Šta je novo?

Zeznuo sam se samo tako

zdravkor

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
604
Imam plocu Matsonic8137c+ i GeForce2MX. Juce sam kupio ATI Radeon 9600, ali je problem u tome sto na ovoj ploci karta nece da radi. Pretpostavljam da je to zbog toga sto ploca ima AGP2X (iako u BIOS-u moze da se bira izmedju 1X, 2X i 4X), a karta trazi AGP 4X/8X. Napominjem da je karta ispravna, probao sam kod ortaka koji ima plocu sa AGP8X.

Pitanje glasi: koju jevtinu plocu mi preporucujete? Da li postoje ploce koje imaju AGP4X, a podrzavaju SDRAM ili kombinaciju SDRAM/DDR (buduci da imam SDRAM)? Ako takve ploce ne postoje, zanima me koliko kosta polovan 256 DDR?

Interesuje me BUKVALNO najjevtinije resenje, buduci da mi je posle ove kupovine, budzet za ovaj neplanirani upgrade veoma skromam. znaci izbegavajte ono cuveno: ako dodas jos samo 10 evra, ...

pozdrav,
Zdravko

Moj predlog ti je da odes na sajt Matsonica ida skines najnoviji BIOS za tu plocu, pa onda ponovo probaj sa tim Radetom...

Ili da prodas graficku....i jupis neku jacu koja podrzava 2x

Jesi se zeznuo bogami... Ne kaže se džabe matična ploča. To ti je najbitniji deo računara. Kupiti matičnu za manje od pola cene grafičke je veoma loša kombinacija.

Probaj ovo.
1.Iskljuci u biosu agp 4x ili namesti na agp2x.
2.Instaliraj OS.
3.Instaliraj via 4-in-1 drivere (4.29 ili kasnije)
4.Instaliraj ATI Catalyst drajvere.
5.Udji u OS.
6.Restartuj sistem, udji u bios i namesti agp 4x.
Ovo je uputstvo sa shuttle sajta za plocu ak32 koja je veoma slicna tvojoj ploci znaci via kt266 memorija 2xddr 2xsdram. 8) Ako ti ne koristi sigurno nece ni da skodi. :mrgreen:

nesharm je napisao(la):
Moj predlog ti je da odes na sajt Matsonica ida skines najnoviji BIOS za tu plocu, pa onda ponovo probaj sa tim Radetom...

ovo je definitivno pomoglo.

hvala svima na ponekom savetu

pozdrav,
zdravko

Khm, kao sto rekoh :)...

Mlogo mi se dopada naslov topic-a..!
Nisi ni prvi ni jedini, tj masovna pojava. Jako dobro kad uopste imas mogucnost da odes na site "proizvodjaca" pa nesto (bilo sta) URADIS!

8137

Ploca definitivno ima AGP 4X, i kod mene je radila sa doticnim Radeonom bez problema ( izuzev sto ne podrzava 8x)

1)Obavezno obrisi prethodne drajvere o nVidije
2)Povecaj AGP memori size na 128mb
3)i stavi AGP mod na auto
4)Ukljuci Primar VGA da bude AGP u biosu
jer se ati tu baguje

Nazad
Vrh Dno