Šta je novo?

Zbogom igre

pih bre nikako ne mogu da zamislim sebe sa stomakom i klincem koji se dernja oko mene kako ga razbijam na PS4 :)

sasvim je normalno zasicenje od igara, ali sam ja nekako uspeo da to zasicenje usmerim tacno u prolece i cim je lepo vreme mene komp malte ne ni ne vidi u slobodno vreme, ali zato je tu 'debela' zima sa 5 kg viska i 200 evra manjka :)

@ Filipenko
Sve to stoji i ja se slazem sa tobom oko jednog lepog dana za koji cuvas naslove koje nemozes da igras,nego zar ti zaista tako lose rade quake 4 i f.e.a.r?
Zanima me jer sam i sam preskocio par dobrih naslova i stavio ih na to-do list,a sad me ti razocara jer 9700pro i nije tako losa karta zar ne?,ne znam kako bi je rangirao u odnosu na moju buducu investiciju 6600gt ili 6800 da li i meni namerava da radi tako lose,jer kao sto rece ako nemogu da se igras lepo ne zelim ni da se igram...???

Igrao je igre svaki dan...a onda je otkrio cari zena i sex..zbogom igre...bar one na kompu...jel... :D

deki30 je napisao(la):
osecam i ja neki zamor...pogotovu od upgrade-ova, sto neko rece, nerviras se da prodas, posle sta da kupis, i tako u krug....

poz
Tacno tako,evo i sam sam zapao u istu situaciju sa procenama starog,testovima novog,uf....
a sto se tice ozbiljnog sime 2 verovatno je i najmanje razocarenje zbog toga sto se i najmanje ocekivalo od njega(horde repetativnih neprijatelja koje dolaze i dolaze i dolaze...+ malo poboljsana grafika :) )

LiLa je napisao(la):
@ Filipenko
Sve to stoji i ja se slazem sa tobom oko jednog lepog dana za koji cuvas naslove koje nemozes da igras,nego zar ti zaista tako lose rade quake 4 i f.e.a.r?
Zanima me jer sam i sam preskocio par dobrih naslova i stavio ih na to-do list,a sad me ti razocara jer 9700pro i nije tako losa karta zar ne?,ne znam kako bi je rangirao u odnosu na moju buducu investiciju 6600gt ili 6800 da li i meni namerava da radi tako lose,jer kao sto rece ako nemogu da se igras lepo ne zelim ni da se igram...???
Pa nije 9700 losa karta, ali stara je 3 godine, ***...toliko ti ni Soni ne bi trajao...:)

Ma ljudi nikada se vise nece ponoviti vreme iz devedesetih (proslog veka - u sto volim to da kazem) kada su se pojavile prve 3D kartice i dozivljaj da prvi put igras neku igricu u D3D ili Glide-u... U poslednje vreme kompjuter malo koristim uglavnom zbog vremena (iako mi je non-stop ukljucen, muzika, filmovi, TV, wireless - sve mi je na njemu) a kada ga koristim malo se igram. Mislim da igre vise nikoga ne mogu pozitivno da iznenade ni po grafici ni po scenariju, igrivosti... Jer danas je tu umesan veliki biznis, novac. A nekada je cika Sid Meier morao da smisli jednu lepu igricicu (i da je prodaje za bud zasto), koja je stajala na samo tri diskete, a imala kompleksnost i zanimljivost od koje bi trebalo da se stide mnoge danasnje igre... No da ne filozofiram previse - hteo sam da dam samo svoj mali doprinos ovom thread-u - skroz sam se pronasao u njemu...

P.S. Kao i mnogo puta do sad se dokazalo da novac i komercijalizacija gusi kreativnost, ovog puta kod igara...

A ja kazem da se nikada nece ponoviti osecaj pri prelazu sa 64-tvorke na Amigu 500... ;)

ja sam u specificnoj situaciji. elem: imam 25 g. nemam posao. od skoro ni devojku i sta drugo da radim nego udri po igrama. ovo leto je bilo zaj...no. opasno se smorih kad eto ga f.e.a.r.(hvala Bogu pa mogu da igram sa malo seckanja). Ali ako sledeca igra bude toliko zahtevna do k..ca. Sve ispod x800 ili 6800 je nista a za nekog bez posla ili djaka( tata...mozes li da mi das "samo" 300 eura-znas da bi mi igre radile brze, a on radi u raspalom Minelu i nije primio platu godinu dana) to je mnogo,mnogo novca. a tu onda dodju i CPU,DDR... Jezivo, i da da, veoma crno. Konzola je opet kao da predjes sa konja na magarca. Bice igara, to nije problem, sve ih je vise. E sad, godine, e to je problem. mozda. evo, siguran sam da se mnogima keva ili cale nakace s vremena na vreme da raspale Morphoon ili da slazu kuglice(za njih su to vrh igre). Verovatno cemo se mi shibati sa nasim klincima oko PES 42, NFS 22 ili FIFA 2010.
Teram sebe da verujem u to. Mislim da nije bez osnova?

Nekada mi sve igre izgledaju smesno.
Picajzla sam.
Napredan engine, da malo sutra, 3d igre na 2d monitoru...2d=2d.
Nekad mi sve izgleda tako flat...
A zene i sex...ma sve dosadi, posle nekog vremena...
Nekad sam sebi izgledam k'o narkoman, zalepim se za racunar i ne mrdam, posle i ne vidim.
Pandorina kutija.
Ne dam moj racunar!!!
AAAAAHHHHHHHHHHH.

@zigic. Bila mi slicna situacija. Lepo je imati komp, i svoj svet.
Posao sam nasao, bio sa konobar, a sada sam u jednoj firmici, racunari itd, radim 11 sati dnevno.
Matorci u penziji.
***a, drzi se choveche.
A to sa decom, ne znam kako cu preziveti..mada opet, umreziti par racunara po kuci i opleti, imacemo stabilne porodice. Nije losa ideja.

Ja sam pre nekoliko dana, tacnije 4-tog oktobra (pamticnu taj dan do kraja zivota :D ) rekao zbogom upgrade-dovanju i igrama koje necu moci igrati na sadasnjoj konfiguraciji (kao sto su F.E.A.R., Quake 4, Oblivion i dr.) zbog nedostatka hardvera koji bi ih mogao pokrenuti u svoj njihovoj lepoti. Do ove (teske) odluke sam dosao zbog toga sto mi se blizio jos jedan (ne znam ni ja koji po redu) upgrade, i onda sam izracunao koliko bih para za njega trebao da potrosim da bih nove igre mogao da igram onako kako su ih programeri napravili, a setio sam i poslednjeg uprade-a kompjutera od pre godine i komponenti koje sam tada sa ushicenjem isao da kupim, koje i dan danas besprekorno rade, a sad kad bih zeleo da ih prodam ne bih mogao da dobijem ni pola od onoga sto sam tada platio i to sve zbog igri. Kompjuter ce mi od sada sluziti za neke ozbiljnije poslove i mozda za neke manje zahtevne igre koje mogu da igram bez seckanja i drugih slicnih problema. Posto ne mogu tako lako da se odreknem igri, juce sam kupio PlayStation 2 (slim) i na njemu cu da nastavim svoju igracke dane, za koje mislim da ce biti lepi i bezbrizni. Sto se igara tice, okrecem se konzolama, dok ce mi moj PC ovakav kakav je sad vrsiti sve ostale poslove jos dugi vremenski period. Eto toliko od mene.

Pozdrav. :wave:

MadMan je napisao(la):
Igrao je igre svaki dan...a onda je otkrio cari zena i sex..zbogom igre...bar one na kompu...jel... :D

:D :-devil-: :banana:

zigic je napisao(la):
Konzola je opet kao da predjes sa konja na magarca.

Samo sto je ovaj magarac visok pa prelaz nije bas tako tezak (barem meni). ;) Mene bas briga za tudje misljenje o konzolama, barem ce mi ostati pare u dzepu koje bih potrosio na neki upgrade. Sve ostalo sto si napisao se slazem sa tobom.

Pozdrav.

jedino sto mozda moze da donese revoluciju u igrmaa su 3d monitori koje cemo videti za 10ak godina :)

btw ko nema para neka ih zaradi nek ne smara roditelje za to pogotovo ako ima 25 god, ti bre nisi ni zasluzio da se igras :)

mozzda je na moj izbor u igrama uticalo to shto sam posle otkrivanja Elite na C64 na sve ostale igre gledao sa visine, a posle Frontier-a i Frontier: First Encounters skoro da ih nisam ni konstatovao ( dobro, osim simulacija letenja:p , to NE DAM i neccu se smiriti dok ne budem imao virtuelan kokpit u kucci :banana: ), ali zar nisu MMORPG igre jedan dosta velik iskorak u nachinu igranja i razmishljanja u igrama
( MMORPG = Massive Multiplay Online Role Play Games, prim. za one koji nisu chuli za to)

recimo, Eve-Online.. na stranu sistem odredjene igre, problemi oko placcanja da se igra ( truli kapitalizam, ***), pricha i ideja probijaju neke granice.. igranje sa zzivim ljudima nema alternativu, AI nisu toliko razvijene da predstavljaju ozbiljnog i atraktivnog protivnika

btw, pocheo sam da igram Eve samo iz razloga shto nisam mogao vishe da chekam da izadje Elite IV ( koju, kazzu, ochekuju u septembru 2006.-te :D ), ali mislim da cce vredeti toliko chekanje - David Braben je genije :D

i josh neshto.. igranje je, kod ljudskih bicca kao i kod vishih zzivotinjskih vrsta, najlakshi nachin uchenja novog i usavrshavanja nauchenog
neko je jednom rekao da "kad prestanemo da zzelimo da uchimo, spremni smo da umremo", ako sam ispravno parafrazirao ovu misao..
s druge strane, preterivanje u bilo chemu je kontraproduktivno, pa i u najdivnijim stvarima ( onaj shto je umro posle 17 sati sexa sa svojom novopechenom suprugom na medenom mesecu ima dobru ideju na shta se misli kad se to kazze ;))

bottom line, uzzivajte u onom shto radite i nemojte da radite ono u chemu ne uzzivate,)

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Dakle neverovatno, apsolvirali smo da nema napretka ni u grafici, dosli smo dotle da su igre koje su isle na 3 diskete daleko kompleksnije ( :d :lupko: ) od ovih na 3 cda, ocekujem da se uskoro u stilu Slobodana Macedonica ispostavi kako je Kings Quest 2 iz lupam 1989. imao daleko bolji level dizajn od npr. Morrowinda

Slazem se sa vama da danas sve igre vise idu na lepu grafiku i da su isprazne,
ove novije su i preterano hardverski zahtevne.Realno za sve je kriv DOOM 3 endzin,koji se sada arci do iznemoglosti.Hocu reci da je za solidno igranje sada potrebna masina od oko 700 evra.A setite se vremena gforce MX 400 serijala.Samo instaliras i pici a to je DX7 kartica a do skoro je mogla da tera sve nove naslove.Ocu da kazem da je ovo postalo vrzino kolo, za koje su najveci krivci ID soft i nVidija!Nije mi jasno da naprimer FarCry sasvim lepo radi na mojoj makini (radeon 9600XT,Barton 2500+,512ddr-a itd....)a DOOM 3 koji neizgeda bas nista revolucionarno stuca i rida!E zbog toga mrzim ID soft!
Totalno su sve pokvarili!
Mnogi ce reci ja da preterujem, ali to je istina majkemi :D
Nemoze covek da se nakupuje novog hardvera i to ti je!
Zato zbogom igranje do neke sledece prikladne prilike!!!! :wave:

Ma jok, samo smo oguglali na modernu tehnologiju. Sve nam dosadi, pre ili kasnije.
Kao i veze, kao i ljudi, posao itd.
A i taj ps2 koji svi hvale, nije za dzabe. Posle nekog vremena tu je ps3 ili sta vec, tako da smo opet u zacaranom krugu.
Don't panic.

bubu, izvini a kakav ti je to avatar? Ne mogu da razaznam.
Nego, kod mene doom3 solidno radi na xp2200 na 2100Mhz/abitnf7s/9550ge o.c. 800x600 high oko 30 fps. Meni je to dovoljno.
far cry leti, cinjenica, ali nije doom tako neoptimizovan.

