Šta je novo?

zm nb47j na nforce 4 ultra

Nokat će biti dobar za skidanje žvake bez grebanja silicijuma. A ko se bavi računarima telefonima i sl. sa noktima izgrickanim do živca moraće upotrebiti klin i čekić ili još bolje keser i sekiru. Ljudi manite se igranja, imate titan bakarni cooler za 500-600 din, ne čuje se i radi provereno dugo ( kuglični ležaj ). Kakva je to besmislica da skinete aktivno hladjenje, nabudžite pasivno pomoću čekića i onda gumicom ponovo napravite aktivno?

pozajmi od devojke-supruge-mame aceton i vatu
aceton NE SME da bude uljni

poz.

otogrunt je napisao(la):
Nokat će biti dobar za skidanje žvake bez grebanja silicijuma. A ko se bavi računarima telefonima i sl. sa noktima izgrickanim do živca moraće upotrebiti klin i čekić ili još bolje keser i sekiru. Ljudi manite se igranja, imate titan bakarni cooler za 500-600 din, ne čuje se i radi provereno dugo ( kuglični ležaj ). Kakva je to besmislica da skinete aktivno hladjenje, nabudžite pasivno pomoću čekića i onda gumicom ponovo napravite aktivno?

zalman oko 350 din
cetvorka 200 din

nista nije nabudzano sve je proracunato i precizno odradjeno, manje se greje i radi besumno. :D Za razliku od stock coolera koji je bio kao mlaznjak od dzambo dzeta koji je pokvaren. hehe a usput i naucis po nesto.

Nisam znao za titan, mozda bi implementirao taj da sam saznao ranije mada mislim da je ovo vise nego odlicno resenje za northbridge.

3MaJ je napisao(la):
Интересује ме, од људи који су качили поменути ( или неки други хладњак ) - чиме сте очистили чипсет пре монтаже? Мени је остао мали слој оне гумене пасте са фабричког хладњака, којег нисам могао очистити ни алкохолом ни водом...

Баш сам пре неки дан гледао чиме да скинем ту устајалу жваку на кулеру, и свако је препоручивао нешто своје. Једна од препорука је била нитро разређивач, а како ми је он био при руци, одлучио сам да га пробам. Узео сам мало вате, ставио на њу мало нитро разређивача и у 10 потеза жвака са кулера је нестала.

Ето, то је моја препорука. :D

Nitro razredjivač je stvar sa kojom radim stalno ali ga nerado preporučujem zato što ljudi nemaju osećaja pa često naprave više štete nego koristi.

ja za skidanje zvake ili ostataka paste koristim wd40. ostavi se da deluje minut-dva i vrlo lako se skine-zvaka odlepi a ostaci paste rastope. isti wd40, ponekad u kombinaciji sa uljem za sivace masine (bagat, ili sivanol) koje je vrlo tecno, koristim i za podmazivanje ventilatora.
resenje koje je slikovito opisano smatram neadekvatnim. zalman za graficku bi trebao dovoljno da hladi i chip (jer vazduh sa graficke struji u pravcu rebra-uzduz) a ova cetvorka pravi vise buke nego strujanje vazduha jer stoji popreko te hladi samo pola prvog i pola drugog reda hladnjaka.
njegovom skidanjem bi smanjio buku a mozda i minimalno samnjio i efekat hladjenja ali bi svakako trebao probati bez njega!

super za wd40 probacu sigorno.
probao sam i bez cetvorke ok je, sve radi kako treba doduse toplije nego sa.Ona(cetvorka) se tu nalazi preventivno, dosta ljudi mi je rekolo da plava kockica nije dovoljna za chipset, pa sam je nabudzao, u sta sam se i sam uverio kasnije.Naime, bez cetvorke zalmanov pasivac je mnoooogo vruc i skoro je nemoguce zadrzati prste na njemu vise od par sekundi, a sa cetvorkom je samo u podnozju tako vruc od gore i sa strane ja samo mlak :D .Zalman ladi uzduz a cetvorka popreko(kao sto si i rekao) i radi bezsumno, kao sto rekoh vec negde najvecu buku mi pravi CPU cooler.

Poslednja izmena:
Medicinski benzin za skidanje zvaka, iskustvo iz servisa ;)

Nazad
Vrh Dno