Šta je novo?

Zasto nece OC??

• Začetnik teme Začetnik teme vylota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Imam GA 945-PL-DS3 i 2160, 2 gb ram 667 u dual channel mode-u.
Da li je moguce da nece da se ni malo OC, zbog dual channel mode-a? Ili postoji neki drugi razlog? Prosto mi je neverovatno da jedan takav cpu nece da se klokuje, pretpostavljam da je razlog ploca. Ima li neko bilo kakav komentar? Sem, naravno da promenim plocu 🙂. Ako dodje do toga, razmisljao sam o jevtinom resenju GA P31-DS3L?
pozdrav

945 chipset - et to je dovoljno 🙂 Pisac je hteo da kaže da promeniš ploču 🙂

Ok

Ok, jednog dana cu promeniti plocu. Da li je gore navedena OK, mislim na P31?

P31 je sasvim ok. Ja sam imao GA-P945-S3 i sa 2140 nije htela ni da mrdne ako lockujes PCIE.
Zamenio sam je uz doplatu za P31 i radi ko sat na 8x350.

Sta ako nema P31?

U utorak menjam plocu... nego, ako diler ne uspe da mi nadje P31, da li da uzmem GA P35-DS3L ili ASUS P5K?? I jedna i druga vaze za super ploce? Ili ima neko drugo resenje, a da nije 965?

a biostar P35?

Zna se ko su tatice za ploce

Nemam nista protiv biostar-a, ali su asus i ga ipak klasa

kolko para tolko i muzike, mada mislim da p5k ne peva bas tolko lepse za 40e vise...

Doneta odluka

Uzeo sam GA P35 DS3L, razlika u odnosu na P31 je samo 13e, a ASUS 5PK je dosta skuplji. E, sad, kad budem sve imao na stolu, testiracu sa 2160 i javicu utiske. Ako neko ima savet, nesto skriveno, na sta bi trebao da mnogo obratim paznju, neka javi na vreme 🙂.

Me vote za GA-P35-DS3, bez L sufixa (+4 SATA porta, RAID, malo bolji OC, cesce izbacuju nove verzije BIOSa za nju; kosta 15E vise), koja je "direktan pandan" P5K vanili (po svim casopisima, sajtovima, etc...).

Napomena ako je uzmes: ODMAH stavi najsveziji bios; ja sam mecku rodio, hteo da vracam plocu na garanciju jer mi je stigla sa NAJBUGOVITIJIM BIOSom koji sam ikad video -F5 (OC za 1MHz je dovodio plocu u stanje samrti, da ne duzim. Za cenu od oko 75xx din ODLICNA kupovina.

EDIT: Ne procitah da si vec kupio plocu.
P.S. obrati paznju na moju napomenu, a evo ti i direct link (imama bookmarke):
rev1. - F6 (08.11.2007.) http://serbia.giga-byte.com/download/mb/bios/18034/
rev2 - F6 (8.11.2007.) http://serbia.giga-byte.com/download/mb/bios/18034/
Izgleda da su biosi isti za obe revizije ploce
Opusteno mozes da je flashes iz Win sa @Biosom, imas ga na DVDu uz plocu, a dacu ti danas par saveta za oko setovanja BIOSa nemam sad vremena...
Mislim da ces biti zadovoljan plocom, a ako uracunas u jednacinu i cenu vise od zadovoljan...

Poslednja izmena:
Uzeo sam GA P35 DS3L, razlika u odnosu na P31 je samo 13e, a ASUS 5PK je dosta skuplji. E, sad, kad budem sve imao na stolu, testiracu sa 2160 i javicu utiske. Ako neko ima savet, nesto skriveno, na sta bi trebao da mnogo obratim paznju, neka javi na vreme 🙂.

Imaš nekih problema sa primanjem privatnih poruka. Možda ti je puno sanduče.

Mislim da ćeš moći da namestiš FSB na 400 uz napon vcore 1.35-1.4V. Stabilnost testiraš koristeći Orthos. Pustiš da radi jedno pola sata i ako nema problema, mašina je stabilna. Samo kontroliši temperature. Memoriju u BIOSu podesiš da radi na predviđenoj frekvenciji menjanjem množioca (tvoja memorija je na 667MHz).

mislim da bi bilo glupo da p35 ne moze veci fsb od 400mhz... memoriju stavis na najvise koliko moze da gura stabilno, nema veze sto je deklarisana sa PC667.. naravno ima tu i drugih stavri "za postaviti" ali ima objasnjenje sta, kako, gde i kada.... u bar jos 15 tema..
@Laza, ako si mislio da stavi 400x9 na 1.35-1.4V, mislim da ce biti tesko izvodljivo...

