hehehe, kasnite
🙂 multiplayer only igre treba da budu tamo, ne ovde
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?377151-survival-hellion
naravno da je glupo porediti, star citizen je igra koja sledi casual letnu i borbenu mehaniku, i mogu da se opkladim da će imati casual core mehaniku (ubiješ, pojaviš se ponovo, brod koji si izgubio je pored tebe parkiran u garaži). igra će se masterisati sa jednog servera, i emuliraće jedno skalirano zvezdano jato.
za razliku od toga hellion sledi hard core survival pristup (dayz, rust...) gde ono što si nosio sa sobom i šta si vozio ostaje tamo gde si poginuo. samim tim, fokus će očigledno biti na timskom pvp-u jer
možeš nešto da otmeš i doneseš kući. igraće se na desetinama servera (možda i stotinama kao u space engineers-u ili hiljadama kao u rust-u), progres će biti vezan za konkretno taj server, i sigurno će imati wipe-ove mapa, baš kao i rust.
pritom, imam utisak da se star citizen u suštini, poput elite dangerous (samo lošije), vrti oko brodova i letenja istima, dok ovde više gravitiraju ka space engineers i rogue system pristupu - rudimentarne kontrole nad brodom, fokus je na samim sistemima koji čine brod / stanicu, tome kako se ponašaju i
pre svega u kakvom su stanju i kako ih popraviti.
naša mala borbena škola iz elite: dangerous-a se sakuplja na ovu temu i ako se ne varam, krećemo od prvog dana
🙂
ko je voljan, uvek može da se pridruži.
Volio bih da urade neko ludilo na kraju, ali tesko, pogledajte samo kako je No Man's Sky prosao. Tamo postoje planete, a ovde moze samo kroz brodic da se kreces. Ne znam, nisam previse optimistican. Jedina igra koja mi se svidjela od domacih studija je Scorn.
no mans sky je cela u casual mehanikama i single play je. ne znam kakvog tu mesta poređenju ima. hellionu su mnogo više nalik space engineers i rogue system, ili kad bi smo zamislili rust na mnoooooooogo većoj mapi, sa vozilima, te srazmerno sa daleko manje pucanja ličnim naoružanjem.