Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Jednom nedeljno idu isplate manje od 0,01BTC mislim da je subota u 24:00 u pitanju.

Zec je ozbiljno blizu granice isplativosti. Sada bi diff trebao ozbiljno da krene dole.

Da li je neko probao sa claymore 9.1 na coinmine port 7017 sto smanjuje dev fee na 2%?

Licno nisam probao, ali mi kolega rece da ne pokusavam jer je skroz nestabilno, ali to jos kad se pojavilo taj dan. Reko da se nije stabilizovalo u medjuvremenu..
Tako da sam jos uvek na 9.0

da vam javim dwarfpool ima zec i brzi je od flypool za 35% npr za mojih 8 gpu na flypoolu ne prelazi 1.8ksols na dwarfpool je 2.36

Stratum-Port (dwarf=8,miner=256): 3334 for CPU
Stratum-Port (dwarf=128,miner=4096): 3335 for one videocard
Stratum-Port (dwarf=512,miner=16384): 3336 for rigs with 2-4 cards
Stratum-Port (dwarf=1024,miner=32768): 3337 for rigs with >=5 cards

a ovako sam ja napisao (claymore 9.1)

ZecMiner64.exe -zpool zec-eu1.dwarfpool.com:3335 -zwal t1WhXZTLhPUNrdSL8bCcuFpP1k7U7Lpb8Db.RIG0 -zpsw x -i 8 -wd 0 -tstop 95 -allpools 0

da vam javim dwarfpool ima zec i brzi je od flypool za 35% npr za mojih 8 gpu na flypoolu ne prelazi 1.8ksols na dwarfpool je 2.36

Stratum-Port (dwarf=8,miner=256): 3334 for CPU
Stratum-Port (dwarf=128,miner=4096): 3335 for one videocard
Stratum-Port (dwarf=512,miner=16384): 3336 for rigs with 2-4 cards
Stratum-Port (dwarf=1024,miner=32768): 3337 for rigs with >=5 cards

a ovako sam ja napisao (claymore 9.1)

ZecMiner64.exe -zpool zec-eu1.dwarfpool.com:3335 -zwal t1WhXZTLhPUNrdSL8bCcuFpP1k7U7Lpb8Db.RIG0 -zpsw x -i 8 -wd 0 -tstop 95 -allpools 0
Potvrđujem, dwarf daje više kao sto sam napomenuo pre par postova.
Još da znamo koje karte/klokove/voltaža/drajver...i šta znači ovo u zagradi? ;)
Ako mislis na ovo pored Stratum Porta to su diffovi i van zagrade pise port koji se stavlja za taj diff odnosno za broj kartica :)

Ja sam trenutno na 3333 sto je default diff, tj sam pool bira diff za karticu, nije mi jasno sto je on na tako malom diffu za samo jednu karticu a ima 8 komada.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Objašnjenje je dato desetak stranica na niže pa pročešljajte.
Već je pisano o podešavanjima i izboru opcija za Dwarf pool...

Koje klokove na 480 8gb Sapphire NItro stock je bios.

Clay najavio novu vezriju za dan, dva, kaze ubrzanje stize samo na Hawaii i Polaris, stare Tahiti karte nisu dobile i neko posebno poboljasnje sa 9.0, cim je preskocio i sada, izgleda da je to to, dostigle su svoj maksimum.

Ja reko to jos pre par nedelja, stvar je prosta on na Polarisu i Hawai ima jos lufta na racun memorije ocekujem najveci skok na kartama sa 8Gb, ocekujem oko 300 sola na 480 sa 8Gb

Poslednja izmena:
Ja reko to jos pre par nedelja, stvar je prosta on na Polarisu i Hawai ima jos lufta na racun memorije ocekujem najveci skok na kartama sa 8Gb, ocekujem oko 300 sola na 480 sa 8Gb
Da upravo zbog memorije, iskreno se nadam da si upravu :)

Clay za*bava. Mogao je odmah da nasvira miner za polaris, pa da do sada otplatim karte :)

Eeeeeee, bilo bi ti muka, ovako moras malo da se pomucis i da cekas kad ce da izadje novi Clay, sta mislis koliko su platili oni koji su odmah kopali fuul

Clay 9.1 kako sto sam vec postirao 5x480 i 5x470 nitro sve 8Gb stock bios. Pool flypool. Gore dole matematika je realna i za sada za ove karte Zec je najisplatljiviji za rudarenje. Videcemo novog ClayaScreenshot_20161218-162549.pngScreenshot_20161218-162533.png

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Lunis, zar ti se ne isplati vise kopati sa tim kartama ETH? Po what to mine se vise isplati.