Fsb

Nisam imao nameru da idem preko 333 za fsb... to je valjda dovoljno za 3ghz 🙂 ako dobro racunam. A to bi trebalo da ide ladno, jel da? Znaci, da krenem OC sa jednostavnim dizanjem fsb-a, na 300 za pocetak? Jel se nekom desilo da 2160 nece da se toliko klokuje? Koliko sam citao sve moguce postove, nije bilo slucajeva.
Hvala na odgovorima

Pa nije bas tako da se svaki klokuje do 3 ghz . Vecina radi stabilno do 2.5 ghz.Moj sam gurao max do 3ghz,morao sam da dizem napon na 1.5 v, ali puca u prime-u.Stabilno do 2.7. Za svaki dan ga drzim na 2,5, 2,6 ghz

Najzad OC

:happy:Evo, najzad sam probao OC. Stavio sam napon na 1.375, pa ga cpu-z prijavljuje 1.344, a pre nego sto sam digo napon na ploci, prijavljivao je 1.41. FSB je 333, moze i malo vise, ali onda memorija ide na 5-6-6-16, umesto 5-5-5-15. Ploca je da podsetim, GA P35 DS3L, BIOS F3, na kutiji od ploce pise rev. 1, a sa cpu-z, odeljak mb, pise revizija A2. Mrzi me da otvaram kuciste da gledam na samoj ploci koja je revizija... temperatura , idle je 27C.
hvala svima na savetima, i pozdrav

Stavi OBAVEZNO noviji BIOS (i to ih ima bas novijih od F3, cini mi se do F8). Izbegni F5.
GA, po mom iskustvu, iz revizije u reviziju STVARNO donosi promene i poboljsanja, a ne fazon "eto noviji broj, noviji datum = consumer happy 😛

Kako da znam reviziju?

Jel ima nacina da vidim koja je revizija ploce bez otvaranja kucista i gledanja same ploce? Na kutiji pise rev 1.0 ...

Reset kompa

Kad startujem orthos, posle par sekundi se resetuje pc. Sta to zmaci?? I, sta da radim?

znaci da mu fali nekog napona... ili napajanje brlja

Jel ima nacina da vidim koja je revizija ploce bez otvaranja kucista i gledanja same ploce? Na kutiji pise rev 1.0 ...

Pa kad piše da je rev 1.0 šta ima da proveravaš? To je rev 1.0!

donji levi ugao ploce (kod zadnjeg (ili prvog, hm?) PCI slota...

da, da... al mora da se skine stranica kucista...

e, *** brate!
Jedino ako ti je qrvinski plombirano kuciste pa da ne smes zbog garancije..
mada, ako na kutiji pise rev.1 ja bih 90% verovao 😛

izgleda da je covek sprzio komp, jer se ne javlja... ili je ipak pogresio reviziju ploce:wall:

nisam bre sprzio 🙂

Sve je OK, nego, nisam imao vremena da pisem odsilnih obaveza. Jos ne znam koja je revizija, jer nisam stigao da otvorim kuciste, macase. Ali sam digao napon ram-a za 0.1, a procesor na 1.375, i sad sve sljaka savrseno. Nema pucanja nigde. Sin vrti po ceo dan razne igre, sve na high, LOTR2, COD 4, igrali su u mrezi cc3 u subotu celo popodne, u mrezi, totalno stabilno bez problema. Niti jedan program mi nije puko. Inace tu su jos catalyst 7.11, xp pro, ostalo od masine u potpisu.
Sta bi kasnije od procesora dobro doslo na ovu plocu? I da li bi bila neka drasticna razlika ako bi stavio neki iz serije 6xxx?? Koliko su oni dobri za OC?

svi su inteli dobri za oc... dobio bi boljitak sigurno, ali mislim da je odnos cena/brzina bolji kod e2160... mozda ako bi stavio q6xxx...

Nazad
Vrh Dno