Poslednja izmena:
Što bre svi ostaviste igre PRE kvejka 4? Dajte prvo obrnite tu sjajnu igru, pa onda bataljujte :)
Doduše sve su šanse da ćete posle nastaviti prangijanje u multiju :)

doom je neoptimizovan za ati :)

igre iz devedesetih odisu sa vise duha atmosfere i mnogo sitnih detalja koje igru cine zabavnim

danas programeri nemaju vremena za svoju kreativnost jer je sve u sustini dobijanja veceg novca

G!!! je napisao(la):
btw ko nema para neka ih zaradi nek ne smara roditelje za to pogotovo ako ima 25 god, ti bre nisi ni zasluzio da se igras :)

Lave, ja sam svaki megahertz zaradio sam. prvi komp sam kupio tako sto sam prodao Sony-je koje sam do tad iznajmljivao. u medjuvremenu sam naravno bio zaposlen i upgradeovao. nije mi palo na pamet da trazim pare
od matorih(iako ne rade u minelu). to sam rekao za ove generacije koje tek ulaze u taj svet-15,16 godina.

A valjda nesto zaradis i od fudbala! :p

ma kakvi! od reprezentacije ni euro. kao- patriotizam i to. a u Zvezdi sto ucarim na hrani, smestaju i cistim gacama :D . Ali kad nidza ode preko...
eeeeee, to ce biti... :cigar: :eyebrows:
P.S.- ako neko ima neki job neka javi. od prednosti isticem odlicno poznavanje svih zanrova igara :d

Poslednja izmena:
I skini bre poslednji red iz potpisa, ispasce da se time dicimo... :)

da stavim sampion? ceo profil je zezanje i mislim da su to svi tako i shvatili. nisam nikakav zaludjenik. Necemo vise o ovome, vec me prozivase ovi odozgo.

zigic je napisao(la):

shala druze shala... valjda ti je ukljucen prikaz smajlija ili sta vec...

SOCOM je napisao(la):
A i taj ps2 koji svi hvale, nije za dzabe. Posle nekog vremena tu je ps3 ili sta vec, tako da smo opet u zacaranom krugu.
Don't panic.

PS2 kosta oko 200-260€ (u zavisnosti od opreme koja ide uz njega kao sto su npr. dodatni joypad-i, mem. kartice i dr.), a za te pare moze da se kupi graficka kartica iz srednje klase. Doticna kartica je beskorisna bez ostatka sistema za koji treba izdvojiti jos barem 500€. Dosli smo do cene od oko 700-800€ koliko otprilike treba izdvojiti za neku prosecnu konfiguraciju (mislim prosecnu kada su igre u pitanju). Ako se kompjuter kupije samo zbog igri, mislim da je gore spomenutu sumu novca mnogo pametnije potrositi na neku next-gen konzolu (sa kojom ce se u igrama moci uzivati znatno duzi vremenski period, nego sto bi on bio sa nekom konfiguracijom iste cene), ili na npr. PS2, a za ostatak novca se moze kupiti neki solidni kompjuter za ostale poslove. Jos bih samo dodao i to da smene generacija u svetu konzola nisu ni priblizno tako ceste kao sto je to slucaj sa PC-em.

Twi$teR je napisao(la):
PS2 kosta oko 200-260€ (u zavisnosti od opreme koja ide uz njega kao sto su npr. dodatni joypad-i, mem. kartice i dr.), a za te pare moze da se kupi graficka kartica iz srednje klase. Doticna kartica je beskorisna bez ostatka sistema za koji treba izdvojiti jos barem 500€. Dosli smo do cene od oko 700-800€ koliko otprilike treba izdvojiti za neku prosecnu konfiguraciju (mislim prosecnu kada su igre u pitanju). Ako se kompjuter kupije samo zbog igri, mislim da je gore spomenutu sumu novca mnogo pametnije potrositi na neku next-gen konzolu (sa kojom ce se u igrama moci uzivati znatno duzi vremenski period, nego sto bi on bio sa nekom konfiguracijom iste cene), ili na npr. PS2, a za ostatak novca se moze kupiti neki solidni kompjuter za ostale poslove. Jos bih samo dodao i to da smene generacija u svetu konzola nisu ni priblizno tako ceste kao sto je to slucaj sa PC-em.

Slazem se,ali potpuno...osim sto kod nas nisu toliko zastupljene konzole jer malo ljudi razmislja isto...a mozda je i u pitanju kombinacija mis+tastatura za FPS ,)

Nazad
Vrh Dno