Šta je novo?

Zasto svaki novi SAMSUNG CRT TV pisti/cvrci/zuji na standby-u?

KAMIKAZE

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
380
Kupio sam mali Samsung TV, 37cm, model CZ15N112. http://www.samsung.com/pt/products/tv/flatmono/images/cz15n112_medio.jpg Slika i zvuk su zadovoljavajuci, ali kad je TV na standby-u ispusta prilicno glasan zvuk neprijatne frekvencije. Zvuk ne prestaje ni posle nekoliko sati, a u maloj sobi, bez drugih izvora buke, a posebno nocu, zvuk je vise nego primetan.

Vratim ja njega u radnju, naravno ljudi nisu bili odusevljeni sto me vide, ali kad su ustanovili o cemu je rec ponude se da ga zamene. Ali, svaki Samsung CRT TV, i mali i veliki, pravi taj zvuk kad je na stanby-u.

Vrate oni meni pare, non-stop govoreci kako je to normalno cim se cuje na svim televizorima. U svom, po merilima najsiromasnijih africkih zemalja, prilicno dugackom zivotu nisam cuo tako nesto ni na jednom televizoru, pa cak ni na ONYX-u, tako da je to mozda normalno samo za tu seriju SAMSUNGA koji su, pazi sad 'MADE IN EUROPE', zemlja porekla: 'Madjarska'. Da fora bude veca, i u drugoj radnji je isti slucaj.

U svim TV servisima su mi rekli da to ne sme da se cuje. E sad, mozda je trafo, mozda je nesto drugo... Jedan majstor kaze da u najekstremnijem slucaju to moze da se zapali, sto je i moje misljenje, drugi majstor kaze da tu nema sta da se zapali, treci majstor ne zna...

Jel' neko zna o cemu je tu rec? Mislim, TV super izgleda, ima scart, AV in i prikljucak za slusalice i, za razliku od drugih "malih" televizora koji imaju zvucnike sa strane, mogu da ga stavim na sto. Ali, moze li to cudo da se zapali?

Evo i ja da potvrdim pricu,uzeo sam pre dva meseca isto samsung tv, 45cm i otkad sam ga kupio ispusta cudan taj neprijatan zvuk,kao da dise.Dal je to razlog da se TV odnese na reklamaciju ili ne??

Pa najverovatnije zuji neki trafo.

Mislio sam da sam jedini sa tim problemom

Verovatno zuji VN trafo, nisam neki elektroničar ali sigurno se nisu potrudili oko njega, nego ugrađuju neki jeftin...
Imam dva Samsung TV-a kući, a imam i monitor na poslu takođe proizveden od strane Samsunga (ovaj zuji i dok radi!!!), pa i meni smeta to zujanje...Mislio sam da sam samo ja pokupio loše serije Samsunga, ali izgleda nisam jedini...
Za divno čudo, dok sam imao monitor 957MB tog zujanja nije bilo....Srećom!

P.S. Ako ima neko ko se razume u elektroniku neka me ispravi ako grešim!

Poslednja izmena:
Ni meni nikada nije zujao 957MB, ali na poslu imam neki flat 17", inače iz Fujitsu-Siemens brand konfiguracije, ali zuji...
A TV mi ne smeta pošto nije u sobi u kojoj spavam nego u dnevnoj sobi!
Ali da zuji-zuji :crash:

Meni 757NF zuji na StandBy-u ... Jednostavno ga isključim kad spavam i to je to! :)

Zanimljivo, ali na TV nije praktično...

Prilicno je tesko napraviti kvalitetnu stvar koja u maloprodaji kosta oko 100E.
To se odnosi i na TV i monitore.....

@KAMIKAZE

Posto mi se cini da imas jako malo mesta i da si zbog toga kupio mali TV,a ako vec imas kompjuter onda kupi neku polovnu TV karticu za 20-ak E i budi bez brige.
Ona sigurno ne zuji i nece se zapaliti,a ima sve sto i TV...

Pa da... Izgleda da je lakse napraviti vremeplov i otici u 1980-u na par sati i vratiti se sa SONY-em koji ce trajati do kraja zivota, nego sada naci kvalitetan TV koji odgovara po dimenzijama, boji... Uf, ali tada nisu imali Teletext. Onda bi morao da ostanem u 1980-oj. :)

Posto mi se cini da imas jako malo mesta i da si zbog toga kupio mali TV,a ako vec imas kompjuter onda kupi neku polovnu TV karticu za 20-ak E i budi bez brige.
Ona sigurno ne zuji i nece se zapaliti,a ima sve sto i TV...
Ma mora da bude nezavisan.

Svi prodaju velike televizore, a kod malobrojnih prodavaca koji prodaju male mogu da se nadju samo NEO, VOX, WEG, VENUS, SOGO, VIVAX, ORION, ROWA, BEKO, QUADRO i ko zna koliko se drugih pojavilo dok ovo kucam.

Mozda neki prodavci pred novu godinu nabave neki dobar PHILIPS; valjda cu uspeti da istrpim do tada, a mozda bude i neki novogodisnji popust. "Novopeceni" ne dolaze u obzir, SONY je preskup, al' ako ne budem mogao da izdrzim bez TV-a - zujanje ce biti kao pesma. A kad vec ustajem iz kreveta da bi ga iskljucio, mogu da odem i do WC-a. :)

Nazalos,nisam siguran da ces se usreciti ni sa Philips-om.I njih sada prave svuda i nalepe Made in EU,pa pogodi odakle je i sta je unutra.

Knight_rider je napisao(la):
Verovatno zuji VN trafo, nisam neki elektroničar ali sigurno se nisu potrudili oko njega, nego ugrađuju neki jeftin...
P.S. Ako ima neko ko se razume u elektroniku neka me ispravi ako grešim!
Nema VN trafo sta da trazi kad je TV u stand bu modu.
VN trafo sluzi, srpski receno, da "daje napon" ekranu, znaci samo dok radi.
Na VN trafou ne sme da ima napona kad je tv u stand by modu.
Mozda neki drugi trafo, coper ili nesto ali VN NIKAKO! :whip:

Kalemovi na choperima uglavnom piste, kad su lose (jeftino :)) odradjeni...

Sto se tice TV-a i monitora, to moze da bude i VN trafo. Jednostavno namotaj nije dobro "utegnut" (odnosno dovoljno cvrsto namotan/dobro zaliven) i tu pomoci nema osim da se menja. Pozar da izazove to malo teze ali da nervira to je tacno.

Uglavnom PISTANJE IZ ISKLJUCENOG UREDJAJA NIJE NORMALNA POJAVA. Mogu prodavci da pricaju sta hoce, ali takvu robu treba bojkotovati jer je to SKART. Mogu da se kladim da to dobijaju sa popustom zbog greske, a prodaju po punoj ceni.

...A ako naprimer, CRT monitor pišti dok radi???
Jel onda može biti i da je u pitanju VN trafo?

Delija je napisao(la):
Kalemovi na choperima uglavnom piste, kad su lose (jeftino :)) odradjeni...
Mozes, recimo, ako te ne mrzi, da otvoris TV ili monitor zavisi sta kome vec pisti, ne znam ni sam, i ako nije VN {kome ne mozes nista, jer je zaliven, a i ne pisti on, sigurno} nadji bilo kakve namotaje {one oko katodne cevi i one sa prenosnih trafoa} i gde god vidis namotaje uzmi lak za kosu i prskaj dok se namotaji ne natope lakom.
Prvenstveno se lakiraju namotaji oko KATODNE CEVI gde zica ne moze biti zategnuta zbog oblika.
Znaci lakiraj namotaje katodne cevi, sacekaj da se osusi i nece se nista cuti. VN nema veze sa tim.

Knight_rider je napisao(la):
...A ako naprimer, CRT monitor pišti dok radi???
Jel onda može biti i da je u pitanju VN trafo?
Tesko, kazem lakiraj namotaje pa se javi. Nema tu nista tesko, jedino teba da se macujes sa kevom za njen lak za kosu :d

Poslednja izmena:
Da li se ovako nesto desava i na TFT monitorima !?! i drugo ja imam viewsonic p90f koji takodje doduse skoro neprimetno pisti, ali meni se cini kod dugmeta za paljenje sa prednje strane , da li je to moguce ili tripujem
hvala

dr.Tiristor je napisao(la):
Tesko, kazem lakiraj namotaje pa se javi. Nema tu nista tesko, jedino teba da se macujes sa kevom za njen lak za kosu :d

Pa da, ali teško da će od toga biti išta...Mislim monitor mi pišti na poslu, a u pitanju je nova brand mašina....
Anyway, hvala na savetu .

