Šta je novo?

Zatvorena tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770h 27", ASRock PG32QF2B 32"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Tema o ulaganju u plemenite metale je zatvorena za dalje postove. Pretpostavljam da je razlog to što su se u poslednjim postovima učesnici u raspravi raspisali o monetarnoj politici. Sad, tačno je da na ovom forumu nema diskusije o politici, ali je takođe tačno da je pričati o ceni zlata bez pominjanja politike kao diskutovati o košarci bez pominjanja košarkaša. Mislim da bi bilo bolje pustiti temu da radi, s obzirom koliko je korisna u sadašnjem kontekstu naglog rasta cena plemenitih metala u stagflatornoj ekonomiji, ali nek moderacija sama izvaga i odluči.

Smao Boza sme da flejmuje ovde 😂

Baš loš tajming, zlato danas opet poletelo i probilo 3k evra kao ništa, sad bi u temi bilo opšte veselje. Mislim da kako vreme bude prolazilo, ljudima će sve više trebati saveti kako, šta i gde da kupe.

Da, i ja se slažem sa morbiusom, ovo je jedna od retko kvalitetnih tema o plemenitim metalima na našem jeziku, i koliko sam primetio, nema diskusije o politici, već o monetarnoj politici, što je bukvalan prevod od monetary policy, naš primereniji termin je "ekonomske mere". Što se tiče nekoliko poslednjih poruka, mogu se prosto obrisati i to ne bi bio prvi takav slučaj, ali šteta je isključiti kompletnu temu i tako uskratiti sve koji je prate za korisne informacije, pogotovo sada kada su vesti aktuelne.

i ja se slažem sa Morbiusom. Definitivno jedna od kvalitetnijih tema.

Ako treba banujte me, ali otvorite temu.
Iako mislim da ono što smo kolege i ja polemisali o monetarnoj politici itekako ima smisla u temi o zlatu, jer je povezano. To što je kod nas više politika nego monetarna, ne znači da ne možemo polemisati, jer ako se tako gleda na stvari, a pošto je skoro sve kod nas politika, nema nikakvog smisla bilo kakva polemika.

Ako treba banujte me, ali otvorite temu.
Iako mislim da ono što smo kolege i ja polemisali o monetarnoj politici itekako ima smisla u temi o zlatu, jer je povezano. To što je kod nas više politika nego monetarna, ne znači da ne možemo polemisati, jer ako se tako gleda na stvari, a pošto je skoro sve kod nas politika, nema nikakvog smisla bilo kakva polemika.

Ma, gde tebe da banuju, ti si bio glavni poster u temi. Vidim i da ti tema baš nedostaje, kad si već otišao u kripto temu da ih podsećaš na zlato. 🙂 Jeste doduše jak trip kad u kripto ciklus godini zlato nadmaši i BTC i ETH. 😎

Pa realno mi nedostaje mišljenje drugih šta se desilo, pa su se upalile buster rakete i za par dana zlato skočilo par stotina konvertibilnih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno