Šta je novo?

ZASTO NE MOGU SA PROG DVB-a DA SNIMAM U 16:9?

dane26

Čuven
Učlanjen(a)
17.06.2003
Poena
604
ZASTO NE MOGU SA PROG DVB-a DA SNIMAM U 16:9 ?,cak i kad kompresujem film,on opet bude malo izduzen (bez crnih strafti ),pa moram naknadno kad pustim na red light-u da ubacim te crne strafte gore i dole.

Pretpostavljam da mislis na PR***RE Direct kanale i ako sam te dobro razumeo mozes da ih snimis ali nemozes da ih comprimujes sa dobrim aspect ratiom.
Nisi napisao koji software koristis za konverziju. Ako koristis nesto drugo trebao bi da predjes na Vidomi www.vidomi.com jer on najbolje izlazi na kraj sa SAT mpeg-2 snimcima.
Pre konverzije ne bi bilo lose da propustis fajl kroz PVA-strumento.
Pozdrav

To mi se desavalo jer sam koristio FLASK MPEG za konverziju,ali od kad su mi preporucili vidomi,vise nemam problema sa tim,jedino nisam video opciju kod vidomi programa da se promeni rezolucija,mada mi ni ne treba ta opcija

Svi programi za konverziju imaju mogucnost promene rezolucije.
Kod vidomi-ja :
Options > Video Options > Width (Pixels)
U principu svi konvertori imaju iste funkcije sem sto Vidomi nema onu je**du sa bitrate kalkulatorima.
Pozdrav

Jos nesto,kompresovao sam film preko vidomi-a,ali mi ide malo brzo,prvo pise 00:00, pa odmah krene na 00:05,zbog cega mi ide malo brze film nego sto bih trebalo? kad sam predhodni film kompresovao bez problema,i radi savrseno,i da li treba da stoji u VIDEO OPTIONS - Decode MPEG as a film,ili No Frame Rate Adjustment ?, i da li je dobro da se koriste two pass,i ako jeste da li isti frejmovi treba da stoje kod jednog i kod drugog kad se izabere kodek za kompresovanje?

1. 00:00 pa 00:05
To je ZATO sto nisi propustio mpeg-2 kroz PVA Strumento.

2. Za SAT TV "No Frame Rate Adjustment"

3. Obavezno koristi Two pass jer je kvalitet mnogo bolji.

Ostatak pitanja, brate, nisam razumeo, koji kodek koristis?
Ako mislis na bitrate, to je kod Vidomi-a nebitno jer zadajes velicinu izlaznog fajla.

PS
Ne vidim razlog da se danas koristi bilo sta osim DiV-X 5 (od 5.02)

Koristim divx schizo,to je valjda 5.04,da li pri koriscenju two pass-a treba da i prvi i drugi pass bude isti broj kbit/s,ili je razlicit,i kako se podesava.
Da li treba da bude uvek velicina izlaznog fajla 700 mb,jer ja sam stavio prvi put 700,ali je izaslo za koji megabajt vise,pa mi je uradio film iz dva dela,prvi od 700 i drugi od 3 mb,ja sam mislio da je to zbog birtrate koji sam stavio,pa sam sledeci put stavio 750 mb,(ali sam pomocu kalkulatora proracunao birtrate za 700 mb)i uradio je film ubrzano (film je bio na 695 mb) i zvuk je brljao,nista ne moze da se razume.

dane26 je napisao(la):
Koristim divx schizo,to je valjda 5.04,da li pri koriscenju two pass-a treba da i prvi i drugi pass bude isti broj kbit/s,ili je razlicit,i kako se podesava.
Da li treba da bude uvek velicina izlaznog fajla 700 mb,jer ja sam stavio prvi put 700,ali je izaslo za koji megabajt vise,pa mi je uradio film iz dva dela,prvi od 700 i drugi od 3 mb,ja sam mislio da je to zbog birtrate koji sam stavio,pa sam sledeci put stavio 750 mb,(ali sam pomocu kalkulatora proracunao birtrate za 700 mb)i uradio je film ubrzano (film je bio na 695 mb) i zvuk je brljao,nista ne moze da se razume.

Mozes i na 2x700Mb...
Bitrate ne diraj ako ne zelis da isprobavas besomucno...
Prvi i drugi prolaz APSOLUTNO isti parametri.
700Mb == 734003200Bytes
Ako ti je STVARNO tri Mb vise overburn pomaze... Tj spoji ta zadnja tri Mb sa prethodnim i isprzi disk slobodno.

OK,a koja je onda svrha ako su isti birtrate i na prvom i na drugom pass-u,da li ce stvarno da bude bolja slika jer on radi onda duplo duze,kazes da ne diram birtrate,pa moram da ga podesim kad me pita kojom cu kompresijom da radim,od toga mi zavisi velicina filma,zar ne? Pa koja je onda svrha da kazem koliki ce fajl da bude na kraju (700mb) kad me on pita za velicinu tog birtrejta na divx kodeku?

Ne radi on duplo duze, prvi pass je mnogo brzi od drugog, jer on tu prorachunava bitrate za sve scene tako da dobijesh fajl koji sluzi drugom passu da zna koliki ce bitrate biti gde...

ako imash problema sa prorachunavanjem bitratea, probaj Dr.Divx, on mi je gadjao tachno 700mb bar jedno 10 puta koliko sam ga probao..

Da li to znaci da onda ne trebam da pisem kvalitet kompresije divx kodeka? Da stavim samo da mi bude fajl veliki 700 mb,i on ce sam da uradi ostalo?I da li postoje neka podesavanja kod prvog i drugog passa?

dane26 je napisao(la):
Da li to znaci da onda ne trebam da pisem kvalitet kompresije divx kodeka? Da stavim samo da mi bude fajl veliki 700 mb,i on ce sam da uradi ostalo?I da li postoje neka podesavanja kod prvog i drugog passa?
DrDivx ima preset kvalitet...

Ako hoces 4Gb da stavis na 1CD tj 700Mb onda ce da obori kvalitet.
Ako to isto stavis na 2CD-a onda je kvalitet sasvim pristojan.

Ono 16:9 ces morati sam da postavis inace ce crne mrlje da komprimuje...

To se postavlja u advanced itd... To je jedino sto MORAS da izmenis.
Program jednostavno sam preracunava bitrate prema trajanju CD-a tako da ti ne moras sa time da se bavis. Mozes i da mu upises veci bit rate redukovace ga gde treba...

Nazad
Vrh Dno