Pa mislim da ne. Prije sam ganjao po whattomine i prehvrljao svaki dan neki rig da kopa nesto drugo ali sam shvatio da ne ide to bas tako. Ako si primetio da ima perioda u danu kad je valjda luck na poolu veca i 0.01 zec dobijam na 20-40 minuta. Tako da je najbolje ostaviti rigove na jedan pool i oni "hvataju" neki kolosek i pice :)

Pa mislim da ne. Prije sam ganjao po whattomine i prehvrljao svaki dan neki rig da kopa nesto drugo ali sam shvatio da ne ide to bas tako. Ako si primetio da ima perioda u danu kad je valjda luck na poolu veca i 0.01 zec dobijam na 20-40 minuta. Tako da je najbolje ostaviti rigove na jedan pool i oni "hvataju" neki kolosek i pice :)

To je zbog PPLNS nacina isplate na Flypool-u.

Moze li neko podesavanje minera i klokova za dwarfpool?

Rx 480 Nitro+ 8GB
. Bilo je pisanja ranije o serverima i portovima. To je ok. Ali ima jos nekih dodatnih podesavanja u batovima osim servera i portova, tako bar kazu stariji kopaci. Moze li neki batic i klokovi ?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Moze li neko podesavanje minera i klokova za dwarfpool?

Rx 480 Nitro+ 8GB
. Bilo je pisanja ranije o serverima i portovima. To je ok. Ali ima jos nekih dodatnih podesavanja u batovima osim servera i portova, tako bar kazu stariji kopaci. Moze li neki batic i klokovi ?

Ja kopam vec par dana na dwarfu i nista nisam čačkao, samo promenio zpool i worker se drugačije upisuje na dwarfu, takođe možeš staviti umesto uobičajene šifre "X", svoj email pa ti odma vrši monitoring i javlja ako neka mašina ne radi. :)

Radi sve kako si rekao @Prisic ...nego, vratio sam se na fly. I danas mi se desi na clay 9.0 flypool da mi umesto Zec share zelenih ....izadje jedno 20 redova DEVFEE.... ljubicasti redovi. Gde takodje pise share accepted. I na kraju tih 20ak ljubicastih redova ode na disconnect, ponovo se automatski konektovao i sve normalno radi. Desava se to vec da vidjam do sad. Sta to znaci?

Radi sve kako si rekao @Prisic ...nego, vratio sam se na fly. I danas mi se desi na clay 9.0 flypool da mi umesto Zec share zelenih ....izadje jedno 20 redova DEVFEE.... ljubicasti redovi. Gde takodje pise share accepted. I na kraju tih 20ak ljubicastih redova ode na disconnect, ponovo se automatski konektovao i sve normalno radi. Desava se to vec da vidjam do sad. Sta to znaci?

Pročitaj Clay temu na bitcoin.org, video sam da su sw ljudi žalili na to i Clay im je odgovorio da je problem u tome što Flypool podržava ono enkriptovano kopanje, i onda je def fee 2% tj 72s umesto 90s i 2.5%, jednostavno ti verovatno ne koristis to i onda se miner "zbuni".

Sto si se vratio na fly ?

@d.darko
Kolega jel' ti čitav F5 taster? :d

edit:

koga zanima....
v9.2:

- improved speed for some cards up to 7% (depends on card model). About 330H/s on stock 390X, 235H/s on stock RX480, 300H/x on stock Nano.
- several bug fixes and minor improvements.

Na 7xxx & 280x nema promena... na sapphire nitro + rx480/8gb (mod bios) deff ~245

Poslednja izmena:
Sapphire RX480 8GB (11260-01) 250-254 H/s

Vrh Dno