Šta je novo?

Zauzeti COM portovi

predicb

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
604
Nisam bas znao gde ovo moje pitanje spada, pa sam pretpostavio da je ovo najopstiji forum.

Elem, moj problem je sledeci:
Instalirao sam i deinstalirao razlicite verzije drajvera za MSI BToes (znate i sami koliko su dobri i kvalitetni). Cini mi se da oni na neki nacin zauzmu COM portove, a pri deinstalaciji ih ne oslobode kako valja. Sada imam situaciju da su mi COM portovi od 1 do 21 zauzeti??? Kada instaliram neki novi virtuelni COM port on ga baci na 22 i tako dalje. A softver koji bi taj virtuelni COM port trebalo da koristi mi nudi samo COM portove od 1 do 10. Kada u Control Panelu probam recimo modemu da promenim COM port u onoj listi mi prikaze lepo da su svi COM portovi od 1 do 20 in use. Postoji li neki nacin da vidim kome su ti portovi dodeljeni i da ih oslobodim. Nije mi uopste jasno o cemu se radi.

Pozdrav!

Za BToes cesh najlakshe da vidish koji su portovi instalirani tako shto cesh da odesh na ikonicu u SysTray-u => desni klik => advanced configuration pa tu imash com portove u LocalServices i ClientAplications. Pobacaj ih sve odatle i reshio si stvar mada ja mislim da i deinstalacija pobaca sve?

Mislim da nije problem u tome. Deinstalirao sam sve verzije drajvera za BToes (one stare, a i one nove za SP2) ali i dalje u control panelu vidim da su mi portovi in use!? Postoji li neki nacin da saznam sta mi drzi te silne portove???

E too bi i ja vol'o da saznam ;)

Poslednja izmena:
Pa jel ste probali da "sklonite" portove kako sam napisao pa tek onda da deinstalirate?

I ja imam isti problem sa MSI BToes.
Naime imao sam neki no name bluetooth ranije instaliran, i posto mi je lose radio odlucio sam da kupim MSI.
Naravno sad su mi zauzeti Com1 do Com10, iako, stvarno su mi zauzeti Com1-Com3. Sad mi PC Suite ne prepoznaje MSI kao ni doticni Com port.
Deinstaliranje prethodnih drivera nije pomoglo. Jednostavno su COM4-COM10 ostali zauzeti, ili rezervisani... iako ih nema u device manger-u.

Ima li ko ideju kako da "odcepimo"-rascistimo ovu situaciju oko com portova?

Mikeli

Upravo ovo sto miodragz kaze je sustina problema!

Jel moguce da niko nema resenje? Stvarno mi se ne reinstalira windows zbog ove gluposti...

Pozdrav!

Portovi?

Ja bih prvo pogledao device manager/ports i device manager/system.
Ako se u device manageru ne vide comm portovi, a program prijavljuje da su zauzeti do 21, probaj sa reinstalacijom drajvera za plocu. u krajnjoj liniji pregazi win...
poz

Nope, nema ih u Device Manageru...
Znaci da zgazim sistem zbog takvih gluposti?

Mikeli

Nazad
Vrh Dno