Šta je novo?

Zasto mrzim i7 platformu :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto znaci da ce ovo proljece biti nemilosrdno :D
Da da to si rekao i za zimu i bio si upravu, bilo je hladnih dana:) a da mi ovde govorimo o procesorima i nemiosrdnosti, da da bila je nemilosrdna prema PII nije napravljen skoro niti jedadn WR osim jenog (1) :-devil-:

Poceo si da smaras vise ovakvim temam i komentarima vezanin za i7, pokusaj ako mozes da pojuris neki rekord na tom PII procesoru kako bi imao o cemu da pises i da mozemo ponovo da se divimo dobrim rezultatim, batali se mlacenja prazne slame, tebi ne prolici ovako nesto;)

Poslednja izmena:

Preko 5GHZ i bas nema mnogo to su primerci koji se u svim testovima samo ponavljaju primerci jednog Pedro Rocha , Kingpina , Gautama i jos nekolicine mislim da je ukupno 16 ljudi koji imaju rez preko 5GHz za Wprime32 dok prosecan i7 nece ni na 4.9Ghz u tom testu :) sta mislis da su oni na srecku isti upecali :) a ovamo sa druge strane neko pukne 20.000€ za nista nerealno je da se govori o nemanju srece kod 20 primeraka i 20.000€ budzeta.

Tebe bar ne moram da pricam ko su ova trojica gore a kladim se za jos najmanje 5 ljudi sa hwbot liste da im je primerak dobro izabran zato nemo da se zavaravamo kad je Wprime32 u pitanju 5GHz ne da nisu prosek nego su za obicnog smrtnika slobodnog strelca plafon kod i7edmice. Svaka cast za CPU-Z ali mene i 6.7GHz na Phenomu u tom nebitnom testu nista nisu iznenadile kad Celeroni pucaju po 8GHz +

Poslednja izmena:
Preko 5GHZ i bas nema mnogo to su primerci koji se u svim testovima samo ponavljaju primerci jednog Pedro Rocha , Kingpina , Gautama i jos nekolicine mislim da je ukupno 16 ljudi koji imaju rez preko 5GHz za Wprime32 dok prosecan i7 nece ni na 4.9Ghz u tom testu :) sta mislis da su oni na srecku isti upecali :) a ovamo sa druge strane neko pukne 20.000€ za nista nerealno je da se govori o nemanju srece kod 20 primeraka i 20.000€ budzeta.

Tebe bar ne moram da pricam ko su ova trojica gore a kladim se za jos najmanje 5 ljudi sa hwbot liste da im je primerak dobro izabran zato nemo da se zavaravamo kad je Wprime32 u pitanju 5GHz ne da nisu prosek nego su za obicnog smrtnika slobodnog strelca plafon kod i7edmice. Svaka cast za CPU-Z ali mene i 6.7GHz na Phenomu u tom nebitnom testu nista nisu iznenadile kad Celeroni pucaju po 8GHz +

Stari sve je to meni jasno, ali ovde je moderator naveo da i7 ne može preko 5GHz, to se odnosi na klok, i totalna je dezinformacija.

Ovo su ljudi uradili sa i7 različiti useri, različiti procesori itd...
I7 965

CPU-Z - 5423 mhz - CBGPCS (CBGPCS)

CPU-Z - 5400 mhz - FUGGER (XtremeSystems)

CPU-Z - 5387.6 mhz - BenchBros (HardwareLuxx Germany)

CPU-Z - 5363.94 mhz - dafridgie (Bench Tec UK)

CPU-Z - 5355 mhz - Topalof (JMax-Hardware)

CPU-Z - 5315 mhz - bob(nz) (i4memory.com)

CPU-Z - 5267 mhz - T_M (i4memory.com)

CPU-Z - 5265.35 mhz - onepagebook (Team OCX)

CPU-Z - 5256 mhz - Pt1t (Gigabyte France Forum Team)

CPU-Z - 5220 mhz - [Uberclocker OC Team] Slovnaft (i4memory.com)

CPU-Z - 5210 mhz - Brian y. (Team OCX)

CPU-Z - 5184 mhz - sofos1990 (H.O.T. (Hellas O/C Team))

CPU-Z - 5178 mhz - FoX360 (Team OCX)

CPU-Z - 5133 mhz - mortisboy (H.O.T. (Hellas O/C Team))

CPU-Z - 5130.23 mhz - giorgos th. (H.O.T. (Hellas O/C Team))

CPU-Z - 5120.08 mhz - sacha35 (Bench Tec UK)

CPU-Z - 5120 mhz - [Uberclocker OC Team] Slovnaft (i4memory.com)

CPU-Z - 5112.63 mhz - dinos22 (i4memory.com)

CPU-Z - 5104.45 mhz - jabski (Bench Tec UK)

