I ja sam do otprilike dvije godine igrao redovno, ali od tada ne igram 3-4 mjeseca, pa onda igram par sedmica, i tako stalno.
Prvo, nije vrijedno kupovine hardvera. Drugo, ima i drugih, mnogo zabavnijih i konstruktivnijih stvari u životu. Ovo nije kritika igara, i sad ih igram, ali nije više to to. A biti u atmosferi ljudi koji stalno pričaju o nabavci novog hardvera da bi mogli igrati novu igru povuče i ostale da teže istom i onda ide gnjavaža, planovi za skupljanjem para, nerviranje kad ti planovi propadnu i slično. A krajnji rezultat često nije vrijedan. I ja se slažem sa onima koji kažu da igre u zadnje vrijeme nisu više ono što su nekad bile. Ja sam sebi nabavio dosta igara koje su nešto starije (starih 1-4 godine) koje još nisam igrao, i sad kad mi naiđe period da mi se igra onda uzmem nešto od toga, nedavno sam po prvi put prešao odlični Prince of Persia: Sands of Time a odmah zatim i odlični Freelancer, a nakon toga malo igrao UT2004. I uživao sam. Sve to mogu komotno igrati na svom XP 2800+, 512 MB, Radeon 9600(pro). Time zadovoljio tu neku periodičnu potrebu za igrama, i sad mi se više uopšte ne igra. A što je i dobro jer počinje nastava na fakultetu, plus što imam i drugih zanimljivih sadržaja (čitanje knjiga i drugo).
Drugim riječima uopšte ne kukam za novim igrama, imam šta igrati kad mi se igra (desetke igara koje sam nabavio a još nisam ni počeo igrati).
Bitnija mi je atmosfera (duša) igre, nego grafika (šminka). A kod nešto starijih igara to mogu pronaći. Nije da toga nema i kod novijih, ali mi se čini da je to nekako u opadanju. Sve je više šabloniziranja, stereotipa, takmičenja ko će napraviti zahtjevniju igru. Znam da je prije u svakom broju SK bilo nekoliko igara koje me privuku, u zadnje vrijeme jedva da bude jedna, često ni jedna. Nekad sam zbog igrivosti igrao igre koje je moj tadašnji računar jedva "gurao", ali sam ih igrao, a sada često ne igram igre koje mogu igrati, jer nisu igrive.
Ja još uvijek neću reći "zbogom igre", jer kao što neko reče: jednom igrač uvijek igrač
Ali nije to više to, kao što je bilo nekad.