Šta je novo?

Zasto NE radi Mobtelov CallCentar?

i lopovi treba da se odmore od lapanja.
moze samo preko centra

Najace mi je ono "procenjeno cekanje" na slobodnog operatera, koje je nikad ispod 2 minuta. Pre je uvek moglo odma.

Mogu da se opkladim u moju Nokiju 3650 :) da kada pozoves i kada ti automat saopsti procenjeno vreme cekanja (meni je bilo 1 min kada sam zvao za aktivaciju GPRSa) da sigurno ima slobodnih operatera nego te namerno iskuliraju da se malo istrosis :) Ono tamo pije cepi, a ti slusas neke blesave melodijice...

Evo, ja cu ti uzmem nokia-u.
Prvo zato sto si gluv, jer nisi cuo "cekanje se ne naplacuje".
Drugo, zato sto se stvarno ne naplacuje, probaj pa se i sam uveri.

I, kad ces iz Krusevca, imam vec kupca za tu Nokiu. ;)

Pozdrav!

p.s. i smorili ste sa time "Mobtel lopovi".
Mislim, nisu ni meni super, ali ko nece, ne mora da koristi njihove usluge. Ima 064/065 pa neka izvoli. Ja ih ne branim, briga me, ali stvarno smara to konsantno pljuvanje.

Mozes da aktiviras gprs i kada odes u njihovo prestavništvo koje je iza skupstine a i imaju u merkatoru prestavništvo.

Možda su OGORČENI 063 korisnici na DEBELO NAPLAĆIVANJE blokirali rad Call Centra!

Možda je to 5-ti oktobar za MOBILNE KOMUNIKACIJE!?

Eeeehehehe. Evo, posto sam "odje*bo" rad u call centru pre 15-ak dana da vam kazem da uvek ima preko 20 korisnika na cekanju. Ogranicili su navodno da na "velikom prikazu" bude 16, a pored svega toga ima jako malo operatera koji rade da zadovolje sve korisnike (od 4-5 pa do najvise 25 u "spicu"), tako da nije ni cudo. Postoje likovi (retardi) koji utrose po celih sat vremena da bi podesili svoj aparat za gprs, jer je dzhaba brale.. Zato tolko i cekanje.. Tako vam je to... Uglavnom, stanje je totalno haoticno...

pozdrav...

versus je napisao(la):
i lopovi treba da se odmore od lapanja.
moze samo preko centra
Lopov je onaj ko ti se uvuče u kuću dok si ti kod rođaka na selu, pa ti ukrade nakit ili odnese televizor.

Ukoliko ti život/posao zavisi od mobilnog telefona - troškova korišćenja mobilnog telefona, onda ti troškovi ulaze tvoja sredstva za rad pomoću kojih ti stvaraš višak vrednosti, odnosno profit(u prevodu na pojedinca, zarađuješ sebi platu). Što će reći da je u tom slučaju mobilni telefon samo još jedna stavka među sredstvima koja služe za lakše ostvarivanje profita(u prevodu na pojedinca, dobijanje plate).

Ukoliko mobilni telefon koristiš van posla, da te ortak zove na fudbal ili devojka u bioskop, onda ti troškovi ulaze u sveru lične potrošnje. Ako uzmemo u obzir činjenicu da cena korišćenja usluga mobtela nije mala, a da isto tako te usluge ne ulaze u red egzistencijalnih potreba, dolazimo do zaključka da je mobilni telefon potrošnja koja spada u grupu luksuznih. A sama priroda luksuznih potreba kaže da se njih mogu određi i oni najbogatiji na svetu.

Ukoliko ti je mobilni telefon skup, nemoj ga koristiti i eto rešenja, "niko ti ništa neće ukrasti"...

Oni se ponašaju kao da su korisnici tu zbog njih - čisto izivljavanje. Još jedan primer njihovog iživljavanja su njihovi NOVOOTVORENI forumi http://www.mobtel.co.yu/forum/, pazi sad:

bb koji koriste na mobtelu ima jednu gresku...... naime kada se nekom korisniku obrise poruka onda se brojac njegovih poruka ne smanjuje nego ostaje isti.......sto ce reci da svakom pored imena pise koliko je poruka POSLAO bez obzira da li su one na forumu ili su obrisane........

a na index strani postoji brojac u dnu koji kaze koliko je trenutno poruka na forumu i to je tacan broj.......znaci on ispravno radi.........

e sad......ako odete na listu korisnika mozes da izbrojis da su korisnici POSLALI 1342 poruke.......a na index strani pokazuje da na forumu ima 364 poruke.........tada se moze zakljuciti da je obrisano 978 poruka odnosno 72% ukupnog broja POSLATIH poruka..........

znaci na svakih deset poruka skoro osam bude obrisano.......

pazi postoji korisnik Darko kojem pise da je poslao 422 poruke a na forumu ima ukupno 364......uzas.......... (a on je uz to "NJIHOV' čovek, kome kao ne brisu poruke)

SADA da zamislite sa kim imamo posla!?

Bane® je napisao(la):
...

Lopov je onaj ko ti se uvuče u kuću dok si ti kod rođaka na selu, pa ti ukrade nakit ili odnese televizor.

Ukoliko ti život/posao zavisi od mobilnog telefona - troškova korišćenja mobilnog telefona, onda ti troškovi ulaze tvoja sredstva za rad pomoću kojih ti stvaraš višak vrednosti, odnosno profit(u prevodu na pojedinca, zarađuješ sebi platu). Što će reći da je u tom slučaju mobilni telefon samo još jedna stavka među sredstvima koja služe za lakše ostvarivanje profita(u prevodu na pojedinca, dobijanje plate).

Ukoliko mobilni telefon koristiš van posla, da te ortak zove na fudbal ili devojka u bioskop, onda ti troškovi ulaze u sveru lične potrošnje. Ako uzmemo u obzir činjenicu da cena korišćenja usluga mobtela nije mala, a da isto tako te usluge ne ulaze u red egzistencijalnih potreba, dolazimo do zaključka da je mobilni telefon potrošnja koja spada u grupu luksuznih. A sama priroda luksuznih potreba kaže da se njih mogu određi i oni najbogatiji na svetu.

Ukoliko ti je mobilni telefon skup, nemoj ga koristiti i eto rešenja, "niko ti ništa neće ukrasti"...

Buahaha primena politicke ekonomije u praksi. Elem nema nikakve veze sa cinjenicom da jesu lopovi.

Inace poslednjih par dana im nesto ne valja mreza. Meni recimo stizu poruke posle 1 dana, ili dobijam message rejected kad shaljem a ona ustvari stigla itd.

Sasa je napisao(la):
Prvo zato sto si gluv, jer nisi cuo "cekanje se ne naplacuje".

Ti si izgleda pomesao par stvari sa 988. Kada sam zvao mob call centar, tako nesto mi nije bilo saopsteno. Mozda i jesam gluv, ali ti sa tim javno iznesenim pretpostavkama samo potvrdjujes da si namcor. :|

face je napisao(la):
Buahaha primena politicke ekonomije u praksi.
Da se ja pitam, od prvog razreda osnovne škole bi se učili osnovi ekonomije, makar 3 puta nedeljno...

face je napisao(la):
Elem nema nikakve veze sa cinjenicom da jesu lopovi.
Samo na najbolji način koriste situaciju, pa nisu oni crveni krst...

nIce Cream je napisao(la):
...
Ti si izgleda pomesao par stvari sa 988. Kada sam zvao mob call centar, tako nesto mi nije bilo saopsteno. Mozda i jesam gluv, ali ti sa tim javno iznesenim pretpostavkama samo potvrdjujes da si namcor. :|

Ne, ti si izgleda samo "corke", jer si totalno promasio kome sam ja odgovarao. Aj ponovo na citanje. ;)

A ja jesam namcor, sta ima da se dokazujem. ;)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Drugo, zato sto se stvarno ne naplacuje, probaj pa se i sam uveri.

To stvarno nisam cuo, bio sam na ulici pa je bila galama jedva sam cuo i ovog lika iz call centra :)

Necu da prodajem Nokiju, mnogo sam se navikao SymbianOS :) Jedino bih mozda presao na neki fon sa PocketPC-jem ili onim, kako se zvase SmartPhone Windowsom ;)

face je napisao(la):
...

Buahaha primena politicke ekonomije u praksi. Elem nema nikakve veze sa cinjenicom da jesu lopovi.

Inace poslednjih par dana im nesto ne valja mreza. Meni recimo stizu poruke posle 1 dana, ili dobijam message rejected kad shaljem a ona ustvari stigla itd.

Pojedinac, ako je zaposlen kod kapitaliste ne stvara profit za sebe vec za kapitalistu, pa samim tim nema ni govora o poistovecivanju plate i profita. Kategorija profita nastala je iz viska vrednosti koje stvara radnik, a koji prisvaja kapitalista, posto isplati radnicima naknadu u vidu nadnice. To je tako, ako cemo po politickoj ekonomiji, tj. klasicnim ekonomistima ciji je najreprezantativniji primer omrazeni Karl Marks :)

Opet, poslovna politika Mobtela je za diskusiju, ali mislim da je ni ja ne bih menjao dok god ljudi cekaaju u redovima za kartice, dopune - kao da se dele dzabe. Naravno, i tu ima ona fora - ako ti je skupo nemoj koristiti i svima lepo. Ne moze da bude prostije od toga.

Delimire, ne pametuj mnogo. Ja ovde pokušavam da pojednostavim stvari do maximuma, kako bi im se vidici malo proširili. Najjednostavnije je c/p neki pasus iz Marksovog Kapitala, ali nište neće shvatiti.

Zašto li se uopšte i zamaram, pa ovo je hardverski forum...

delimir je napisao(la):
...

To stvarno nisam cuo, bio sam na ulici pa je bila galama jedva sam cuo i ovog lika iz call centra :)

Necu da prodajem Nokiju, mnogo sam se navikao SymbianOS :) Jedino bih mozda presao na neki fon sa PocketPC-jem ili onim, kako se zvase SmartPhone Windowsom ;)
rekao si da se kladish,opkladu si izgubio prema tome telefon vishe nije tvoje vlasnishtvo pa da ga prodajesh :p

Bane® je napisao(la):
Delimire, ne pametuj mnogo. Ja ovde pokušavam da pojednostavim stvari do maximuma, kako bi im se vidici malo proširili. Najjednostavnije je c/p neki pasus iz Marksovog Kapitala, ali nište neće shvatiti.

Zašto li se uopšte i zamaram, pa ovo je hardverski forum...

Pricas netacno. Ne pametujem ja uopste, za ovo ti i ne treba prevelika pamet...To zna svako ko je zakoracio na ekonomski fax i polozio politicku ekonomiju u prvoj godini u zimskom semstru. Ja to jesam pre 4 godine, pa mi onda ona tvoja prica deluje kao prica sa pijace, a to ne mogu da ne primetim. Kao da si rekao da Celeron 4 radi na 800 MHz FSB-a - i na to bi reagovalo bar pola membera :)

U buducnosti zaobidji te ekonomske i filosofske teme koje cesto furas - ne leze ti bas najbolje ;)

Inace ne radi se o c/p iz kapitala: niti sam procitao kapital, niti me je neko terao da to radim. Doduse ocigledno je da sam to jako lepo rekao cim ti deluje kao da je C/P - hvala na komplimentu :)

C/P je iz glave, jer se secam velike vecine stvari koje sam ucio bilo da je rec o prvoj, drugoj, trecoj ili cetvrtoj godini...

delimir je napisao(la):
...

Pricas netacno. Ne pametujem ja uopste, za ovo ti i ne treba prevelika pamet...To zna svako ko je zakoracio na ekonomski fax i polozio politicku ekonomiju u prvoj godini u zimskom semstru. Ja to jesam pre 4 godine, pa mi onda ona tvoja prica deluje kao prica sa pijace, a to ne mogu da ne primetim. Kao da si rekao da Celeron 4 radi na 800 MHz FSB-a - i na to bi reagovalo bar pola membera :)

U buducnosti zaobidji te ekonomske i filosofske teme koje cesto furas - ne leze ti bas najbolje ;)

Inace ne radi se o c/p iz kapitala: niti sam procitao kapital, niti me je neko terao da to radim. Doduse ocigledno je da sam to jako lepo rekao cim ti deluje kao da je C/P - hvala na komplimentu :)

C/P je iz glave, jer se secam velike vecine stvari koje sam ucio bilo da je rec o prvoj, drugoj, trecoj ili cetvrtoj godini...

Hihihi evo ja sam treba po prvi put da polazem omrazenu politicku ekonomiju. Lepo je sto vi i ja znamo sve to, ali kako vi, stariji studenti niste shvatili da to uopste nije tako u danasjem zivotu. Mislim jesu to neke osnove da bi bolje shvatili danasnje odnose u privredi i ekonomiji koji su na slicnim ali u isto vreme i sutsinsko drugacijim osnovama.

I druge velike kompanije drze monopole na svojim poljima pa ipak se ne odnose prema potrosacima kao Mobtel.

p.s. ako je neko od vas dvojce polagao PE kod Ilica nek mi poshalje pm.

face je napisao(la):
...

Hihihi evo ja sam treba po prvi put da polazem omrazenu politicku ekonomiju. Lepo je sto vi i ja znamo sve to, ali kako vi, stariji studenti niste shvatili da to uopste nije tako u danasjem zivotu. Mislim jesu to neke osnove da bi bolje shvatili danasnje odnose u privredi i ekonomiji koji su na slicnim ali u isto vreme i sutsinsko drugacijim osnovama.

I druge velike kompanije drze monopole na svojim poljima pa ipak se ne odnose prema potrosacima kao Mobtel.

p.s. ako je neko od vas dvojce polagao PE kod Ilica nek mi poshalje pm.

Naravno da nije tako u stvarnom zivotu, ali je neko spomenuo politicku ekonomiju, a ja sam samo rekao kako je u najvecem delu tog predmeta to definisano. Nije bas da je sve to crap, ali predmeti u trecoj-cetvrtoj godini nemaju bas previse veze sa tim teoretisanjima, mada se meni politicka mnogo dopala i bas sam je sa uzivanjem ucio. Valjda sam jos bio svez.

Ja sam poloagao kod Pavlovica, a predavanja je drzao, koliko se secam, Medojevic.

Necemo o ekonomiji, vratite se na temu lopova iz mobtela :) Mada je meni taj mobtel bas OK :)

Koliko ja znam(bar zadnji put kad sam zvao),cekanje na operatera se ne naplacuje

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
...

rekao si da se kladish,opkladu si izgubio prema tome telefon vishe nije tvoje vlasnishtvo pa da ga prodajesh :p

;)

Delimire, ne rece kada mi donosis telefon? :)

npetar je napisao(la):
Koliko ja znam(bar zadnji put kad sam zvao),cekanje na operatera se ne naplacuje

Ako zoves 064/789 sa 064 broja onda je cekanje BESPLATNO, dok recimo na 063 znajuci njihovu politiku SUMNJAM. Sigurno se naplacuje uspostava veze, tako da recimo cekas 20 sekundi i veza se prekine tebi naplate MINUT, kako god okrenes na 063 mrezi ce da te zeznu.

Uspostavljanje veze kod 063 PrePaid je 1.34 din (+ PP), a ne zaokruzivanje na ceo minut. Dakle prvi razgovor se ne zaokruzuje na minut ukoliko je trajao krace od 60 sec. To je sigurno tako.

kVu je napisao(la):
koji utrose po celih sat vremena da bi podesili svoj aparat za gprs, jer je dzhaba brale..

Dzaba? Sta je dzaba? Ako si radio na 064 onda OK.
063 je mojoj sestri skinuo opusteno 60din za nekoliko minuta CEKANJA na 9863 tako da na licnom primeru mogu da kazem da SKIDAJU. Nije ni docekala operatera... Da li skidaju svima ili se desila neka greska to neznam, ali ovde je pala kradja

@bane neznam sto imas potrebu da stalno nesto filozoforas, ko hoce da koristi 063 koristice i platice, ko nece-nece, ali da kradu to je cinjenica.

delimir je napisao(la):
Uspostavljanje veze kod 063 PrePaid je 1.34 din (+ PP), a ne zaokruzivanje na ceo minut. Dakle prvi razgovor se ne zaokruzuje na minut ukoliko je trajao krace od 60 sec. To je sigurno tako.

Da, ali ti ne možeš da dobiješ listing poziva na pre-paidu a kredit ti misteriozno nestaje. Na 063 je jedno vreme postojala mogucnost da se preko zahteva na 9863 dobije listing na prepaidu, ali su onda zakljucili da im softver za biling nije OK, tj. da krade na štetu korisnika pa su i tu uslugu ukinuli. Pa šta ti misliš zašto ne možeš da da dobiješ listing za prepaid ko svuda u okruženju - bar tipa da ti posle zavšenog razgovora stigne SMS poruka u koj se kaže, razgovarao si toliko... to košta toliko?

Nazad
Vrh Dno