Šta je novo?

Zelenilo filmova

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Dakle imam sledeci problem sa filmom Signs (btw deluje kao nevidjeni krsh) - totalno je zelen ??? Imam 5.02, instalirao sam i 3.xx i 4.12 kodeke i opet ne pomaze. Da li neko ima predstavu da li je do codeca ili do samog filma ? Program za gledanje je microdvd, i verzija 1.1 i verzija 1.2

Meni se desavalo da je do codec-a. Probaj da ga reinstaliras. Skini Nimo Pack 5 build 8

Na istom tom filmu (a i na jos nekim) imao sam problem zelenila i lose slike. Deinstalirao sam sve kodeke ukljucujuci i ffshow, instalirao xvid i sve je bilo OK. Na jednom drugom racunaru sam samo deinstalirao ffshow i sve je bilo OK bez reintalacije ostalih kodeka.

pTomic je napisao(la):
Meni se desavalo da je do codec-a. Probaj da ga reinstaliras. Skini Nimo Pack 5 build 8

Imam film, sasvim je OK. Codec je, naravno, ffdshow.... Player je winamp ( vid4wa). Neshto je drugo u pitanju... A mozda nije ista "verzija" filma (sa razlichitih izvora)

FFDshow zna da pravi probleme, hvala sto sam pomogao i samom sebi. 😱) Instalirao sam Nimo pack, pa nisam znao koji mi codec ne valja. Cccc... Treba me :whip

Hvala svima ljudi. Inace, upravo je Nimo build 8 bio instaliran 🙂 i jos uvek je. Pokusacu nesto da izmuvam.

Problem je u tome što su takvi filmovi rađeni u XViD kodeku, a trenutno je takvo stanje da XViD ne barata dobro sa osnovnim bojama, i minus mu je u tome kada se koriste pirotehničke stvari u filmu, on se tu zbuni i malo pomeša boje...
Najverovatnje taj sam problemu neće biti nikad popravljen, jer se na radu XViD-a stalo pre nekoliko meseci, i teško da će se to nastaviti, ali nikad se ne zna...

Ne bih da branim neke kodeke, ali dan danas kod nas, a i uopšte u svetu, koristi se još 3.11 kodek. Nekoliko DivX zajednica u svetu je bilo počelo da koristi XViD ili 5.02 verziju kodeka, i dosta su filmova izbacili sa tim kodecima, ali dobili su i mnogo negativnih mišljenja, jer jednostavno ti kodeci su loši u nekim delovima kompresije, npr. mešanja boja, zrnastija slika...
I zbog svega toga, većina se njih vratila na stari kodek 3.11... 😉

Gluposti, XViD codec je dobio par verzija u poslednjih mesec dana. Sto se tice 3.11, zaista mislim da mu je vreme da se povuce u penziju.

Dandy je napisao(la):
Gluposti, XViD codec je dobio par verzija u poslednjih mesec dana. Sto se tice 3.11, zaista mislim da mu je vreme da se povuce u penziju.

Ja govorim o timu ljudi koji su prvi počeli sa radom na XViD-u. Oni su se povukli, a ovi ljudi koji sada rade, videćemo kako će proći. Probao sam ove nove verzije kodeka, i nikakve su...

3.11 će još dugo da ostane aktivan, voleo ti to ili ne. Ja mogu da ti potvrdim 1000% da je taj kodek i dan danas najbolji DivX kodek. I nema boljeg od njega. Već 2 godine radim DivX-ove, i isprobao sam sve i svasta, i kod sebe imam imam hrpu filmova kojisu rađeni u milion kodeka, i na kraju kako god da okrenes, vratis se na dobri 3.11.....

Toliko od mene 😉

Nazad
Vrh Dno