Šta je novo?

Zelim da spojim tv sa kompom...

GuiLe

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
319
Imam Gigabyte 8800gt sa dva dual link dvi-i prikljucka (na sajtu pise da su hdmi capable), na jednom mi je monitor a na drugi zelim da spojim samsung le40c530. DA li postoji kod nas da se kupi dvi u hdmi adapter preko kojeg se prenosi i zvuk i gde moze da se nadje? Na sajtovima nasih prodavnica podaci za te proizvode mi nisu preterano pomogli.

Cudno je da nisi dobio uz karticu dvi na hdmi adapter, no, sta ces... mislim da sam video na sajtu tehnomanije da ima tih adaptera, a da li prenose zvuk, ne bih znao. Ja sam uz svoju sapphire 4870 dobio adapter i isao je zvuk bez problema. Mozda da probaju u radnji da povezu neki od njihovih lcd tv-a na neku konfiguraciju?! Ja imam jedan adapter viska, pa mogu da ti pozajmim da probas, pa ako radi dogovoricemo se, a ako ne, vratices mi, nema frke... posalji mi PM, oko dogovora.

Dobio sam samo dvi-vga adapter nazalost. Uzecu neki od adaptera iz tehnomanije, ali oni sigurno ne prenose i zvuk. Kolko sam uspeo da saznam na netu samo Nvidia i ATI (AMD) prave takve adaptere i daju ih sa svojim karticama. Hteo sam da imam jedan manje kabl al moracu da uzmem i poseban kabl za audio na kraju 🙂. Hvala na odgovoru 🙂.

Ja sam dvi-hdmi kabel od 2,5m uzeo ovde sa pozlatom na konektorima i zaista je kvalitetan a nije skup. Zvuk naravno neces moci preko ovog prikljucka da imas na tv-u.

Poslednja izmena:
A šta će ti zvuk na TVu,spoj zvučnu sa HT sistemom i problem rešen kako treba

Burazer nije nabavio HT sistem, tek je uzeo tv prosle nedelje 🙂 . Probali smo sa 3,5mm ulazom koji je spojen za HDMI1/DVI na TV-u i nece da pusti zvuk. Graficka izgleda salje false audio signal preko DVI-HDMI adaptera kroz HDMI kabl i TV sam iskljucuje analogni ulaz. Ostaje nam jos da probamo sa SPDIF kablom da spojimo integrusu i graficku da vidimo da li stvarno moze zvuk da prodje kroz DVI-HDMI adapter.

Obicno je na karticama sa 2 dvi izlaza, jedan DVI-I. Jesi li probao da promenis mesta, i da stavis monitor na drugi DVI, pa da vidis sta ce da bude??

Oba DVI izlaza su DVI-I, al probao sam i da im zamenim mesta al nije pomoglo.

Nazad
Vrh Dno