Šta je novo?

Zestoki problemi sa XP-om!

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Cini mi se da sam neki baxuz, uvek imam problema sa XP-om 🙁

Elem, prekjuce sam ugasio komp kao i obicno, da bi me sledeceg jutra dockeala, blago receno, katastrofa. Od 4 pokusaja da dignem sistem, 3 su zavrsila sa BSOD-om i poruok o gresci koja ne znaci apsolutno nista. Onaj jedini uspesni pokusaj se zavrsio BSOD-om 🙂 ali ovaj put je ispisao - ntfs.sys. Znao sam sta ce me docekati posle reseta - corrupted baza. Repair baze je pomogao koliko i reinstalacija - znaci nista. Btw, svaki sistem kod mene zavrsi sa cuvenom porukom o ostecenoj registry bazi 🙂
OK, instalirao sam XP iznova, ali sada opet imam probleme. Prvo, sistem se dize 1 minut i 20s (prvi boot posle instalacije! btw, ovo se desavalo i ranije, a jedina sumnjiva stvar u Event Vieweru je greska "The device sent an incorrect response(s) following a keyboard reset.").
E sada, posle tog dugog boota, sledi josh duze cekanje da se desktop pojavi - kod Welcome screena zastane bar pola minuta, pa se nekak oseti da pokaze desktop, pa josh pola minuta da ucita servise i pokaze ikonice i taskbar. I josh kada bi tu bio kraj....ali sada dolazi josh pola minuta cekanja da ti servisi dobiju username - dotle, polje username u Task Manageru je prazno (a treba da stoji system).
Event Viewer kaze:
1. The NVIDIA Display Driver Service service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s).
2. The Outpost Firewall Service service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s).
Cisto da kazem da se ovako ponasao i pre no sto sam stavio drajvere za graficku i firewall. Reinstalacija i sve moguce radnje nisu pomogle, sistem se dize uzasno sporo...

Sto se hardvera tice, pocinjem da sumnjam u ispravnost.. ali memorija nije, jer sam u zadnjih mesec dana isprobao bar 10 razlicith memorijskih modula. Napajanje isto tako (sada je DTK 300w), hard disk je u perfektnom stanju, bez ikakvih BS-ova i slicnog... Jedino sto ostaje je ploca i CPU, sto nisam imao prilike da probam.

OK, ima li neko ideju sta se koji djavo desava sa sistemom??

Ja sam imao slican problem sa svojom masinom kod kuce! Ledila je na trenutke! Imam 2 IDE i 3 SCSI diska i sve je radilo kako treba do jednom! Problem sam rijesio sto sam otkopcao jedan disk (SCSI posto oni vuku punoo struje)! ALI 🙂! Potrefilo se da je bas taj disk koji je izgledao normalno i ponasao se normalno kao i svi imao nekakav problem sa upisivanjem i pokretanjem podataka!

Da li imas probleme tokom instalacije? Da li ti zaledi na trenutke ili ledi tek kad potpuno dignes sistem. Vidi da li ti ledi prije dizanja drajvera za chipset i ostale gluposti na ploci!

Da je CPU pokvaren, instalacija ti tesko moze proci! Ipak se i to desava, ali ja nisam naisao na takvo sto!

Na kraju!
Mozda ti je disk!
Mozda ti je ploca!
A mozda oboje zezaju zbog slabe struje!

Mozda da probas da promenis IDE kabl?

Ubi prvo sve nepotrebne servise.
Meni su na raznim masinama kod boot-a probleme (zavisno od hardvera) pravili sledeci:
1. KAV i AVP monitori
2. ZA-ov true vector
3. InCD se bezvezno ponasa poneka u nekim verzijama
4. Panda

@Kojo
Instalacija je prosla sasvim ok, bez ikakvih nuspojava. Nemam problema sa slabim napajanjem.

@Dandy
Probao, nema pomaka.

@Zormanic
Do AV-a nisam ni stigao, servise po dobroj navici uvek gasim.

Ali, nisam bio lenj pa sam instalirao Windows 2003 Standard Server iz kojeg upravo ovo i kuckam. Rezultat je - nema problema uopste, sve radi normalno i brzo kao sto i treba. I dalje ne kapiram zasto je prva instalacija tako bedno zavrsila a i sada ova od juce??? Bas je cudno sto uvek imam problema samo sa XP-om, a nikako sa 2k ili 2k3 (da ne spominjem bilo koji Linux distro koji rade odlicno)....

