Šta je novo?

Zbogom igre

Civ III je ok,
moracu da vidim kako izgleda Civ IV, pa ako nadjem vremena, da zaigram nesto,
mada jedino sto se igra sa drustvom su Generals, evo vec treca godina :bottle:

Skyw@lker je napisao(la):
Dobro de - nostalgija, ali zar je moguce da vas danas bas nista ne odusevljava? Ok jeste da su igre postale samo nabudzena grafika bez neke price i kopije jedna druge ali ima tu i tamo neki kvalitetan naslov (valjda, ne pratim igracku scenu kao ranije)... Nije da se nesto igram u poslednje vreme ali evo nova Civilizacija mi je skroz oK, podsetila me stara dobra vremena. Imao sam i ja nekad Amstard CPC464 pa 386 i tako redom, ali okrenimo se malo ka "buducnosti"! :)
buduccnost je MMORPG i ja je vecc zzivim..:p:)
igram Eve-Online vecc nekoliko meseci, i jedino shto mi nedostaje je pogled iz prvog lica (Elite/Frontier fan, igram FFE:lite 3 i sada, ponekad,))
chujem sada prichu o novoj MMORPG sa Mech-ovima, RF Online , video sam trailer i deluje ok, ali je pitanje kako cce da izgleda u realnom okruzzenju ( net + drugi igrachi + hw&sw)

pozdrav

nema tu vise magije

Svaka cast autoru diskusije..

Moje skromno misljenje: u svetu igara se retko pojavljuje nesto sto moze da me opcara, secam se amige i commodore-a i uzivanja u igrama na njima,

C64:Creatures 2 i lomljenje dzojstika, supremacy i globalno ratovanje na nivou solarnih sistema, 1942 i osecaj kada nesto sto ste placali u luna parku imate u svojoj kuci, primera je mnogo ali najbolje dolazi.

Amiga 600: Colonization (neznam ni sam koliko sam vremena proveo uz ovo), cannon fodder (igranje u pravom smislu reci, da se mis znoji!!), The settlers (remek delo optimizacije i umetnosti programiranja: 4 igraca od toga 2 ljudska, desetine gradjevina i procesa, stotine likova, grafika iz snova i sve to 12 sati bez prestanka, bez blokiranja,bez seckanja na mom mc68000 cpu na 7,16mhz i 1mb chip rama, i sve to stane na jednu disketu iz koje se ucita u 700kb rama.) Lords of Chaos: najbolji hot seat multiplayer tog vremena, traps & treasures: najlepsa arkada, frontier, lotus, ishar, eye of beholder, darkmare, darkstone.. primera ja mnogo, nebih ja pisao sve ovo da mi se nesto nije desilo pre par dana: naime na mom ubogom: duron 1ghz, 384mb, gf4mx440, sam instalirao pirates i bio gorko razocaran performansama igre (ja sam svestan sporosti mog kompjutera) cak i kada sam sve kvalitativne opcije sveo na minimum igra je bila prakticno neigriva, ali da bar ima da se vidi nesto: plavo jednolicno more, par brodica, zeleno zuta ostrva i to je to..
Necu da gresim dusu, postoji jos ljudi koji obracaju paznju na optimizaciju (blizzard u prvom redu) ali ostali supostali bezobrazni: zasto da optimizuju igre kada cemo mi i onako kupiti najnovije graficke karte,procesore i gigabajte rama a njima ustedeti trud, mada taj trend jos nije dosao do programerskih timova iz istocne evrope koji jos imaju svesti o plateznoj moci prosecnog igraca, samo je pitanje vremena kada ih moguli tipa (prethodno pomenutih) ea games-a i microsofta uzmu pod svoje pa mi za blitzkrieg 3 bude trebalo 4gb rama a za tetris samo 1gb...
Ja verovatno nikada necu prestati da se igram jer sam navukao kuci kolekciju igara u periodu od 1998-2004 za koju cemi biti potrebno bar 2 godine da ih predjem (bg, icewind dale, planescape torment, mohaa komplet, cod, nwn, morrowind, gta, max payne, diablo2,wc 3, age of mith.. i jos gomila igara) a koje rade odlicno na mom jadniku (kojeg nebih prodao ni za kakve pare) a u kojima uzivam zbog najvaznije kategorije (koje se stariji citaoci sveta kompjutera i opisa igara secaju) a to je IGRIVOST a koja je dominantna u retko kojoj novijoj igri, svet igara ce biti bolje mesto tek kada neko iz razvojnih timova pogleda 10-15 nazad i u igrama koje su tada bili hitovi nadje onu cistu esenciju zabave koja se nemeri poligonima i frejmovima vec uzivanjem onoga ko je igra...

Izvinite zbog duzine i preteranog preseravanja ali morao sam da olaksam dusu, nadam se da ce se neko sloziti sa mnom...

word, word..
ali, igranje sa ljudima daje neku novu dimenziju, a ni igra nije preterano zahtevna za danashnje standarde ( mislim na Eve-Online)
mislim da je u pravu njihov slogan koji glasi: "Once in a while a game comes along THAT CHANGES EVERYTHING" :eyebrows:
mislim da jeste tako.. bar dok se ne pojavi Elite IV :d

pozdrav

highlander82 je napisao(la):
Izvinite zbog duzine i preteranog preseravanja ali morao sam da olaksam dusu, nadam se da ce se neko sloziti sa mnom...
Evo ja se slažem s tobom :)
I ja sam u fazonu gomilanja igara iz tog perioda, prvo imaću materijala za igranje za sledećih nekoliko godina, a drugo tad su izašle najbolje igre za PC...

Ja ne znam da li ce mi dosaditi ikad igre... Mozda i oce, ali sada josh nisu... Al ubedjen sam, da sam nekim sluchajem sada u poznim godinama, tj deda, po ceo dan bi igrao igrice MAJKE MI!!!! :D Shta drugo raditi???
Bash me zanima kakve li ce igrice biti kada mi svi budemo penzoshi, i da li cemo i dalje biti u toku sa svim tehnichkim dostignucima, i da li cemo i dalje imati taj zar kao sada... (ma s obzirom na nivo na kom ce tehnologija tada biti... sumnjam da necu imati zara)... :D

Kad budem bio penzos,izaci ce LULA 3D nastavak broj 25,i necu igrati na PC,vec kao udjem u sobu,i sednem na stolicu,stavim na glavu cvike,dve elektrode zabodem u glavu,i vozi meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) :) :)

Plavimost je napisao(la):
Kad budem bio penzos,izaci ce LULA 3D nastavak broj 25,i necu igrati na PC,vec kao udjem u sobu,i sednem na stolicu,stavim na glavu cvike,dve elektrode zabodem u glavu,i vozi meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) :) :)
Mnogo ti gledas sta se desava ispod plavog mosta. :)

Ja cu napraviti skroman upgrade: ram na 640mb, ati9550 i ako negde nadjem thunderbird procesor na 1,4ghz pa cu sa ovim da poteram far cry i jos par novijih naslova a do tada dve reci: neverwinter nights (pre dva dana sam presao manhunt, dobra stvar), 1998-2004 je ZLATNO doba pc igara i tada je napravljeno vise odlicnih igara nego sto ce biti u narednih 10 godina (mada bih voleo da gresim). A sto se elektroda i virtualne realnosti tice, zivi bili pa videli... Odoh da gledam U571..

zadnjih godinu dana od kako imam cable, na mojoj mashini su se vrteli skoro 95% vremena CS 1.5 i zadnjih 6-7 meseci WOW. probao sam i Civ4 i josh neke strategije (pored CSa nijedan FPS ne mozhe da me privuche) ali sa dolaskom WOW-a, sve drugo je nestalo.

kako sam pocheo da radim, vishe ni nemam vremena da se igram, jer sada postoji zhivot, prijatelji, buduca zhena, spavanje i onda negde dodje igranje. jedino mi se nekako poklopilo da sam dogurao do 60lvl u WOWu i dobijanja posla, tako da nemam vise vremena za raid, LFG sholo strat ubrs itd. poneki BG ako imam srece. jedino sto na ustrb sna odigram pola sata-sat oko ponoci CS i to je sve od mog igranja...

a konfa..pa konfa je Athlon 1.1GHz, 512 SDRAM, ASUS 9550GE i Chaintech 7 AJA2... pa vidite koliki sam ja gamer...

@iznogood Kako ide WOW na tvom kompu, a kako civ 4?, dali si jos skoro probao nesto od novijih igara (kazes strategije, koje?) i kako je islo....

Kompjuter ne cini igraca, STRAST cini igraca...., nemoras da imas athlon fx konfiguraciju da i bio gamer, ja i da imam nesto mnogo jace opet bih igrao nwn...

ide najnormalnije... dok ne sednem u nedelju poslepodne i ulogujem se u LAGimaru... pardon, Origimaru, chak sam jedno vreme igrao sa ukljuchenim Azureusom i uploadom od 9KB/s i nije bilo problema.

civ4 je radila ok, sa minimumom detalja, ali ko da meni trebaju 3D vremenski uslovi i razvlachenje jedinica po terenu... pred kraj igre, sa velikim brojem jedinica znalo je malo da zasteka, ali to nije RTS tako da je to ok...

probao sam Starshiptroopers, ovu najnoviju, i to mi je zadnja OFFLine igrica i nisam dobio mozhda 20FPS, tako da sada samo WOW i CS

Pa ukapirali su i veliki igraci da su igre mocno marketinsko sredstvo, igram ovaj nwn vec 30tak sati (u 3 dana) i nisam nasao nijedan koka kola logo, cudno?

Poslednja izmena:
E a takve stvari su stvarno sramota: ljudi igraju igre da bi pobegli od danasnjice a ne da bi se jos vise utopili u nju...

I ja slabo igram igre od kada radim na kompu, taman bi mogao da izvrsim transplantaciju ociju za par godina...

OGame ne racunam, posto sam na adsl-u, dok pravim pauzu u radu skoknem do otvorenog browsera, kliknem par puta i nekom lepo ode planeta :D
Bio je thread o ovoj igri, ko zeli nek ode na http://ogame.ba , sve preporuke ko je cesto on line

Zbogom igre - nikad!!!
Ja obozavam igre i igracu ih i kad budem bio deda!!! I moja buduca zena isto obozava da igra igre tako da smo se lepo nasli!!!

Vrh Dno