CPU-Z - 5068.65 mhz - DeDaL (Topmods.NET)

CPU-Z - 5068.58 mhz - dread77 (H.O.T. (Hellas O/C Team))

CPU-Z - 5050 mhz - Rol-Co (D-Most)

CPU-Z - 5017 mhz - 2chesapeakes ("Overclockaholics")

CPU-Z - 5011.54 mhz - joe_cool (Team OCX)

CPU-Z - 5008 mhz - Monstru (crazypc.ro)

CPU-Z - 5005 mhz - HIWA (no team)

I7 940

CPU-Z - 5104.33 mhz - rdrash (OC Forums)

CPU-Z - 5095.02 mhz - SNOOPY7-11 (no team)

I7 920

CPU-Z - 5067 mhz - runmc (XtremeSystems)

CPU-Z - 5011 mhz - THL (Team Finland)

CPU-Z - 5006.55 mhz - Raja (no team)

A ovo je moja poenta da se ne ponavljam :)

Slažem se stari u potpunosti da će u budućnosti biti stvari drugačije za AMD, recimo da Intel misli isto. D0 steping je pred nama, obećali su bolji oc potencial, idu i novi derivati i saga nikako da se završi. Međutim kako sam razumeo ti si u ovom trenutku kivan na i7 platformu, a opet "u ovom trenutku" i nije toliko loša situacia, šta više gore pomenuta statistika kaže drugačije. Meni će svakako biti najzanimljivije ono "ako manje košta to će biti zanimljivije" stoga možda si i sam malo preuranio sa ovom temom, ako je po tebi statistika malkice preuranjena (to je moje mišljenje i ne mora da znači da sam u pravu :) ).

Ono što je meni zanimljivo, a opet vezano je za ovu temu, jeste i to da smo napokon stavili taku na "beč" kod, tj. ako su svi bili sa istim "bečom" onda je jasno da i7 može da se bira i na osnovu istog, kao što je pre to bilo. U kratkim crtama ako možeš proveri nam batch kod ovih nesrećnih procesora i javi, da znamo da ga obiđemo. :)

:wave:

Da da to si rekao i za zimu i bio si upravu, bilo je hladnih dana:) a da mi ovde govorimo o procesorima i nemiosrdnosti, da da bila je nemilosrdna prema PII nije napravljen skoro niti jedadn WR osim jenog (1) :-devil-:

Poceo si da smaras vise ovakvim temam i komentarima vezanin za i7, pokusaj ako mozes da pojuris neki rekord na tom PII procesoru kako bi imao o cemu da pises i da mozemo ponovo da se divimo dobrim rezultatim, batali se mlacenja prazne slame, tebi ne prolici ovako nesto;)

Aman covece on ne cita tvoje replike. Postavljen si na njegovu ignore listu, a to znaci da kad otvori temu ne vidi ono sto ti pises. Prekini vise ti da smaras sa konstantnim prozivkama u prazno, shvatili smo da te covek iritira i da se ne slazas sa onim sto pise...

Aman covece on ne cita tvoje replike. Postavljen si na njegovu ignore listu, a to znaci da kad otvori temu ne vidi ono sto ti pises. Prekini vise ti da smaras sa konstantnim prozivkama u prazno, shvatili smo da te covek iritira i da se ne slazas sa onim sto pise...

evo cu mu naslikati , kazu slika govori hiljadu reci , mozda ukapira :)

http://www.abload.de/img/*******i_hiddenveie.gif

ali mozes da procitas ako neko quotuje njegov post :)

Upoznat sam sa tim, ali stacu to je jace od mene covek mi je neiscrpna inspiracija a daleko od toga da me iritira, cak sa vise jako mije simpatican:)

To sto sam ja na njegovoj ignor listi je njegov problem, da sam ja lupetao gluposti obecavao rezultate pominjao tamo nek ubojite puske nekog mandusica keje ne opalise ni jedan metak, stavio bih samog sebe na ignor listu da ne citam sta sam u bunilu napisao:p

Ako je mislio da ce time sto me je stvio na ignor postici to da moze bez kritike ili komentara da pise sta mu padne na pamet malo se zeznuo u vezi toga, uvek kada pocne sa ovakvim temam i postovima bice mojih komentara.

Bolje bi mi bilo da pocen da puca iz te puske ili ti vis volis da citas besmilene diskusije sa glupom konotacijom. Zamisli kada je covek napisao da nesto mrzi? ja bre nikog ne mrzim nemam taj osece, samo to sto je napiso je iritantno. ali ne meni:)

Ova tema treba da promeni naziv "zasto mrzim i7, zato sto ne mogu sa PII nista da uradim vredno paznje":-devil-:

Poslednja izmena:
Kako ova tema pretenduje da postane još jedna u nizu Flame tema, odlučili smo da je zatvorimo :)

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno