Vece osiguravajuce kuce koriste vise reosiguravajucih kuca, koje dele rizik u iste. Pucanje osiguravajuce kuce je "osigurani slucaj" za reosiguranja, isto kao sto je smrt "osigurani slucaj" za osiguravajucu kucu. Jedino na taj nacin disperzije rizika moze da se opstane preko 100 godina...
Opet lupate.
Cemu ovakvo izrazavanje? Ja sam radio u prodaji , stvarno se nisam interesovao toliko detaljno o tome kako se deli rizik kada osiguranje ne moze da podmiri osiguranike. Sad sam naucio nesto novo. Ali stvarno ne vidim potrebu za ovakvim recnikom...
Sledeći mesec mi ističe Wiener osiguranje koje sam sklopio na 10 godina, ali mi niko tamo ne govori tamo koju sumu mogu da očekujem.
Recimo samo da sam dobio "mrvicu" više nego što je uplaćeno. Bukvalno 150e po godini. Dodatni ***** je u tome što su moji sve dogovarali sa tim njihovim prodavcem magle pa nas je lik zeznuo da isplata traje koliko je i uplaćivano. Tako da 2026 mogu početi da razmišljam kako ću da potrošimDa malo podignem temu
Da li mozes da kazes kolika ti je pripisana dobit (procentualno) bila nakon 10 godina? To bi bio jedini relevantni pokazatelj koliko su realna obecanja osiguravajucih kuca.
Dobićeš oko 200 evra za tih 10 godina ako si plaćao 250 evra godišnje.Meni koji imam 27 god. je totalno besmisleno ulagati u privatni penzioni fond. Treba dočekati 57 godina života da bi dobio to. Pitanje je da li će novac kao takav uopšte i postajati tada, ako i nas bude uopšte.
Sledeći mesec mi ističe Wiener osiguranje koje sam sklopio na 10 godina, ali mi niko tamo ne govori tamo koju sumu mogu da očekujem. E sad, pošto mi ta lova nije neophodna gledam da je odmah ubacim u neki drugi taj, šta li je već, a ne bih opet u Wiener jer kod njih je min. 10 godina. Sad me više zanima od 3 do 5 godina max. Ima neko preporuku?
Recimo samo da sam dobio "mrvicu" više nego što je uplaćeno.
150e godisnje u proseku? Ukupno sa garantovanom sumom? A kolika je jednokratno uplacena suma?
Da li je to bilo ono obicno zivotno osiguranje kod Wienera, ili je bilo i tada stedno kao i danas?
Ta suma koju si naveo pa x4Pitanje je na koju sumu, ako je to od 3000e sume, i nije malo kako oni rade.
Ovo ne znam kakvo je osiguranje, kod mene u Uniqa pise odmah po dospecu isplata svega. Za zivotno osiguranje (ovo moje je stedno samo) isto ide, nikakve glupe rate, ali nemam ugovor neki da vidim sigurno i za to..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari