x
i ako je 3000+ ... pokusaj da nadjes (E6) reviziju, kazu ljudi da je bolji!
poz.