Šta je novo?

"Zatamnjen" ekran u Visti?!

• Začetnik teme Začetnik teme outlaw
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI™ B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4 3200MHz Kingston™ Fury Beast RGB KF432C16BB12AK2/32
GPU
Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S26 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch6 Classic 43mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako je tema već bila, izvinjavam se, pretragom po forumu nisam ništa našao...

Elem, prilikom "Switch user" opcije desi se da mi se ekran "zatamni" dok strelica miša ostaje normalno bela.

To se dešava samo prilikom "Switch user", ako ne menjam korisnike tokom rada, sve je OK. Restart naravno pomaže, ali samo do promene...

Listao sam po netu "dimmed screen vista bla bla" i vidim da gomila ljudi priča o tome, ali nijedno konkretno rešenje nisam našao. U stvari, našao sam negde da treba nešto da izmenim u registry-ju, međutim nije pomoglo. Takođe sam našao nešto da promenim u CCC-u, ali nemam ga instaliranog, samo "čiste" drajvere.

Pritom se to ljudima dešava i na desktop i na laptop računarima, ali mahom prilikom startovanja sistema, a ne kao meni...

Dakle, ima li leka?! 😉

U pitanju je desktop računar, Vista 32bit, ATI drajveri 9.2 (dešavalo se i sa 9.1), UAC je isključen (i to su spominjali kao mogući problem)...

Nije valjda da ja jedini imam ovaj problem...?! :smash:

kad je takav problem u pitanju jedino to pomaze sistem eliminacije hehe

ali tako sto ces instalirati novi OS i kako instaliras koji driver tako probas switch user i kad naidjes na ponovnu pojavu resio si problem

i onda nemoj nikom da kazes sta je bilo u pitanju 😀

Ma nema šanse da ponovo instaliram sistem i da se drndam 😉

U nedostatku adekvatnog rešenja, otkrio sam da kada idem na LOG OFF umesto na SWITCH USER, nema "tamnog" ekrana... Ali sinoć kada sam se prvi put logovao, znači odmah posle starta računara, dobio sam "taman" ekran, po prvi put... Znači ko koga ovde z...?! 😀

To sam vidjao i bio je u pitanju virus.Nisam mogao da ga obrisem pa je pala reinstalacija!Ali na paljenju i nije bilo vise usera.Za drugi put napravi ghost i 5 minuta gotov posao:banana:

Nije virus, jer ga nijedan antivirus, antimalware, antispyware, anti... program ne vidi, a probao sam gomilu... 🙁

Nazad
Vrh Dno