Šta je novo?

Zasto svaki novi SAMSUNG CRT TV pisti/cvrci/zuji na standby-u?

Ovaj thread je fenomenalan...pa izgleda da svako domacinstvo u ovoj zemlji ima neki uredjaj koji pisti/pucketa/cvrchi...kod mene je stanje ovako: dva Samsunga pishte dok rade,a jedan samo kad je na stand by...monitor zuji,zamrzivac tandrche,ves masina oce da pobegne iz kupatila kad je na centrifugi,a kazance urla(valjda riknuo plovak).Tu treba dodati i dva napajanja koja su pistala(to je bilo zbog kvalitetnog Mustek UPS-a). :wall:
A vi kako te? :D

p.s. Zbogom Srbijo,na.....te......!!!
p.s.s. Oce neko da kupi kazance od 10l,belo metalik,od miloshte ga zovemo Kimi Raikonen :D

Poslednja izmena:
nista bez svi fino po jedan TT 12 (il nesto slicno) na proc, odvrnete ga na 5800rpm, dodate jos 4-8 ventilatora na kuciste, pa neke zvucnike od par stotina W stvarne snage, i garant vise nece nista da pisti!

BTW, i ovaj moj 757dfx pisti na stand by, a ponekad (kad npr citam neki PDF sa cisto bijelom pozadinom) i kad radi. Kad ne radi, ionako gasim sve preko UPS-a, pa se ne zalim previshe.

@Goxy: Kimi vodokotlic, ahahahahahhaahhaha! Off-topic: odlicna ova trka u Japanu, sa 17og na prvo, to samo Kimoza moze! :)

dr.Tiristor je napisao(la):
Mozes, recimo, ako te ne mrzi, da otvoris TV ili monitor zavisi sta kome vec pisti, ne znam ni sam, i ako nije VN {kome ne mozes nista, jer je zaliven, a i ne pisti on, sigurno} nadji bilo kakve namotaje {one oko katodne cevi i one sa prenosnih trafoa} i gde god vidis namotaje uzmi lak za kosu i prskaj dok se namotaji ne natope lakom.
Prvenstveno se lakiraju namotaji oko KATODNE CEVI gde zica ne moze biti zategnuta zbog oblika.
Znaci lakiraj namotaje katodne cevi, sacekaj da se osusi i nece se nista cuti. VN nema veze sa tim.
Tesko, kazem lakiraj namotaje pa se javi. Nema tu nista tesko, jedino teba da se macujes sa kevom za njen lak za kosu :d

VN trafo moze da pisti ako nije dobro zaliven i to i kad je monitor/tv na standby (ne potpuno iskljucen na prekidac) jer VN stepen obicno dobija napon da bi se brze pojavila slika, savet koji dajes za lakiranje moze da napravi stetu jer lak sadrzi razredjivac koji moze da nacne lak na zici i dovede do kratkog spoja u namotaju. Ja se ne bih odvazio na tako nesto.

Poslednja izmena:
Ja imam Sony 21fq10 koji pisti vec godinu dana i u servisu (ne zvanicnom i ovlascenom posto njima ne pisti) sam ustanovio da je VN trafo. Na TV-u pise da je prozveden u Spaniji a na trafou 'Made in Slovakia'. Toliko o Sony-ju.

Meni samsung star 4 god(silver 72cm) ne pishti.Wiewsonic g810(graphics series)monitor- ne zuji,riche i skache.Izgleda imam srece.
A ovo za Sony me je totalno razocharalo.Planiram kupovinu wega sony 29 incha tv.I sad neznam sta da radim>Verovatno cu da odem u prodavnicu sa srafcigerom,multimerom,spektrum analizatorom i ostalim pomagalima.Odmah navalim da otvaram u lupom buljim u katodnu cev,visokonaposnki trafo i ostale zezalice/prethodno vezem prodavca da se nebi bacao na mene i sprecavao me u mom pohodu na utvrdjivanje istine.Pa danas kupac mora da bude fenomen za elektroniku da se nebi zeznuo....pihhhhhhhhhhh
EEE Srbijoooooo.....ma gde smo to mi?

Poslednja izmena:
Pa, mnogi televizori u mom okruzenju ne piste. Prijatelj ima Sony Wegu 72cm koji ne pisti. Ali eto, desi se i Sony-ju, mada sam ja isao logikom da uzmem najskuplji model u klasi kako ne bih menjao tv duze vreme. Medjutim, izgleda da cu to morati da uradim. Samo, ni sam ne znam kako kupiti tv a da ne dobijes macku u dzaku. Kad u udjes prodavnicu sa 100 tv-a od kojih 90 pisti, kako ces da pronadjes pravi i kako da 'isprobas' svoj primerak. Da ga nosis kuci i da onda ustanovis da vise nikad neces normalno moci da gledas tv, se bas i neisplati. Od reklamacije slaba vajda cak iako je Sony u pitanju. O sikaniranju u ovlastenom Sony servisu u Novom Sadu da ne pricam. Doziveo sam takvu blamazu da je to nevidjeno. Prvo nisu hteli da upisu u garantni list da je tv bio kod njih 20 dana. Posle mog insistiranja da to ipak upisu, jer su mi usmeno tvrdili da su otklonili 'kvar' ali da zbog politike Sony-ja ne mogu da mi kazu koji je to kvar bio, doziveo sam to da mi nisu hteli dati moj 'rodjeni' tv sa sve gusanjem i pokusajem izbacivanja is servisa.

O sikaniranju u ovlastenom Sony servisu u Novom Sadu da ne pricam. Doziveo sam takvu blamazu da je to nevidjeno. Prvo nisu hteli da upisu u garantni list da je tv bio kod njih 20 dana. Posle mog insistiranja da to ipak upisu, jer su mi usmeno tvrdili da su otklonili 'kvar' ali da zbog politike Sony-ja ne mogu da mi kazu koji je to kvar bio, doziveo sam to da mi nisu hteli dati moj 'rodjeni' tv sa sve gusanjem i pokusajem izbacivanja is servisa.
Postoji i razlog zasto a evo ti zakonski razlog:
"Član 36
Preduzeća i preduzetnici koji se bave prometom robe na malo dužni su da utvrde postupak i način rešavanja po reklamaciji potrošača na nedostatke prodate robe.
Potrošač ima pravo na reklamaciju u prodajnom objektu u kome je roba kupljena, uz račun o kupovini, u roku od šest meseci od dana kupovine.
Preduzeća i preduzetnici koji obavljaju promet robe na malo dužni su da robu sa nedostatkom zamene novom robom ili da potrošaču vrate iznos plaćen za tu robu u visini cene te robe na dan vraćanja ili da, uz saglasnost potrošača, otklone nedostatak na robi.
Preduzeće i preduzetnici iz stava 3 ovog člana dužni su da potrošača obaveste o odluci donetoj po reklamaciji u roku od osam dana od dana prijema reklamacije i da osnovan zahtev iz reklamacije ispune u daljem roku od 15 dana.
Potrošač nema pravo iz stava 3 ovog člana ako je nedostatak na robi nastao njegovom krivicom."
Napravili su prekrsaj!Ti si trebao predati tv u prodavnici u kojoj si ga kupio a da ti oni u roku od 8 dana ili vrate novac ili daju isti.Ukoliko tv ide na popravku,samo uz tvoju saglasnost mogu da ti vrate popravljen u maksimalnom roku od 15dana+8 dana.Ti nemas nikakve veze sa servisom.
Izvinajvam se za offtopic,ali mi je muka vishe od baraba i nepismenjaka koji nisu dobili po njonji nikad a znaju da lazu i maltretiraju ljude.

Poslednja izmena:
NikName je napisao(la):
Imam isti problem sa SAMSUNG televizorom. Pisti kad se iskljuci daljinskim neki teski visokofrekventni zvuk. Znate sta je interesantno? Moj cale ne cuje taj zvuk. Ni keva. Ni brat koji ima 38 god. Izgleda da samo mladje osobe (imam 23) cuju tu frekvenciju.
Evo, to je razlog zbog koga se ja ne uključujem u ove threadove o pištanju. Živa istina, sa godinama opada sposobnost da se čuju vrlo viskoke frekvencije i ja, mada ne čujem pištanje na mom monitoru, ne mogu da tvrdim da ne pišti. Sećam se da je stari monitor pištao u stand by a onda prestao. Moguće da je on nastavio da pišti ali sam ja u međuvremenu omatorio pa to nisam čuo.

DARK SIDE je napisao(la):
Ti nemas nikakve veze sa servisom.
Heh... Otisao sam ja odmah da reklamiram u prodavnicu (Eltim) ali naravno 'prijateljski' mi je savetovano da svaki tv mora da pisti i da proverim u servisu i da ako oni utvrde da ima kvar da ce mi ga zameniti. Doduse, nisam ja ni navaljivao da mi ga odma zamene posto pistanje ne cuje moja zena i dosta ljudi u okruzenju i znam da cujem malo siri frekvencijski raspon nego ostali. Istog dana u servisu mi je receno da znaju o cemu se radi i da ce to srediti. Sutradan me zovu iz servisa i govore me kako su dopili zvanican dopis iz Sony-ja kako je to poznat problem i da je dobro sto sam doneo tv i da cu dobiti tv za 4-5 dana kad stigne deo. Posle tih 4-5 dana, pocinju 'srpska posla'. Slede odgovori tipa: 'Bice sutra, deo je na carini, dobio sam sina, stigao je deo ali imam goste danas', da bi na kraju, posle 20 dana pozvali me po 'sredjen' tv. Prvo su dosta nevoljno pristali da mi uopste upale tv kako bih se uverio da je kvar otklonjen. Posto sam se uverio da i dalje pisti, rekao sam OK ali naravno da mi upisu da je tv od 21 dan koliko ga 'imam' bio 20 dana servisu. Tu vec nastaje totalna konfuzija u njihovim odgovorima, 'te popravljan je al nije bilo kvara', te 'nije popravljan al je kvar otklonjen' da bi debilcina konacno ne znaju ci vise sta da mi kaze rekao 'e sad neces dobiti tv, mars napolje'. Frapiran istog momenta zovem policiju koji me upucuju na inspekciju. Tamo se gospodja bukvalno izdere na mene 'sta ja hocu' kad je zakonski rok za servis 45 dana. Tako ja totalno izludjen se vratim u prodavnicu i ispricam celu pricu gde nisu ni bili bas toliko iznenadjeni ponasanjem ljudi u doticnom servisu (JEC, Novo Naselje) i rekli mi da ce me cekati tv u prodavnici. Naravno, u tom trenutku sam imao svakojakih planova za osvetu. Medjutim, odustao sam od istih posto sam shvatio da sam ja platio 350€ da bih uzivao a ne lomio nekom prodavnicu, servis...
Danas, vidim, Eltim ni nema vise prodavnicu u Novom Sadu. Ove pacenike iz servisa mogu da razumem, ipak su to srbi (mada i nisu, gazda je madjar btw, ali dobro tako se kaze), ali ne mogu da razumem Sony da su mu takve spodobe ovlasteni serviseri. Kasnije sam cuo svakakve price o servisu JEC od kojih je 'najjaca' da je covek dosao po svoj video posle mesec dana a oni mu iskreno kazu da su njegov video iskoristili za delove posto su mislili da nece dolaziti vise.

Tamo se gospodja bukvalno izdere na mene 'sta ja hocu' kad je zakonski rok za servis 45 dana.
Iskopirao sam ti clan Zakona o uslovima za obavljanje prometa robe.usluge u prometu robe i inspekcijskom nadzoru.Tu se jasno vidi da nije rok 45 dana.A ta gospodja se samo zove trzisni inspektor-inache nema blage veze.
Sony koji mash-dali znash gde je sklapan?Ja planiram Sony ali nebih da se zeznem....
Nisam bash slepi mish ali ako je to zujanje iritantno onda nebih ni kupovao.....

ma e, jaki su ti ovlasteni servisi :d Ovamo u PG, kad sam ponio moj Sony Walkman, posle nedelju dana ga dobijem nazad samo otvorenog&zatvorenog, uz obrazlozenje da se popravka ne bi isplatila jer bi djelove morali da narucuju direktno od Sonija. Am I stupid or what??

Iskopirao sam ti clan Zakona o uslovima za obavljanje prometa robe
Ma nije bitno, ne vredi toliko truda.
Sony koji mash-dali znash gde je sklapan?Ja planiram Sony ali nebih da se zeznem...
Kao sto rekoh na TV-u pise 'made in spain' a na VN trafou koji pisti 'made in slovakia'. Inace, osim tog pistanja nemam nikakvu zamerku na TV, cak sta vise sam odusevljen, posebno audio sekcijom. Serviser koji je ustanovio izvor pistanja je takodje bio odusevljen velicinom i izradom zvucnika. Kada gledam neki film na Novoj TV, ukljucim surround mod i stvarno nemam potrebu za 5.1 sistemom. Postoje detaljna manuelna podesavnja slike i tona. Slika takodje odlicna. Inace, sto se tice flat-a, kad sam za racunarom koji je uporedo sa TV-om, 'ladno gledam bez problema iz ugla od max. 10 stepeni! Kome ne smeta pistanje, stvarno toplo preporucujem ovaj model (21FQ10). Sada kad udjem u radnju sa gomilom Samsunga, samo se nasmejem i kazem u sebi 'jebo pistanje' ;) Pokusavam ovih dana da promenim *****i VN trafo, pa se nadam da cu konacno mogu opusteno da uzivam u onome sto sam posteno platio.
joriq je napisao(la):
posle nedelju dana ga dobijem nazad samo otvorenog&zatvorenog, uz obrazlozenje da se popravka ne bi isplatila jer bi djelove morali da narucuju direktno od Sonija
Kao sto rekoh, po meni je tu jedini krivac Sony, jer on treba da brine sa kime radi a ne ja. Ionako, tu jedino Sony gubi, jer ja cu bogami sledeci put debelo da razmislim pre nego sto kupim Sony. Bez probanja ne uzimam nista vise!

Izgleda da cu uskoro resiti problem oko zujanja TV-a, tj. resice mi ga lopovski SBB i parazitski RTS!

Pa ko da misli o kupovini novog TV-a, kad mesecno mora da placa skoro 10 EURa. Cak i da nemas TV, moras platiti 300 Dinara!

BTW, jel' postoji neko udruzenje potrosaca, ili nesto slicno, koje ce se oganizovano odupreti besramnoj pljacki. Mislim, sta vredi da ih ja, pojedinac, bojkotujem?

PROKLETI PARAZITI I LEZILEBOVICI $#%$#$@%!

Oćemo u štrajk?!? :D:d:D haha...

Ajde i ja da se prikljucim......Imam Samsung TV 72, 50Hz. Prvih mesec dana od svih ukucana jedino sam ja cuo pistanje, moji me tripovali kao mi ne cujemo nista, uzas. Nemam nameru da ga reklamiram, tek sad kad procitam ovaj THREAD, TFT monitor pisti uzas, sta reci vise

Danas sam kupio TV aparat Vox j2113 i pisti dok radi!!! Kazem kevi da li cuje, a ona gluva kao top!!! Mislim da dolazi sa zadnjeg dela TV_a i da je tamo neki trafo , koji svetli u mraku...Pomoc

ja imam samsung tv 54 cm ......radi super i ne pisti
Samsung monitor 795 MB ne pisti.....
I am lucky >>

ja imam samsung tv 54 cm ......radi super i ne pisti
Samsung monitor 795 MB ne pisti.....
I am lucky >>

A u dnevnoj sobi je sony 54cm star 6 godina ...slika odlicna a pistanja nema~!

Stari Samsung 51cm (cca. 17 god), pišti i dok radi i kad je isključen. Nedavno sam uzeo Sony Wega 72cm i radi odlično.

Ufff.. i meni pisti SAMSUNG CRT TV 54cm ekran. Onaj sivi klasicni sto se valjao 2003-2004. godine. Fora je u tome sto je radio odlicno oko godinu i po dana i onda poceo da pisti. Toliko me iritira da sam par puta hteo da ga razbijem... gledas neki film ili tekmu kad ono viiiiiiiiii... viiiiiiiiiiiiiii... vrrrrrrrrrrr... grrrrrrrr!
MEDJUTIM, meni se to pistanje javlja SAMO kada TV radi. Nikako kada je ugasen.
U servisu mi rekose da je to neko sranjce sto treba lakom za nokte da se premaze da ne bi gubio napon ovo ono?! Dva minuta posla.. al' me mrzi da cimam u servis zbog toga, a i PRESTALO je.. tj. sada se mnogo redje javlja. Ne znam kako ali bas retko se javi. A onomad bukvalno posle 15 min rada pocne i nece da stane 2 sata dok radi TV... da popi*dis.

A sada mi pade na pamet Samsung (o5 :d) DVD home bioskop koji mi se bio pokvario pa ga nosio na servis, zamenili mu plocu iz nekog drugog identicnog... elem, radi sve normalno sada, ali sam primetio da kada je ugasen pisti... slabo, ali kada prodjes pored police gde stoji cujes ga.

Dakle taj Samsung... sta li rade da im svi uredjaji tako piste?!

Stede, najkrace receno, na upotrebljenim komponentama, pa im sve piste

Ja imam Sony WEGA 72cm i ne pisti nikad :)

Kad ne znas sta je dobro, pitaj sta je skupo... ;)

Imam tv samsung 72 ekran, 100Hz koji ne ispušta nikakve zvuke, ali zato mi 957MB pišti kad je na standby-u, ali zvuk prati lampicu, odnosno, kada lampica ne gori čuje se pištanje, kada se upali prestane. To se dešava i ortaku na istom modelu.

neo geo je napisao(la):
Stede, najkrace receno, na upotrebljenim komponentama, pa im sve piste

zato sam upravo danas izbegao da kupim laserski stampac Samsung ML 1610 :d

Koga je zmija ujela i gustera se plasi :smash:

Salim se, uleteo mi jedan lexmark povoljno ;)

Nego da li to pistanje moze da bude opasno, tipa TV explodira, DVD se zapali?! :bottle:

Love Hunter je napisao(la):
Nego da li to pistanje moze da bude opasno, tipa TV explodira, DVD se zapali?! :bottle:
Ne.

Ja na dva TV-a cujem pistanje, i to samo u trenutku kada menjam kanale, posle ne. Pocinje to opasno da me nervira... Konkretno prvi TV neki Ei Nis :) 54cm (valjda :)), on bas onako opasno pisne kada se menja kanal. Drugi, skoro nov Samsnung 54cm Flat, pisti malo manje, isto kada se menjaju kanali. Keva i cale mi se kunu da ne cuju nista, ali mene to strasno nervira, pogotovo nocu. Izgleda da to cuju samo mladje osobe, ja npr. imam 16god.

pa da cuju mladji ljudi samo ovi matori ogluveli pa ne cuju.. blago njima :d

(mladji - do 30)

Da, jer se kriva cujnosti pomera sa godinama, tako da se snizava najvisa frekv koju covek cuje, a to pistanje bi trebalo da je u gornjem delu ljudskog opsega cujnosti .

Serijska greška , morate u servis ako vam smeta , zašto toliko jadikujete , pa imate garantni list.
Pišti i onaj jeftini Sony
CRT traju godinu ipo i kusur po neki ...ehhh...

fanzo je napisao(la):
Serijska greška , morate u servis ako vam smeta , zašto toliko jadikujete , pa imate garantni list...
Pa gde ti živiš, u Srbiji se to ne uvažava kao kvar! :zgran: Morali bi da zamene 66% prodatih uređaja...

Nazad
Vrh Dno