Šta je novo?

Zepter visa clasic & ebay

• Začetnik teme Začetnik teme Slaven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
To je kreditna kartica, i omogucena je da je imaju i nezaposletni (kao ja, ucenik), al mora se stavit 1000 KM (500eura) depozita (bar je tako ovde u Banja Luci). Kontao sam sebi uzeti tu karticu, jer mi treba neki nacin da mogu uzimati stvari sa ebaya. Sad me interesuje, da li se tom karticom moze otvorit paypal akaunt, a ako ne, da li se moze placati na neki drugi nacin?

Procitao sam sam thread o paypalu, al ova kartica se nije spominjala, a to je zasad jedina kartica koju mogu uzeti.

Ne znam da li takva kartica postoji u Beogradu, ali nisam chuo za nju.

Poslednja izmena:
Paypal, sto si procitao u threadu to je.
Za eBay radi ako primaju Visu, ali ne znam da iko prima kreditne a da nije preko PayPal-a, sto znaci ne znaci ti nista; sem vecih radnji koje to rade preko telefona.
Za eBay ti je najbolje da ides wire trasnferom, kartica je preteska......

A dok nadjesh nekog ko ce prihvatiti wire transfer, odustacesh 🙂

Posto uglavnom porucujem iz Evrope, uvek su prihvatali. Nemci skoro uvek kao jedini nacin placanja, Engleze ponekad treba pitati (ako ne pise), i prihvate. Jeste da kosta 1000 din. ali kreditne ce tesko raditi.

Evropu ne znam, cene su vece od USA za vecinu stvari, daleko manji je izbor, a i poshtarina je skuplja + ne znam nemachki 🙂

Poslednja izmena:
Ako radis USA wire transfer, nije retko da ti zaracunaju 10-20$ vise za transfer fee, koliko im realno i zaracunavaju njihove banke kad primaju doznaku iz evrope.
I to bez obzira sto si kao kupac vec u svojoj banci platio 10-tak evra za pustanje doznake.

Poslednja izmena:
A zasto niko nije probao preko e-ducana nesto da nabavlja? Koliko sam ja cuo, imaju proviziju od 20%, ali transportni troskovi su nesto smesni, pa otprilike dodje na to.

srkiller je napisao(la):
Ako radis USA wire transfer, nije retko da ti zaracunaju 10-20$ vise za transfer fee, koliko im realno i zaracunavaju njihove banke kad primaju doznaku iz evrope.
I to bez obzira sto si kao kupac vec u svojoj banci platio 10-tak evra za pustanje doznake.

To je josh dodatni razlog zashto je wire losh, zato paypal kida 😉

sreta-steta je napisao(la):
A zasto niko nije probao preko e-ducana nesto da nabavlja? Koliko sam ja cuo, imaju proviziju od 20%, ali transportni troskovi su nesto smesni, pa otprilike dodje na to.

Ma dodje malo sutra 🙂 U e-ducanu rade sve legalno, pa onda plate 10 nekih dazbina i gluposti i paket chesto ispada duplo skuplji kada sve to platish, bez obzira na vrednost 🙂

Pored svega toga, paketi se kod njih chesto chekaju po mesec dana.

Ja mogu da ti naruchim ako hocesh sa 20% provizije, i da imash velike shanse da platish carinu na upola manju cenu, da platish najjeftiniju poshtarinu, i uvek dobijesh mnogo jeftinije i brze nego preko takvih firmi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno