Lopov je onaj ko ti se uvuče u kuću dok si ti kod rođaka na selu, pa ti ukrade nakit ili odnese televizor.versus je napisao(la):i lopovi treba da se odmore od lapanja.
moze samo preko centra
a koja te je to muka naterala da posluješ sa njima?vodnik je napisao(la):SADA da zamislite sa kim imamo posla!?
Bane® je napisao(la):...
Lopov je onaj ko ti se uvuče u kuću dok si ti kod rođaka na selu, pa ti ukrade nakit ili odnese televizor.
Ukoliko ti život/posao zavisi od mobilnog telefona - troškova korišćenja mobilnog telefona, onda ti troškovi ulaze tvoja sredstva za rad pomoću kojih ti stvaraš višak vrednosti, odnosno profit(u prevodu na pojedinca, zarađuješ sebi platu). Što će reći da je u tom slučaju mobilni telefon samo još jedna stavka među sredstvima koja služe za lakše ostvarivanje profita(u prevodu na pojedinca, dobijanje plate).
Ukoliko mobilni telefon koristiš van posla, da te ortak zove na fudbal ili devojka u bioskop, onda ti troškovi ulaze u sveru lične potrošnje. Ako uzmemo u obzir činjenicu da cena korišćenja usluga mobtela nije mala, a da isto tako te usluge ne ulaze u red egzistencijalnih potreba, dolazimo do zaključka da je mobilni telefon potrošnja koja spada u grupu luksuznih. A sama priroda luksuznih potreba kaže da se njih mogu određi i oni najbogatiji na svetu.
Ukoliko ti je mobilni telefon skup, nemoj ga koristiti i eto rešenja, "niko ti ništa neće ukrasti"...
Sasa je napisao(la):Prvo zato sto si gluv, jer nisi cuo "cekanje se ne naplacuje".
Da se ja pitam, od prvog razreda osnovne škole bi se učili osnovi ekonomije, makar 3 puta nedeljno...face je napisao(la):Buahaha primena politicke ekonomije u praksi.
Samo na najbolji način koriste situaciju, pa nisu oni crveni krst...face je napisao(la):Elem nema nikakve veze sa cinjenicom da jesu lopovi.
nIce Cream je napisao(la):...
Ti si izgleda pomesao par stvari sa 988. Kada sam zvao mob call centar, tako nesto mi nije bilo saopsteno. Mozda i jesam gluv, ali ti sa tim javno iznesenim pretpostavkama samo potvrdjujes da si namcor. :|
Sasa je napisao(la):Drugo, zato sto se stvarno ne naplacuje, probaj pa se i sam uveri.
face je napisao(la):...
Buahaha primena politicke ekonomije u praksi. Elem nema nikakve veze sa cinjenicom da jesu lopovi.
Inace poslednjih par dana im nesto ne valja mreza. Meni recimo stizu poruke posle 1 dana, ili dobijam message rejected kad shaljem a ona ustvari stigla itd.
rekao si da se kladish,opkladu si izgubio prema tome telefon vishe nije tvoje vlasnishtvo pa da ga prodajeshdelimir je napisao(la):...
To stvarno nisam cuo, bio sam na ulici pa je bila galama jedva sam cuo i ovog lika iz call centra
Necu da prodajem Nokiju, mnogo sam se navikao SymbianOSJedino bih mozda presao na neki fon sa PocketPC-jem ili onim, kako se zvase SmartPhone Windowsom
![]()
Bane® je napisao(la):Delimire, ne pametuj mnogo. Ja ovde pokušavam da pojednostavim stvari do maximuma, kako bi im se vidici malo proširili. Najjednostavnije je c/p neki pasus iz Marksovog Kapitala, ali nište neće shvatiti.
Zašto li se uopšte i zamaram, pa ovo je hardverski forum...
delimir je napisao(la):...
Pricas netacno. Ne pametujem ja uopste, za ovo ti i ne treba prevelika pamet...To zna svako ko je zakoracio na ekonomski fax i polozio politicku ekonomiju u prvoj godini u zimskom semstru. Ja to jesam pre 4 godine, pa mi onda ona tvoja prica deluje kao prica sa pijace, a to ne mogu da ne primetim. Kao da si rekao da Celeron 4 radi na 800 MHz FSB-a - i na to bi reagovalo bar pola membera![]()
U buducnosti zaobidji te ekonomske i filosofske teme koje cesto furas - ne leze ti bas najbolje
Inace ne radi se o c/p iz kapitala: niti sam procitao kapital, niti me je neko terao da to radim. Doduse ocigledno je da sam to jako lepo rekao cim ti deluje kao da je C/P - hvala na komplimentu![]()
C/P je iz glave, jer se secam velike vecine stvari koje sam ucio bilo da je rec o prvoj, drugoj, trecoj ili cetvrtoj godini...
face je napisao(la):...
Hihihi evo ja sam treba po prvi put da polazem omrazenu politicku ekonomiju. Lepo je sto vi i ja znamo sve to, ali kako vi, stariji studenti niste shvatili da to uopste nije tako u danasjem zivotu. Mislim jesu to neke osnove da bi bolje shvatili danasnje odnose u privredi i ekonomiji koji su na slicnim ali u isto vreme i sutsinsko drugacijim osnovama.
I druge velike kompanije drze monopole na svojim poljima pa ipak se ne odnose prema potrosacima kao Mobtel.
p.s. ako je neko od vas dvojce polagao PE kod Ilica nek mi poshalje pm.
[G]H1ghLANdeR je napisao(la):...
rekao si da se kladish,opkladu si izgubio prema tome telefon vishe nije tvoje vlasnishtvo pa da ga prodajesh![]()
npetar je napisao(la):Koliko ja znam(bar zadnji put kad sam zvao),cekanje na operatera se ne naplacuje
kVu je napisao(la):koji utrose po celih sat vremena da bi podesili svoj aparat za gprs, jer je dzhaba brale..
delimir je napisao(la):Uspostavljanje veze kod 063 PrePaid je 1.34 din (+ PP), a ne zaokruzivanje na ceo minut. Dakle prvi razgovor se ne zaokruzuje na minut ukoliko je trajao krace od 60 sec. To je sigurno tako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari