Evo,pikao sam i ja ovu igru juče.
Za oko 3 sata igranja (a možda i manje prešao sam pola tj 9 od 18 chaptera),što znači da igra nije duga.
Ovo je tako zanimljiva igra da je pravo osveženje u moru prosečnosti koji nas je zadesio u poslednje vreme.
Sam svet, a i likovi u njemu su super osmišljeni i dizajnirani.Izgleda mi kao da su se dizajneri lepo dopingovali pri osmišljavanju istih,a čini mi se da je i uticaj mračne kulture srednjeg veka evidentan u kreiranju likova.Mada me je onaj ćelavi goli "dedica" što sedi za šankom bara u čini mi se chapter 8, potsetio na one Monty Python "animirane" likove koji se pojavljuju između skečeva.
Čak prepoznajem segmente koji su iz drugih igara lepo prilagođeni i ukomponovani ovde.
Recimo jedan od primera je ono otvaranje nevidljiivog kaldrmisanog puta na kraju chapter 9 ,koje me je odmah podsetilo na Clive Barkers Undying.
E sad dalje...pesničanje i izbegavanje udaraca su po meni strašno dobro osmišljeni i odrađeni.Najviše mi se sviđa kad ga ošašavim i kad padne na kolena,pa ga tu onako "filmski" iznabadam da padne,i onda posle opet "manuelno" par šutiranja dok se ne uspravi.
Oružje koje se pojavljuje u igri mi je isto zanimljivo,a draž mu daje često repetiranje pri kojem nema trčanja, gde protivnici mogu da me stignu,pa sam stalno kao u nekom grču u borbi.
I ok im je fora da kad me protivnici zveknu ispada i oružje iz ruku pa moram opet da ga se domognem.
A kad ih sredim na "fintu" ili su slabi a imam oružje, pojavi se panika i počinju da beže.
Baš sam se primio,a?
E, a sam story line i dijalozi su mi tupavi,ali to ne utiče toliko na samu draž koju igra nudi.
Igram je na normal nivou težine i nije teška,vrlo malo izazovna i taman kako treba tj po mom ukusu.
Igra lepo izgleda u već vremešnom Source engineu.Podešena na 1680x1050 i ostalo nasvirano na max sa sve AA i AF,izvlači iz mog kompa u proseku oko 40fps,zna da padne i na 25fps a i da ode do 50fps.
Sve u svemu topla preporuka nekom ko se razmišlja da li da je zaigra.
Ali čini mi se da ovde neće biti mišljenja da je ova igra onako,ili se nekom sviđa ili ne uopšte.