Da se priključim i ja "pištanje timu" :) Dok mi TV radi, ne čuje se nikakvo pištanje, ali kada ga ugasim pišti-zuji do bola, ali posle 10 minuta prestane :trust: Sva sreća da sam TV dobio na poklon :p

@ Dorry:
Dobro pa ne pišti dok radi...Zamisli da ti monitor na računaru pišti dok kucaš?
Osam sati dnevno (ne pišti baš stalno, ali hipotetički gledano)...

ZLI je napisao(la):
Da li se ovako nesto desava i na TFT monitorima !?! i drugo ja imam viewsonic p90f koji takodje doduse skoro neprimetno pisti, ali meni se cini kod dugmeta za paljenje sa prednje strane , da li je to moguce ili tripujem
hvala

Mislim da se tripujes, jedino st bi eventualno moglo da pisti je napajanje(i to pre krci nego pisti...), ali cisto sumnjam... a napajanje sigurno nije kod dugmeta za paljenje

Ljudi, da vam kazem, ali da se ne ljutite.
Mlatite praznu slamu, hocu reci, nista ne mozete znati dok ne otvorite monitor/tv ukljucite/iskljucite i vidite gde pisti. Dok radi, kalem koji nije pricvrscen kako treba {lakiran} vibrira odredjenom frekvencijom koja je visoka i nije prijatna za usi.
Znaci nista dok ne otvorite.

Ako pisti dok radi, tvrdim da ce prestati ako lakirate kalemove na katodnoj cevi, a ako pisti dok ne radi, moze biti sam mrezni deo, ali u svakom slucaju srafciger u ruke otvaranje i OPREZ!

moj sony wega 72 ne pisti ni najmanje bilo da je upaljen ili ugasen...
a vidjao sam ih milion koji piste.....lg u drugoj (mojoj :)) sobi pisti k'o lud i slika toliko dise da je to nenormalno...bilo bi me blam da prodam ono nekome....ali, dok ima kupaca... :))

Poslednja izmena:
Jao ljudi a meni moj prethodni TV Sony 21 C5D iz 2000-te je imao jedan malo ne zgodan problem slicne vrste,naime kad se palio culo se neko candrkanje na sekund,ali ga nikad nismo reklamirali,srecom sad imamo drugi tv

ja imam SyncMaster900IFT i (!!!!) pi$ti (ba$ neprojatno) samo kad je podignut total commander (malo je pajtonovska fora)...eto, jo$ jedno iskustvo

ja imam neki krs samsung tv 55 ekran (cz-21h12t) isto made in europe, tj. madjarija, i ne pist/cvrci/zuji ni kada radi ni kada je na standby-u. vidim da u rumuniji moze jos uvek da se kupi. :D

Imam isti problem sa SAMSUNG televizorom. Pisti kad se iskljuci daljinskim neki teski visokofrekventni zvuk. Znate sta je interesantno? Moj cale ne cuje taj zvuk. Ni keva. Ni brat koji ima 38 god. Izgleda da samo mladje osobe (imam 23) cuju tu frekvenciju.

Mozda je ovo teorija zavere SAMSUNGa da, ono kao hoces da iskljucis TV ali te mrzi jer moras na dugme na TVu pa nastavis da gledas! :)

A sad, ajde neko ko stvarno zna sta nije u redu nek nam kaze.

NikName je napisao(la):
Imam isti problem sa SAMSUNG televizorom. Pisti kad se iskljuci daljinskim neki teski visokofrekventni zvuk. Znate sta je interesantno? Moj cale ne cuje taj zvuk. Ni keva. Ni brat koji ima 38 god. Izgleda da samo mladje osobe (imam 23) cuju tu frekvenciju.

Mozda je ovo teorija zavere SAMSUNGa da, ono kao hoces da iskljucis TV ali te mrzi jer moras na dugme na TVu pa nastavis da gledas! :)

A sad, ajde neko ko stvarno zna sta nije u redu nek nam kaze.

Isto, ali isto iskustvo! Ne čitam topic-e :)wall:) pa sam otvorio novi thread...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=85040

Moj Neo Tv sam nosio vec 2 puta na popravku. Tolko o kineskim proizvodima. I mislim da sve sto kod nas stigne jeste kinesko. Dal bio to Samsung, Sony ili neka druga marka nebitno je. Ko i kompjuteri.

Nazad
Vrh Dno