Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

E hvala ovo je ozbiljnije mnogo! Mozda se i cimnem deluje izazovno :)

Ne znam da li je neko ovo postovao, takođe se tiče 280x karti, reklamira se na svakoj 5toj strani u Claymore mineru. Vidim ljudi vicu da radi, nisam primetio da se neko zalio, sve je dosta detaljno objasnio i takođe kada je Clay sinoc izbacio miner, potvrdio je nekih ludačkih 115+ h/s sa tom kartom.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1676474.0

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ovo sam ja sve uradio davno na svojim R9 280x kartama, ali nije to to.
Onaj bios sto si postavio asus 280x DCII ona karta ima hynix memoriju, a neko joj je uradio tajminge od samsunga zato ona daje koliko ti rece 110-115sol.

Nadam sa da shvatas znaci neko joj je ubacio samsung tajminge iako je memorija na toj karti hynix AFR evo slike biosa oznacio sam ja strapove i jasno se vidi da je memorija hynix
H5GQ2H24AFR -ovo je oznaka da je na karti HYnix memorija zadnja 3 slova AFR

a dole se ispod jasno vide samsung strapovi ovo je recimo jedan od samsung strapova koji hynix nema "30E60200"
20161114147914598151550.png
[/IMG]

Znaci da remiziramo ja trazim upustvo kako je uspio da ubaci samsung strapove na hynix, ovo ostalo ja znam sve uraditi i vec sam sve odradio na svojim kartama, ali ne znam da li smijem ubaciti samsung strapove na hynix prostom metodom copy/paste.
Znaci jedni uzrok zasto asus 280x DCII tako dobro kopa zec jeste sto je neko odradio bios i unutra umjesto hynix-a stavio samsung tajminge.

Poslednja izmena:
Ovo sam ja sve uradio davno na svojim R9 280x kartama, ali nije to to.
Onaj bios sto si postavio asus 280x DCII ona karta ima hynix memoriju, a neko joj je uradio tajminge od samsunga zato ona daje koliko ti rece 110-115sol.

Nadam sa da shvatas znaci neko joj je ubacio samsung tajminge iako je memorija na toj karti hynix AFR evo slike biosa oznacio sam ja strapove i jasno se vidi da je memorija hynix
H5GQ2H24AFR -ovo je oznaka da je na karti HYnix memorija zadnja 3 slova AFR

a dole se ispod jasno vide samsung strapovi ovo je recimo jedan od samsung strapova koji hynix nema "30E60200"
20161114147914598151550.png
[/IMG]

Znaci da remiziramo ja trazim upustvo kako je uspio da ubaci samsung strapove na hynix, ovo ostalo ja znam sve uraditi i vec sam sve odradio na svojim kartama, ali ne znam da li smijem ubaciti samsung strapove na hynix prostom metodom copy/paste.
Znaci jedni uzrok zasto asus 280x DCII tako dobro kopa zec jeste sto je neko odradio bios i unutra umjesto hynix-a stavio samsung tajminge.

druze to je Stilt bios koji je prepravljen

Ja ne znam koliko ima karti sa hynix mem ali kod mene su uglavnom karte sa elpidom imali neki mod za te karte sa tim mem.

Pre bih rekao tvog nego mog.

Sent from my iPhone using Tapatalk
To rješenje neće produžiti vijek kopanja ETH. Broj dana koji je ostao možda nije 351, ali sigurno nije veći od tog broja. ;)

Nije vise ovde rec o tome koliko ce se kopati ETH vec modovanje karti za algoe koji slede jer je ocigledno da ce biti sve vise algoa kojima je presudna mem kao sto su ETH i ZEC vrv ce uskoro i 3g mem biti knap tj 79 i 280 bi mogle da odu u penziju

Poslednja izmena:
Tu ce se ovajdimo:d

Ma brikovanje ne postoji mozes spasiti sve samo puknes nazad bios bilo kakav da radi...radi se o tome da je napravio nesto nezamislivo

mene zezaju rx 470 asus na rigu mi bacaju max 105s/s a kad stavim u komp idu i od 125 do 130s/s nzm da li je problem u riserima ili nesto drugo je u pitanju? a i 280x mi baca samo 100s/s kao i 7970 imam ovakve extendere samo sto su 60cm.

Prilozi

• Powered-PCI-Express-PCI-e-1X-TO-16X-Riser-Card-Extender-Ribbon-Cable-w-Molex-Connector.jpg
    Powered-PCI-Express-PCI-e-1X-TO-16X-Riser-Card-Extender-Ribbon-Cable-w-Molex-Connector.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 58
Problem je što ti u kompu možeš sagledati jednu-dve grafike, a u rigu cepaju min 5 uparenih pa treba sve to "složiti"... KAo i kod ljudi.

Poslednja izmena:
ma na rigu su mi samo 3 grafe 2x 470 i jedna 280x a na drugom samo 2 7970

Moleksi te zezaju zarad viših frekvenci i to je to (naj verovatnije).

ma na rigu su mi samo 3 grafe 2x 470 i jedna 280x a na drugom samo 2 7970
Ja mislim da cpu sigurno nesto znaci, kuci na r9 390 stock dobijam vise nego clay sa 390x, cpu fx8350.

Probaj da stavis u rig jednu kartu direkt u 16x slot izmeri koliko baca pa opet jednu kartu na extender, tako ces biti najsigurniji, da li je do extendera ako te to muči.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
koji su najbolji riseri tj koji najvise mogu da poguraju struje preko njih? da li sa molex, sata ili sata na 6pin? I jesu li usb riseri bolji od ovih?

@phoenix najverovatnije je cpu jer je 1.6ghz dual core nzm da li bi dobio neko poboljsanje ako stavim e8400 imam jedan visak?
@prsic probao sam i to isto baca i na x16 i extender(ovo za rig)... a kad ubacim u comp direktno na x16 cpu athlon 760k baca 125-130 a kad prebacim preko extendera na isti comp odmah se smanji s/s baca 110-115 s/s...
drajveri su 16.9.2 a kad ubacim najnovije hash mi se prepolovi :/

Poslednja izmena:
***. Kod mene rx 470 rade najbolje sa novijim drajverima. Sa 16.9 malo, malo pa izbace rigovi...

Sent from my 6045K using Tapatalk

Flesno sam ove tajminge na 280x vapor-x tri-x AFR memorija, i nije stabilno malo radi i pukne driver ocito da zavisi od kvaliteta chipova na karti, probao sam da se igram sa taktovima memorije ali previse nestabilno.

Vrh Dno