Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Isto ono sto ti niko ovde nece napisati, a opet vezano je direktno za serovanje, je i to da nikome nije u interesu da se svaki dan pojavljuje sve veci broj novopecenih majnera, a svi znaju zasto je tako... jos jednom niko nema m... da to napise, ali je tako.
Ćutim, čitam i učim, hvala na onome što sam naučio, ali sve vreme imam utisak da razmišljate na ovaj način, svi nešto daju informacije na kašičicu. Zar zaista mislite da pored onih gigantskih farmi sa nekoliko hiljada mašina neko nov sa 2-3 kartice može da poremeti bilo šta bitno... ili je problem da ne dođe do nekoga ko se ne bavi majningom nego tenisom...

Ne smetaju nikome novopečeni majneri, već samo oni koji ne čitaju ni stranu unazad.

Realno je da kod nas ti koji imaju 200000€ nikada neće ući u rudarenje.
Prije će uzeti neki novi ML, Q7,... i nastaviti da zarađuje po sigurnijoj i unosnijoj (kumovskoj, partijskog, dilerskoj,...) liniji.

Ćutim, čitam i učim, hvala na onome što sam naučio, ali sve vreme imam utisak da razmišljate na ovaj način, svi nešto daju informacije na kašičicu. Zar zaista mislite da pored onih gigantskih farmi sa nekoliko hiljada mašina neko nov sa 2-3 kartice može da poremeti bilo šta bitno... ili je problem da ne dođe do nekoga ko se ne bavi majningom nego tenisom...
I savrsena istina ostavlja sekundu sumnje za teoriju zavere :)

Ima li neko iskusan da mi pomogne sa ovom greškom:
rig5.jpg
3 x Sapphire RX 480 4Gb i jedna Gigabyte RX 480 4GB, Win 8.1 Pro, AMD 16.12.1, Clay 9.2
Da li ovo znači da ne valja nešto sa grafikom ili nešto nije dobro podešeno u start.bat:
ZecMiner64.exe -zpool ssl://zec.coinmine.pl:7017 -zwal rudar1.rig1 -zpsw s1 -allpools 1
Ništa nije klokovano, sve na def vrijednostima....

Realno je da kod nas ti koji imaju 200000€ nikada neće ući u rudarenje.
Prije će uzeti neki novi ML, Q7,... i nastaviti da zarađuje po sigurnijoj i unosnijoj (kumovskoj, partijskog, dilerskoj,...) liniji.

Nije istina, imam primer za jednog lokalnog politicara, covek je odjednom kupio mislim 100 masina sa po 4 kartice, ima coveka koji mu to sve odrzava.
Kada nekom kazes da je ROI 6 meseci onda zna da je to nesto sto ne treba da se propusti..

Kako ste izracunali da je vama ROI 6 meseci ? JA kad izracunam-minimum 10 meseci izadje ? Ili kod mene nesto ne valja :p

Neki su odavno presli roi i sad samo zaradjuju...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Kako roi 10 meseci, kada računam preko 500 dana... [emoji23]

Šta god da se kopa nije 10 meseci... Jedino ako znate da će neki novčić ići na gore... [emoji41]

Poslednja izmena:
Ne smetaju nikome novopečeni majneri, već samo oni koji ne čitaju ni stranu unazad.

Znači trenutno teme svih aktuelnih coina imaju 200,300...600 strana i maltene je sve objašnjeno, druga stvar je što u samim majnerima ima stavljen primer (readme fajl), treće Claymorovi majneri su maltene isti, mislim promeniš pool i adresu walleta, prekopiras bat i pilaš dalje(nije baš tako al skoro) i onda se javi neko sa "E može neko da mi napravi bat fajl za..." Mislim ljutili se ili ne ali ako to niste u stanju sami da napravite onda kupite bager pa sa njim kopajte :p

Jeste i nije tako. Kada ulaziš u rudarenje skoro sve ti je nepoznanica. Ja sam čitao po malo, i tako više meseci pa mi i dalje nisu bile jasne neke osnovne stvari i hiljadu puta sam smarao uglavnom Goldi-a... Čovek mi je pomagao dosta... Problem je što se sve piše u kratim crtama i bez pojašnjenja i onda neko sa strane ima problem da shvati to, što je možda i dobro. U svakom slučaju da nije bencha i ove zajednice sigurno ne bih razmišljao o kopanju. Jednostavno retko ko je čuo i za btc a kamoli za rudarenje u mojoj okolini... [emoji4]

+1

Dosta stvari korisni ima na forumu, problem za nove clanove sto je to sve razbacano i onda ljudi to tesko sve pofataju a da citaju 100 ili 500 stranica nije bas lako, jedna velika i korisna stvar bila bi da se moderatori malo ukljuce pa da na prvu stranu svake teme izdvoje ono najosnovnije(ove teme sto su aktivne).

Ja sam recimo dok se kopao cointelect obicno cimao @omnika i paradigmu da izdvoje ono najvaznije u prvi post i tamo su se cak i novi clanovi snalazili, ovako istina dosta konfuzno za nekoga ko bi htio nesto procitati korisno ili nauciti.

Jeste i nije tako. Kada ulaziš u rudarenje skoro sve ti je nepoznanica. Ja sam čitao po malo, i tako više meseci pa mi i dalje nisu bile jasne neke osnovne stvari i hiljadu puta sam smarao uglavnom Goldi-a... Čovek mi je pomagao dosta... Problem je što se sve piše u kratim crtama i bez pojašnjenja i onda neko sa strane ima problem da shvati to, što je možda i dobro. U svakom slučaju da nije bencha i ove zajednice sigurno ne bih razmišljao o kopanju. Jednostavno retko ko je čuo i za btc a kamoli za rudarenje u mojoj okolini... [emoji4]
Slazem se sa Jocom. Ne znam kako ostali, ali ja kad sam ovo pocinjao, jedva sam pohvatao terminologiju, bas iz istog razloga skrenica i zargona koji koriste iskusni mineri. A koliko vidim, ni ne vredi citati svih 600 stranica, jer na pocetku tih tema su uglavnom stari mineri koji nisu bili stabilni i gpu su radile na svim tim prvim minerima na razlicim klokovima i podesavanjima. I meni je @neogeo pomogao dosta na pocetku jer apsolutno nista nisam skontao bez obzira sto sam celu temu pratio iz pocetka, a upao sam negde na u novembru, pa dok pohvatas sta se moze iskoristiti od tih podataka od ranije-zbuni se pocetnik. Bas iz razloga tih skracenica i zargona. Hvala svima na pomoci i imajte jos malkice zivaca za pocetnike :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 218146
3 x Sapphire RX 480 4Gb i jedna Gigabyte RX 480 4GB, Win 8.1 Pro, AMD 16.12.1, Clay 9.2
Da li ovo znači da ne valja nešto sa grafikom ili nešto nije dobro podešeno u start.bat:
ZecMiner64.exe -zpool ssl://zec.coinmine.pl:7017 -zwal rudar1.rig1 -zpsw s1 -allpools 1
jel modovan bios? na kojoj mb, stavi 16.11.5 drv

@goldi, @joca88 +1

Upravo sam i ja krenuo pisati kako bi bilo super da se bitne informacije ( download link za miner, bat file, cesto postavljana pitanja i najcesci problemi ) cesce azuriraju na prvoj stranici kako bi sve bilo preglednije i kako bi se oni sa manje iskustva lakse snasli. Ne znam da li je to velik posao za moderatore ili osobu koja je otvorila temu ali mozemo se i mi clanovo ukljuciti u akciju da pomognemo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

+1

Samo si mene izostavio :/

Sve ste ljudi upravu, ali postoji i druga strana priče, stari mineri su obučili nas novopečene, hajde sad i mi da ne budemo lenji i pomognemo novim a ne zabodemo nos i gledamo svoja posla, jer ce i njima dojaditi da pricaju.

Za goldie imam samo reči hvale, naučio sam puno stvari od njega i ostatka foruma i isto tako sve to pokusao da prenesem Joci za sta god da me je pitao a da sam bio siguran u odgovor, za ono sto nisam znao sam rekao sta mislim ali da info uzme sa rezervom jer nisam siguran. :)

Naravno sve ovo se ne odnosi na pitanja tipa, a koliko cu zarađivati ako uložim xy para...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam hteo ponaosob da zahvaljujem... Dosta ljudi mi je pomagalo, ne samo Goldi, ali njega sam ubedljivo najviše davio, zbog toga sam ga i izdvojio. Mislim da mi je čovek odgvorio na preko 30 poruka... [emoji4] Hvala tebi i svima ostalima na pomoći. Da se ne pretvori ovo u želje i čestitke... [emoji3]

jel modovan bios? na kojoj mb, stavi 16.11.5 drv

Hvala na odgovoru, ništa nije dirano, sve na def pa tako i VGA BIOS. Ploča je ASUS H81M-Plus,napojna TT 1200W. Sve je novo. Pokušaću sa tim driverom 16.11.5. Već sam počeo da sumnjam na MSI AB da nešto zeza (koristim ga samo za kontrolu broja obrtaja ventilatora) pa sam stavio podešavanja u sam miner i radilo je bez problema 12h.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 218146

Meni se ovo dešavalo kada sam previše smanjio voltažu ali ti kažeš da je sve fabrički tako da to odpada. Probaj eventualno da staviš -i 4 ili -i 5 u bat fajl pa vidi da li će i dalje da puca.

Da li se vama desavalo da vam na pola uplate sa flaypool na Poloniex transver ostane ukocen (6/8) vise od osam sati.Sta mi je ciniti? Napominjem da sam posle tog perioda na flaypoolu imao jos 9 isplata.

Nazad
Vrh Dno