Šta je novo?

zm nb47j na nforce 4 ultra

mastercula

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2006
Poena
319
Ovako,

Na mojoj ploci ima jedna starsna zujalica na NB-u koju sam isplanirao da skinem i stavim nb47j zalmanov pasivac.Posto sam se malo raspitao zakljucio sam da je potreban i dodatni cooler koji nigde ne mogu da nadjem(40x40mm)
Pa me sad zanima da li je neko instalirao samo zalmana bez dodatnog hladjenja i da li je zadovoljan sa temperatum na NB-u :trust:

tesko da bi na zalmana uspeo ventilator da nabodes... osim toga 40x40 je sigurno lakse naci nego zalmana |>

jesi ti proverio hoce ti stati graficka od zalmana? na mojoj msi neo4 nema sanse, ima tacno santimetar izmedju zujalice i hladjenja od graficke...

Ako uspes da stavis zalmana pored graficke,probaj da stavis neku osmicu sa strane kucista da duva u njega inace sam po sebi ne verujem da ce biti dovoljan.

Imam zalmana i mislim da staje,odokativna metoda.

bez coolera:
Mozda cu morati da modujem par rebara :smash:. Ali ako nadjem cooler(cetvorku) i stavim ga od gore(na zalmana)nema sanse da stane.

sa cetvorkom:
Ako nadjem cetvorku, iseci cu ona rebra sto su duza od ostalih i zasrafiti cooler od gore

sa osmicom:
Mozda da zakacim cooler na stranicu kucista pa da sprovedem vazdusnu struju uz pomoc nekih limova ili tako nesto do NB-a.

sve u svemu sigurno mi treba dodatni cooler.

sta mislite moze li nesto od ovoga?? :trust: i ako moze neki predlog
ovaj lik ga je sredio ovako:
http://www.squeakfix.co.uk/v4/forum/viewtopic.php?t=430

Poslednja izmena:
Dobro je ... koliko sam vidio on nije sjekao rebra, samo ih povinuo u stranu.

Onda samo jos da nadjem cetvorku... :wall: ali gde??

Znaci: uzmes Zalmana za 10 eura, pa mu otfikaris rebra :) umesto da uzmes Coolermaster koji kosta 4 eura, a ne moras nista da seces jer je ravan ;)

Ima i ravnog Zlaman ZM-NB32K koji istih dimenzija kao i Coolermaseter, čak je i malo teži ... ali koliko sam ja gledao Zalmani se bolje fiksiraju ... na Colermasteru su one nožice/držaći klizni, a na Zalmanu ih podesiš na rupe i zašarafiš od ispod.

Zalman = A klasa
Coolermaster = C klasa

:)

Dve kocke aluminijuma, jedna duplo skuplja zbog imena koje nosi... A u praksi dokazano da je isto...

Moze ovde sada da se pametuje ko je bolji, ja imam zalmana koji nije ravan i bez coolera staje sigurno, a sa coolerom bi morao da se moduje, a ja nebi da napravim ovo od njega:

http://img213.imageshack.us/img213/9118/dsc006462tn.jpg

ace rimmer respect ,)

a modovacu ga sigurno samo da mi onaj propeler prestane zujati
jedino sto mi nedostaje je cetvorka. :(

Sta mislite da li da ga turim bez???
Na official-nom web site-u kazu da je dovoljan za northbridge.

Poslednja izmena:
Ace Rimmer je napisao(la):
Ima i ravnog Zlaman ZM-NB32K koji istih dimenzija kao i Coolermaseter, čak je i malo teži ... ali koliko sam ja gledao Zalmani se bolje fiksiraju ... na Colermasteru su one nožice/držaći klizni, a na Zalmanu ih podesiš na rupe i zašarafiš od ispod.
Te klizne nozice tj. drzaci tako cvrsto stoje kada ih prikacis da je neverovatno.I ja sam imao istu sumnju ali nakon namestanja vise nemam.

samo jos jendo pitanje od mene, gde si procitao da nije dovoljan samo zalman bez 4-ke?
btw ne mogu da verujem da ih u bg nema, ovde (ns) ih trenutno bas ima... ali da znas da sve zuje...

gledam ovu sliku sa urnisanim zalmanom... kod mene je ista pozicija na ploci, ali ja ni ovo ne ibh mogao uradim zbog silencera na grafickoj |>>

Poslednja izmena:
Ја имам поменути хладњак без вентилатора и све ради како треба. Додуше прилично се греје, али макар систем не блокира. Потребно је само имати нешто што ће да удувава ваздух с доње стране кућишта.

zalman i coolermaster su jednako dobri u tom poslu, jednako su vreli (chitaj - jednako dobro disipiraju)

Додуше прилично се греје, али макар систем не блокира. Потребно је само имати нешто што ће да удувава ваздух с доње стране кућишта.

koliko su vam tada temperature chpseta?

mislim da mi speedfan na nf4x inf ocitava i neku temp za koju mi pokazuje da je nf4(pored temp inside i outside...ne mogu da se setim,nisam kod kuce)...koju ti imas plocu?jel bese nf4 ultra inf i sta koristis za monitoring?

mozda je PWMIC, taj senzor na NF4 inf (ili DAGF koji ja imam, iste su) ne postoji koliko mi se chini.
ne koristim nista za monitoring, sem kad zamenim procesor pa par dana povremeno gledam sa nVidia Monitor kako se krece temperatura, ako radi stabilno onda prestajem da gledam u temperature :)

scouser je napisao(la):
Te klizne nozice tj. drzaci tako cvrsto stoje kada ih prikacis da je neverovatno.I ja sam imao istu sumnju ali nakon namestanja vise nemam.

znaci sve je ok bez cetvorke??

Posto sam je nasao, sasvim slucajno na mestu u koje nikada ne bi usao da mi ne treba cooler, montiracu danas sve pa cu da pustim neke slicice za sada znam da moram da iskrivim-slomim(videcu) dva rebra zbog grafike :smash:
Javljam se za par sati, wish me luck!!!

bdw imam sondu pa cu i temperaturu javiti.

A da treba i cetvorka me je ubedio jedan Slovenac iz Japana(onaj sto je iskoristio vrhunac tehnologije za stavljanje cetvorke na zalmana-gumicu :p )

uspio sam

Ovako sve je ok i skoro nista nije poslo naopako sumnjam na par stvari ali o tome posle.

Moj Northbridge sada izgleda ovako sa okruzenjem

1

morao sam da modujem dva rebra, nisam ih savijao vec isekao :D da bi mi sve stalo tamo gde treba(zaokruzeno crveno)

2

cooler je zasrafljen ali samo sa jedne strane sta sad :trust: ???
uzeti zicu i pricvrstiti cooler da druge strane u dijagonali:

3

I sve je gotovo.UH bas sam happy :D

Moj novi hladnjak pod opterecenjem ATITool-a od nekih sat vremena nije presao 45 stepeni (izmereno sondom) posto se sve ohladilo izmerena temperatura je bila oko 35 stepeni.

Temperatura enviroment-a se spustila za otprilike 10, a ,to me je zacudilo, a core temperatura na grafickoj je sa defaultnih 26 stepeni bez opterecenja skocila na 31 stepen??? wtf :trust:

Mada zalmanov hladnjak nije tako cvrst na ploci kao sto sam mislio da ce biti, sve ostalo je uredu, to mi je jedina zamerka.Sve u svemu prezadovoljan sam

SPECIAL THANKS TO MY MAN McBALABAN THE KNIGHT OF NI :smoke: !!!!!!

Prilozi

• Resized_DSC04318.jpg
    Resized_DSC04318.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 226
  • Resized_DSC04298.jpg
    Resized_DSC04298.jpg
    93.8 KB · Pregleda: 294
  • Resized_DSC04299.jpg
    Resized_DSC04299.jpg
    107.2 KB · Pregleda: 224
Poslednja izmena:
Super resenje,moracu da te kopiram.Jedina mala primedba mozda kacenje venta,mora da postoji bolji nacin.Svaka cast Majstore.

staxm je napisao(la):
koliko su vam tada temperature chpseta?

Немам појма, ни ја немам термо сонду, али је врео толико да једва може да се пипне. Мада, ништа не блокира, тако да контам да му и не шкоди толико
:)

format c . je napisao(la):
Super resenje,moracu da te kopiram.Jedina mala primedba mozda kacenje venta,mora da postoji bolji nacin.Svaka cast Majstore.

Pa ti brate improvizuj :smash: ali obavezno postuj slicice ;)
Forum je tu ako ti bude trebala pomoc

Poslednja izmena:
ajde malo misljenja o zahvatu i temperaturama... :mad:

Poslednja izmena:
Интересује ме, од људи који су качили поменути ( или неки други хладњак ) - чиме сте очистили чипсет пре монтаже? Мени је остао мали слој оне гумене пасте са фабричког хладњака, којег нисам могао очистити ни алкохолом ни водом...

Poslednja izmena:
3MaJ je napisao(la):
Интересује ме, од људи који су качили поменути ( или неки други хладњак ) - чиме сте очистили чипсет пре монтаже? Мени је остао мали слој оне гумене пасте са фабричког хладњака, којег нисам могао очистити ни алкохолом ни водом...

Ja sam iskoristio klin i cekic :banana: :whip: :smash:

Nazad
Vrh Dno