Šta je novo?

Zeza masina

Nathan Drake

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2011
Poena
169
Imam problem sa kompom koji pocinje da me izludjuje, jer nisam siguran sta me zeza.
Masina je sledeca:
i5 na 3-4Ghz sa MH, ladan ko spricer, GTX4601GB, 4GB DDr3.

Desava se u svim igrama da fraps pokazuje dobar FPS, 30-60 zavisno od igre, ali igre koce, uopste ne rade glatko za taj FPS.
I nece nijedna igra u fullscreenu da radi. Cisto drivere sweperom, probao razne verzije i isti djavo. Win7 64bitni je star 10 dana, ima sve update.
Probao BF3 betu, Crysis 1,2, Civ5.
Imam zadnji beta driver, probavao i druge ista prica, cak mi se sa 275.33 javljaju artekafakti u Crysis Warhead.

Sta tu moze biti problem? Graficka, nestabilno napajanje?
Masina je u garanciji, ali se bojim odneti jer ko zna kad ce mi to srediti. :(

Napajanje je CTF750W

Pozdrav. Jesi li probao neki test tipa FurMark, 3DMark ili tako to...? Ako nisi, probaj pa vidi sta ce tamo da kaze framerate i da li ce se pojaviti smetnje. Mogao bi da probas i MemTest... imas li mozda neku SAT ili TV karticu, interni modem? Probaj da izmenjas i driver-e za ostali hardware.

Mislim čim se dešavaju pojavljuju neki gličevi zelene tačkice i sl. na ekranu pretpostavka pada na grafu i to prvo proveri, najbitnije su tu temperature mada tu može da bude i da je memorija na grafi otišla.I par saveta onako odokativno otvori kućište proveri 6pin kabal koji ulazi u grafu da slučajno tu nešto labavo probaj i sa otvorenom stranicom kućišta jer bi tad temp trebalo da su manje ako je do temp.
Ali kako je moguće da neće SVE igre da rade u fullscreenu to ti je neki bag u win-u probaj neku drugu verziju win-a i vidi da nisi pokupio neki virus pa te i on nešto sexa.
Za početak istestiraj sve a ako ti ne ide oteraj mašinu na garanciju pa nek se oni bakću.

Pozdrav. Jesi li probao neki test tipa FurMark, 3DMark ili tako to...? Ako nisi, probaj pa vidi sta ce tamo da kaze framerate i da li ce se pojaviti smetnje. Mogao bi da probas i MemTest... imas li mozda neku SAT ili TV karticu, interni modem? Probaj da izmenjas i driver-e za ostali hardware.

Pustao sam FurMark, nista cudo nisam video, mada ne znam koliko dugo treba da radi. Stavio sam onaj Xtreme burn, temp nije prelazila 63 C.
Jel taj MemTest mora sa boot diska da se pokrece?

Nemam SAT ili TV karticu, interni modem.

Pa ne znam sto bi menjao drivere od ostalog HW kad sve radi ok.

Evo bas se igram sa Furmarkom i primetio sam da je usage na 99%.

Ono sto se od bagova jos desava je to da kad pustim sliku na LCD TV pored kompa, pojavljuju se artefakti u vidu nepravilnih boja, dosta roze pixela ima, e sad cim mrdam mini HDMI kabl na grafickoj desi se da nestanu ti pixeli.
To se desava od prvog dana kako sam uzeo kabl. Uvek sam mislio da kabl ne valja, do ovim cudnih trokiranja u igrama.

Jos sam jednu stvar primetio, a to je da kad pomeram neki prozor levo desno, ostaje beli trag pored teksta? Ima li to isto veze sa grafickom ili mozda ovaj moj LCD monitor izumire.

Sad cu da pustim Memtest 20min da radi, da vidim sta kaze.

Igre nisu htele da rade u fullscreenu zbog Teamview-ra. Cim sam ugasio quick connect opciju, ide sve u fullscreen.
E sad ono sto sam primetio da u sred igranja graficka obori core clock na 400Mhz ?!

Nazad
Vrh Dno