Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Ako je jos neko pratio njegovu temu na bitcoin talk, dosta ljudi ga napusava ato izbacuje brzi majner jer ce "upropastiti" coin, covek im je samo napisao da sto se njega tice moglo je da ostane na onom 1.0 jer 2.5% je 2.5%, problem je sto drugi pokusavaju da se trkaju sa njim, kao npr silent army, Clay je samo jos dodao da ce veceras izbaciti malo vece poboljasnje sa cim se pokusati da obustavi trku :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Trenutno majnujem ZEC sa Claymore v6 sa karticama 470 MSI (Ellesmere) i tako mi daje po oko 133 H/s.
Da li je to najoptimalnije za te kartice?
Podešavanja su mi 1900/1100. Da li ima nekih boljih podešavanja da daje više a da se kartice ne oštete usled opterećenja (izvinjavam se ako je glupo pitanje, ali ne znam ni da li to može da se desi)?

Zavisi ti i od procesora..meni npr iste 470 daju bar 10 sola vise na quad core nego na dual ..ista podesavanja isto sve

Trenutno majnujem ZEC sa Claymore v6 sa karticama 470 MSI (Ellesmere) i tako mi daje po oko 133 H/s.
Podešavanja su mi 1900/1100. Da li ima nekih boljih podešavanja da daje više a da se kartice ne oštete usled opterećenja (izvinjavam se ako je glupo pitanje, ali ne znam ni da li to može da se desi)?

Mislim da je najbolje za sve nove rudare, da ako nemaju iskustva sa OC i nekim slicnim tweak-ovima, ne diraju nista bez nekog strucnijeg. U sustini ne mozes nista da pokvaris i ne mozes nista da preopteretis ako je sve kako treba, kartica ako ne moze da izvuce neke parametre, samo ce se resetovati racunar kao i za svaku drugu komponentu, sem ako nisi stavio neki PSU na knap, pa kartica malo vise cugne (ili vise kartica u ovom slucaju), i eto problema.

I kada se vec igras sa podesavanjima za "bolje" rezultate, moj ti je savet da to radis iskljucivo sa jednom karticom i testiras na njoj, kad nadjes nesto optimalno prelazis na sledecu i sad znas odakle da pocnes ali posto ni jedna kartica nije ista (ASIC - kvalitet), za svaku bi bilo najbolje da napravis posebno.

Poslednja izmena:
Imam AMD 8350 (8 jezgra).
Znači i kod tebe je 1900/1100?

i nemojte zaboraviti odma da stavite -i 4 na clay v6 :D

simeonovicu :

rig 4x380 4gb

380.jpg

Mislim da je najbolje za sve nove rudare, da ako nemaju iskustva sa OC i nekim slicnim tweak-ovima, ne diraju nista bez nekog strucnijeg. U sustini ne mozes nista da pokvaris i ne mozes nista da preopteretis ako je sve kako treba, kartica ako ne moze da izvuce neke parametre, samo ce se resetovati racunar kao i za svaku drugu komponentu, sem ako nisi stavio neki PSU na knap, pa kartica malo vise cugne (ili vise kartica u ovom slucaju), i eto problema.

Zato i pitam - ne bih da slučajno nešto zabrljam sa karticama. Da li smatraš da je 1900/1100 najoptimalnije podešavanje za equihash?

i nemojte zaboraviti odma da stavite -i 4 na clay v6 :D

simeonovicu :

rig 4x380 4gb

Pogledajte prilog 214722
Clay je automacki stavio -i 4 .Ja imam PowerColor sa elpida cipovima,ne verujem da mogu vise max 86,87H/s.Sa ovim podesavanjima:
900Mhz/1500Mhz -70mv vent. 40% oko 1450Rpm,Temp. 60-65
Koja su tvoja podesavanja,koje karte imas?
edit:powerlimit -20

Poslednja izmena:
Asus, Msi, obe mi daju otprilike isto ovako na 990/1600 -100mv

Koliko kartica po rigu imaš, koja je voltaža na grafikama i na koliko ℅ držiš broj obrtaja ventilatora?

Sent from my 6045K using Tapatalk

i 2 ili 4 nema neke velike razlike , e sad kao sto sam uvek pricao da preko 4 karte nije bas zgodno sad se pokazuje kao tacno

Koliko kartica po rigu imaš, koja je voltaža na grafikama i na koliko ℅ držiš broj obrtaja ventilatora?

Imam ploču GA-990FX Gaming sa 6 PCI express slotova, ali samo na 5 mi radi.

Podešavanja su:
Core Voltage (mV) -96 | (trenutni napon je oko 1.01 V)
Power Limit (%) +0
Core Clock (MHz) 1100
Memory Clock (MHz) 1900
Fan Speed (%) - auto (trenutno 49) | ~1700 RPM

Jačina struje: 45.98 A
Snaga: ~46 W

Smanji fenove na 30℅ i cepaj. Dobro je to.

20161115147924150112104.png
[/IMG]

7x480 4GB Nitro 1100/2000, sutra cu se igrat malo jos sa taktovima da predjem 1000sol :)

Ako je jos neko pratio njegovu temu na bitcoin talk, dosta ljudi ga napusava ato izbacuje brzi majner jer ce "upropastiti" coin, covek im je samo napisao da sto se njega tice moglo je da ostane na onom 1.0 jer 2.5% je 2.5%, problem je sto drugi pokusavaju da se trkaju sa njim, kao npr silent army, Clay je samo jos dodao da ce veceras izbaciti malo vece poboljasnje sa cim se pokusati da obustavi trku :)

Stali ti mislis, kolko onda baca onaj Wolf0 naruceni miner kad se jos nije pojavio u javnost mozda clay x 5 ili 10 , mozda i x20??? Clay samo dozira brzinu koja njemu odgovara da zadrzi korisnike njegovog minera i naplati fee na sta ima pravo...

Stali ti mislis, kolko onda baca onaj Wolf0 naruceni miner kad se jos nije pojavio u javnost mozda clay x 5 ili 10 , mozda i x20??? Clay samo dozira brzinu koja njemu odgovara da zadrzi korisnike njegovog minera i naplati fee na sta ima pravo...
Upravo to...

Ja imam safirku nitro od 4gb, ide mi i do 146, core clock je na 1280 i memara na 1940 :) a napon je smanjen na -42

meni idu 155-158sol sapphire 480 4GB Nitro na 1300/2000, ali drzim ih na nizim taktovima 1100/2000 -96mV i bacaju oko 135, znaci dizanjem gpu takta sa 1100 na 1300 dobije se oko 20sol po karti, cisto da znate koliko takt gpu-a utice.

Da na 4xx seriji ali na 2xx ne

na 280x samo mod biosa,280x daju po 140sol modovane tako da su se primakle 470 i 480-kama na nizim taktovima.

Prosto sira magistrala prema mem i to je to, mislim da 480 sa 8g mogu da idu ladno 200

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno