Šta je novo?

Zelite besumno kuciste...?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sada kad te pitaju kakav rachunar imash obichno ce da bude ,,Ima core 2 duo, nvidia grafika, 2 giga rama, kozu, klimu itd" :d

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko je to uopšte efikasno? Koliko je smanjenje buke 2...3dB?

Citiram: "How loud and how hot?
After some four and a half hours of installation, I'm certainly happy with the look but its not actually any quieter. You see, there's a huge grill on the side of my case to let air in – but it also lets noise out."

Šta reći...4,5 sata rada + xx€ = "but its not actually any quieter".

Poz

Па када цар није ставио подлогу преко тог грила од кућишта, шта је очекивао?
да јесте можда би било малко тише (ипак каже да му је хард тиши)

Koi ce vam ova ****** turite 5 noctua i nece da se cuje nishta!! i plus stavite gemini II na proc i tu 2 noctue i uzivate!!!! http://www.noctua.at/main.php?show=start
5 вентилатора??? За коју конфигурацију? :trust: (и још да се не чује ништа ... :smash🙂

Pitanje je koliko je to uopšte efikasno? Koliko je smanjenje buke 2...3dB?

Citiram: "How loud and how hot?
After some four and a half hours of installation, I'm certainly happy with the look but its not actually any quieter. You see, there's a huge grill on the side of my case to let air in – but it also lets noise out."

Šta reći...4,5 sata rada + xx€ = "but its not actually any quieter".

Poz
Очигледно је да није проблем у вибрацијама.

Poslednja izmena:
5 вентилатора??? За коју конфигурацију? :trust: (и још да се не чује ништа ... :smash🙂

I ja imam tri na kucistu, jedan u napajanju i jedan na procesoru.Sve identicne dvanestice koje rade na 5v i jedva da se cuju na daljini od 2m. Sta ti je tu cudno?

Poslednja izmena:
Quiet!

Sve identicne dvanestice koje rade na 5v i jedva da se cuju na daljini od 2m. Sta ti je tu cudno?
helou! znas ti koliko je 2m?!

Ja imam Be Quiet! napajanje i da je tiho- jeste! a za ovo ne znam... kako se uzme... Be Quiet je ODLICNA marka, samo je nema kod nas, nazalost....

Poslednja izmena:
Nisam bas siguran sta si hteo da kazes. Ali za primer moja masina je tisa od tvoje i kada su svi ventovi popaljeni, a da nepricam kada radi samo vent na napajanju. Tvoje napajanje je odlicno i njegov vent se okrece na 2000 obrtaja(34dba) Ja imam LC power sa izmenjenim fan-om koji radi na 800-1200rpm i svi ostali fan-ovi su na 800rpm.

ja sam nesto slicno lepio, samo spire varijantu.

doduse nisam bas celo kuciste...

Prilozi

• dsc08541oj0.webp
    dsc08541oj0.webp
    108.9 KB · Pregleda: 219
  • dsc08544kd1.webp
    dsc08544kd1.webp
    109.5 KB · Pregleda: 245
Noctua 8 cm radi na 1800 rpm sa 17 dBa, na 1300 rpm sa 10 dBa, i na 800 rpm sa 7 dBa.
noctua 12 cm na 800-1200 sa 5 - 17 dBa, stavite ove male na srednje, tj 1300 rpm, i velike na 800, i nece se nista cuti 🙂

haha, izvini, ali ovo je krejnje smesno. Mislim, da li si zaista mislio da ces ovako utisati kuciste?
Pa nije to apsorber zvuka, kao sto postoji apsorber vlage.:d

Mozda tebi jeste smesno, ali to je tvoj problem.

Prva stvar jeste sound absorber.
Spec. sa sajta proizvodjaca.
Product Specification
Features Reduces fan noise from your PC case
High Density sound absorbation
Soft cellular 4mm foam
Heat & Fire resistant
Reduces case vibrations
Dimensions 2 pieces 40 x 35cm, 2 pieces 40 x 18cm
Material Soft cellular foam 4mm thick
Self-adhesive tape
Withstands temperatures up to: +80 °C
Color Black
Application Inside your PC midi tower case

info:
http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=473

review
http://www.dvhardware.net/review62_spiresoundpad.html

@stoske jesi li dobio nesto stavljanjem spire absorbera?

je li ima da se nadje kod nas nesto na fazon Tyrotexa ali tanje? Da li bi neko ko je iz BG odjurio do kumodraske do SALove prodavnice, mislim da oni imaju ovih damp materijala pa da vidi cenu i debljinu...? Stoske? 🙂 Ionako te vidjam kako zujis na onom skuteru, mada sada je hladno... 😀

@benchaman

Nisam oblepio celo kuciste, a iskren da budem ne bi mogao 100% da tvrdim da ima poboljsanja.

Plus imam providnu stranicu, koja u mnogome ometa doticnu plan utisavanja.

Vise sam ga lepio zbog finog izgleda 😀

Kupljeno je u Multikomu, a do Kumodraske nisam bio.

p.s i dalje vozikam doticnu masinu, bez obzira na vremenske uslove 😀

ma stawish u kucjishte kutije od jaja i pichi😀

Ma zezam se Stoske.Najbolje da stawi stwarno...

Poslednja izmena:
i kada bi jaja nekako ostala u kutiji mislim da bi to mnogo doprinelo snizavanju buke a uz to posto bi doprinelo i povecanju temperature unutar kucista to bi postao svojevrstan inkubator pa se moze ocekivati izleganje pilica,... i eto sad neka neko kaze nekome gremlini u kompjuteru, JOK! pilici u kompjuteru 🙂

Ja sam napunio sunđerima još pre 2 godine ovo drugo kućište, koje samo cevči P2P. Sad i nema neke svrhe, ali jedan od hardova je bio veoma bučan - sad je izleteo napolje, jer je ustupio mesto jednom većem i tišem. 🙂

Stvar stvarno funkcioniše. Ja sam imao gomilu onih sunđera što dođu uz ploče, i oblepio sam iznutra sa svih strana kućište, a sa prednje strane sam zgužvao i napunio sunđerima sve između 5,25" plastičnih poklopaca i hardova.

Nazad
Vrh Dno