Šta je novo?

Zeno Clash

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Slučajno sam naišao na ovu igru koja bi uskoro trebalo da se pojavi. Rađena je u Source-u, a grafika izgleda zaista fantastično. Kao kada bi Abe's Oddworld smestili u FPS žanr.

www.zenoclash.com

Poslednja izmena:
Svidja mi se...
The Precursors/Condemned/Mirror's Edge :)

vrlo simpatichno

Dizajn je prilicno drugaciji od onog na sta smo navikli . Svidja mi se .
Ili ce biti totalni hit ili ce biti totalni krs, nema sredine .

Poslednja izmena:
Ili ce biti totalni hit ili ce biti totalni krs, nema sredine .
Apsolutno se slažem sa ovim. Videćemo. Mada ja mislim da ima veće šanse da uspe nego da prsne jer smo videli kako je lepo Team Fortress 2 prošao za zanimljivom "crtaćkom" grafikom. Nije sve u fotorealizmu, ima nešto i u jednostavnosti i dobroj atmosferi ;)

Pa ovo nevidjeno lici, pre svega vizuelno, na American McGee's Alice...

Poslednja izmena:
Steam ?

Tačnije pojavio se steam rip sa odgovarajućim lekom i sve to u paketu od oko 1.6GB.

Igra nije losa. Ti si neki clan plemena koji je optuzen da je ubio Father-Mother (verovatno poglavica) i moras da pobegnes iz sela. Sa tobom zajedno bezi i neka devojka u istoj sluzbi kao i Alyx iz Half Life-a. Igra je na Source engine-u i leti na 1920 sa svim opcijama ukljucenim. Meni se svidja a i vizuelno je drugacija od dosta igara koje su izasle u skorije vreme.

Prilozi

• ZenoClash 2009-04-23 15-27-00-32.jpg
    ZenoClash 2009-04-23 15-27-00-32.jpg
    364 KB · Pregleda: 151
  • ZenoClash 2009-04-23 15-34-09-56.jpg
    ZenoClash 2009-04-23 15-34-09-56.jpg
    468.2 KB · Pregleda: 122
  • ZenoClash 2009-04-23 15-34-52-04.jpg
    ZenoClash 2009-04-23 15-34-52-04.jpg
    486.3 KB · Pregleda: 99
  • ZenoClash 2009-04-23 15-39-10-79.jpg
    ZenoClash 2009-04-23 15-39-10-79.jpg
    481.5 KB · Pregleda: 90
  • ZenoClash 2009-04-23 15-39-34-85.jpg
    ZenoClash 2009-04-23 15-39-34-85.jpg
    434 KB · Pregleda: 113
Podsecja na film Rrrrr : )

Originalno, ali veoma dosadno. Samo ides i bijes se sa kojekakvim karakondzulama, nema skakanja, nema cucanja, nema nista osim malo pucanja i dosta pesnicenja.

Meni je odlična igra, pravo osveženje. Juče sam igrao jedno 2 sata a da to nisam ni primetio, retko koja igra danas me drži toliko.

Meni je odlična igra, pravo osveženje. Juče sam igrao jedno 2 sata a da to nisam ni primetio, retko koja igra danas me drži toliko.

Dobra igra daleko da je losa u ovoj 2009 koja je ocajna sto se tice igara moras da igras sve sto izadje jer izlazi vrlo malo igara ali ova igra zasluzuje bar install:banana:

Danas sam nabavio igru. Nije losa, zanimljivo deluje. Al ono sto je najjace moze da radi mom komp-u.

Evo,pikao sam i ja ovu igru juče.
Za oko 3 sata igranja (a možda i manje prešao sam pola tj 9 od 18 chaptera),što znači da igra nije duga.

Ovo je tako zanimljiva igra da je pravo osveženje u moru prosečnosti koji nas je zadesio u poslednje vreme.

Sam svet, a i likovi u njemu su super osmišljeni i dizajnirani.Izgleda mi kao da su se dizajneri lepo dopingovali pri osmišljavanju istih,a čini mi se da je i uticaj mračne kulture srednjeg veka evidentan u kreiranju likova.Mada me je onaj ćelavi goli "dedica" što sedi za šankom bara u čini mi se chapter 8, potsetio na one Monty Python "animirane" likove koji se pojavljuju između skečeva.
Čak prepoznajem segmente koji su iz drugih igara lepo prilagođeni i ukomponovani ovde.
Recimo jedan od primera je ono otvaranje nevidljiivog kaldrmisanog puta na kraju chapter 9 ,koje me je odmah podsetilo na Clive Barkers Undying.

E sad dalje...pesničanje i izbegavanje udaraca su po meni strašno dobro osmišljeni i odrađeni.Najviše mi se sviđa kad ga ošašavim i kad padne na kolena,pa ga tu onako "filmski" iznabadam da padne,i onda posle opet "manuelno" par šutiranja dok se ne uspravi.
Oružje koje se pojavljuje u igri mi je isto zanimljivo,a draž mu daje često repetiranje pri kojem nema trčanja, gde protivnici mogu da me stignu,pa sam stalno kao u nekom grču u borbi.
I ok im je fora da kad me protivnici zveknu ispada i oružje iz ruku pa moram opet da ga se domognem.
A kad ih sredim na "fintu" ili su slabi a imam oružje, pojavi se panika i počinju da beže.
Baš sam se primio,a?

E, a sam story line i dijalozi su mi tupavi,ali to ne utiče toliko na samu draž koju igra nudi.
Igram je na normal nivou težine i nije teška,vrlo malo izazovna i taman kako treba tj po mom ukusu.

Igra lepo izgleda u već vremešnom Source engineu.Podešena na 1680x1050 i ostalo nasvirano na max sa sve AA i AF,izvlači iz mog kompa u proseku oko 40fps,zna da padne i na 25fps a i da ode do 50fps.

Sve u svemu topla preporuka nekom ko se razmišlja da li da je zaigra.
Ali čini mi se da ovde neće biti mišljenja da je ova igra onako,ili se nekom sviđa ili ne uopšte.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Prešao juče, namučih se na normal pred kraj. Onaj father-mother je pravi majmunar al ga izmlatih ka zeca :D

Shift+Del

Zeno Clash Soundtrack – download full album
http://www.zenoclash.com/

koga interesuje neka obrati pažnju, jer je limited time offer.

Vrh Dno