Je li bre, jel ucis ti za ispite pored tolkih windowsa? :d

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Je li bre, jel ucis ti za ispite pored tolkih windowsa? :d

Ma mani ga se, taj ili juri Severinine snimke ili psuje Bilija! 😛

Cuti bre Voodoo, ucim OET1 ko blesav ;D Btw, danas j ispit iz programiranja, ala ce da bude veselo.... 🙂

@Aponen: nemam ja nikakve veze sa Severinom 😀

kUdtiHaEX je napisao(la):
Cuti bre Voodoo, ucim OET1 ko blesav ;D Btw, danas j ispit iz programiranja, ala ce da bude veselo.... 🙂

Zadatke sam pokidao, jedino me one teorijske *******cije malo zezale, ali dobro...

Sto bre OET1? Sto ne ucis OET2, dok ti je josh taze? I mene ceka OET1 u septembru... 🙁

Ucim ja i OET1 i OET2, ali danas sam tako izgresio na programiranju da je to strava i uzas....🙁 najgore od svega sto su zadaci bili smesni a pitalice su tako zavijene...

Svejedno, epilogp rice sa pocetka teme: instalirao sam Windows 2003 Standard Server i sada sve fino sljaka.

Heh
Ovo je nenormalno.
Meni riknuo win pre par dana, jednom ortaku sam preko prhona davao uputstva za reinstalaciju i cuo sam za jos jednog da je oborio Win.

Čudne stvar ise dešavaju tokom ispitnih rokova sa windozima
*turururu*

Da bre, to MS namerno sabotira mlade kompijukterashe autodetekcijom datuma ispita preko interneta... :d

uzmi drugi Xp

Probao sam i to 🙂 Svejedno, vise se ne vracam na XP, ostajem gde sam sada - na Windowsu 2003 Standard Server.

Znachi XP ne radi na AMD-u?
Znachi treba da prodam, Tbreda, kupim celerona i uzivam? 🙂

ZOOONIIIIIIII, ..... nemo' da za*ebavas sitnu raju! 🙂

:wave:

Zasto winXP pravi takva sr.nj. ne znam ali to sto ti se desava nije usamljen slucaj...! Neznam kako si pripremio HD particiju za instal, ali ukoliko nije clean boot sa cd-a oma imas problem (imao sam takih slucajeva), daklem: pripremi particiju ( nema veze da li je ntfs ili fat32 , posto kod mene jedan komp ima jedan fajl sistem drugi ima drugi fajl sistem, ali oba rade besprekorno ), i pokreni install sa cd-a. Mora da bude butabilan, ukoliko je u njega implementiran sp1 dobro ce ti biti ukoliko nije instaliraj ga posle. Nema nikakve veze da li imas AMD-a ili Intel, radice ti savrseno.

Sve sto si ti rekao ja vec odavno znam 🙂 svejedno, na XP se ne vracam.

Zoni, XP je krsh sistem, shvati to konacno. Josh jedna dokaz da se odlicna osnova moze upropastiti glupom sminkom i gomilom glupih servisa....

ZoNi je napisao(la):
pa, da! Nijedan Intel na kome sam instalirao XP nije pravio probleme... malo je drugacija stvar sa AMDom 😉

pa sad, kako kaze poslovica:

Svako ima svoj ukus...
... reche djavo i sede u koprive...

Zoni, kako to moze biti najbolji sistem kada mi se rusi 3 dana posle instalacije? Objasni mi kako to da Windows 2000/2003 server ne prave gluposti kao XP? XP nije najbolji sistem u ovom trenutku, WIndows 2003 je po mom misljenju bolji sistem od njega.

More ljudi shvatite: MS = Krsh. Svaki njihov sistem ima ponekog skrivenog gremlina koji ce da se pojavi kada najmanje ocekujete (najnoviji Marfijev zakon). I to ne zavisi od hardvera! Ja Vam kazem! :d

Mislim, sta da kazem kada je meni Bubble bobble oborio XP?!

Kome XP ne odgovara, neka ga ne instalira! I nije mi jasno zasto smarate ostale ljude ovde, glupim prepucavanjima u svakom drugom tredu koji dotakne XP !?

Nazad
Vrh Dno