Šta je novo?

Zaveraaaaa !!!!

ma da, realna cena za 8800GTX je 150 evra 🙂)))))))))))))))

Odmah da razjasnimo, od svega ovoga kao ni od milion sličnih tužbi neće ništa biti. Ipak, naoko fino deluje na masu kada se kaže da su eto glavni igrači nameštali cene...

pa bre to je kapitalizam... prljava igra i maximizacija profita i oligopol... u komunizmu ne bi ni imao graficke kartice pa se barem ne bi nervirali oko njih 🙂

Scandal! i Svet - ima ih i u IT industriji 🙂

isto kao i "namestanja" cena kao i u svakoj drugoj industriji 😉 nije to nista novo samo je tesko dokazati ali ako se ne varam samsung i jos neko (micron mozda ne secam se) je platio na sudu neki za njih mizeran kes zbog namestanja cena mem. modula tj. cipova izvinjavam se

Poslednja izmena:
Potpuni debilizam. Koliko sam video, njima kao ne smeta to što kartice koštaju 500 ili 600 evra, već zato što je uvek nova generacija, bez obzira na to koliko je utrošeno na marketing ili razvoj, isto zacenjena. Ništa im verovatno ne bi bilo sumnjivo da je FX5800 koštao 450 evra, 5900 - 332 evra, 6800 - 675 evra i sl. Ne, problem je što su uvek koštale tih 500-ak evra, tj 549 dolara... Kako to? Kao kad bi sada Ferrariju rekli, kako to da vam uvek novi najjači model košta 200k dolara? Mislim, imaju bolje zakone od nas, ali neki su totalno ******ski... kao oni za zaštitu dece, rejtinzi na filmove i sl. gluposti... Uostalom, možda će i ova glupost biti ismejana u novoj sezoni Saut Parka.

Potpuni debilizam. Koliko sam video, njima kao ne smeta to što kartice koštaju 500 ili 600 evra, već zato što je uvek nova generacija, bez obzira na to koliko je utrošeno na marketing ili razvoj, isto zacenjena. Ništa im verovatno ne bi bilo sumnjivo da je FX5800 koštao 450 evra, 5900 - 332 evra, 6800 - 675 evra i sl. Ne, problem je što su uvek koštale tih 500-ak evra, tj 549 dolara... Kako to? Kao kad bi sada Ferrariju rekli, kako to da vam uvek novi najjači model košta 200k dolara? Mislim, imaju bolje zakone od nas, ali neki su totalno ******ski... kao oni za zaštitu dece, rejtinzi na filmove i sl. gluposti... Uostalom, možda će i ova glupost biti ismejana u novoj sezoni Saut Parka.

Na xtream-u su primetili da ne kosta uvek isto + tu je jos i inflacija (da i oni je imaju), tako da price o "monopolu" dve kompanije koje se svakodnevno "krljaju" za trziste nekako "ne drzi vodu". 😉

Hm, pa zar po toj logici ne bi prvo trebali da stradaju M$ i $ony ? Ako neko namesta cene onda su to oni...

Pa naravno. Zato sam i rekao gore da od svega toga nema ništa. Protiv MSa i Sonija se tako podižu tužbe 2-7 puta godišnje. Od 95% njih na kraju ne bude ništa, a i tamo gde naoko ima šanse da ih potisnu dođe do neke nagodbe, za njih sitne, i gotovo. Tako će biti i ovde.

Pa svaka firma prodaje po cijeni po kojoj ce da ukupno gledajuci najvise da zaradi. Dobar je primjer AMD koji je prepolovio cijene kada je Conroe izasao i pored toga i dalje ima dobru zaradu po primjerku.
Da ne pricam o odijelu koje kosta 10.000-15.000 eura i koje se i sa tako visokom cijenom prodaje. Sa najjacim modelima bilo kog proizvoda nikada se nije dobijao povoljan odnos placeno-dobijeno.
Ali dok ima ljudi kojima je samo najbolje dovoljno dobro ti proizvodi ce itekako ici.

Poslednja izmena:
ma bre treba da ozakone da se u svaki proizvod koji se napravi udari pecat koliki profit se ostvaruje na istom pa da barem znamo na cemu smo 🙂

Цена 600р. :d

Gledao sam na Exploreru (TV), kako su neke dve aukcijske kuce sklopile slican dogovor poput ovog. Cela stvar je bila razotkrivena i morali su da plate ogromne odstete svojim klijentima.

Gledao sam na Exploreru (TV), kako su neke dve aukcijske kuce sklopile slican dogovor poput ovog. Cela stvar je bila razotkrivena i morali su da plate ogromne odstete svojim klijentima.

I sta sad, meni ce firma od koje sam kupio GF6600GT da pokloni 50e? 😀

Nazad
Vrh Dno