Šta je novo?

Zasto mi Video Player koci PC?

vukota

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Prvo,zasto ni jedan od video playera (wmp,divx,bsplayer,radlight,...) ne radi normalno vec mi automatski koci Pc ili ide kadar po kadar dok ga ne ukoci.Kada je otvoren video player, bilo sta da hocu da kliknem na ekranu moram da cekam po minut da mi to odradi.Sve je totalno kao usporeni snimak,pa moram cesto da resetujem pc jer nema nikakve reakcije na moje kliktanje.Imam sve pakete kodeka koji su neohodni za reprodukovanje.Sve ostalo na pc radi super.
Skoro sam pomenio HDD i kada stavim stari HDD video playeri rade super,a kada stavim novi HDD onda pocinju problemi.Instalirao sam XP isto kao i na starom,kao i sve ostalo,ali video playeri ne rade nikako.
U cemu je stvar. Ako treba jos neki podatak,pisite!
Molim za pomoc???

Koja ti je konfiguracija?
Mozda imas problema sa hardom.

vukota je napisao(la):
Imam sve pakete kodeka koji su neohodni za reprodukovanje.Sve ostalo na pc radi super.
Mozda u tome i jeste problem. Skini ih sve i instaliraj samo ffd show, pa probaj.
vukota je napisao(la):
Skoro sam pomenio HDD i kada stavim stari HDD video playeri rade super,a kada stavim novi HDD onda pocinju problemi.
A jel su na oba sveze instalacije? Ako jesu, da li su instalirani priblizno isti programi?
Da li se problem ispoljava od same instalacije ili kasnije, prouzrokovan necim?

banisha je napisao(la):
Koja ti je konfiguracija?
Mozda imas problema sa hardom.
Banisha,PC je: P III 733Mhz, 576 ram, Nvidia GeForce4 64mb, HDD 80Gb (potpuno nov).

Tristore, sada sam proverio, i na starom HDD mi koc (sa Xp-om).

Da li je problem u kvalitetu PC tj. da li ova konfiguracija moze da gura Divx. Zbunjuje me to sto je pre sa starim RAMom od 192mb i HDD od 10Gb sve to finkcionisalo kako treba,ali mislim da je OS bio W98, a sada mi je instaliran XP.
Da li u ovim "sitnicima" stoji neko resenje???

Da li koristiš 80-pinski kabl za hard disk? Da li je cela IDE grana sa hardom u Ultra DMA modu? Start > Run > devmgmt.msc pa proveri.

vukota je napisao(la):
Banisha,PC je: P III 733Mhz, 576 ram, Nvidia GeForce4 64mb, HDD 80Gb (potpuno nov).

Tristore, sada sam proverio, i na starom HDD mi koc (sa Xp-om).

Da li je problem u kvalitetu PC tj. da li ova konfiguracija moze da gura Divx. Zbunjuje me to sto je pre sa starim RAMom od 192mb i HDD od 10Gb sve to finkcionisalo kako treba,ali mislim da je OS bio W98, a sada mi je instaliran XP.
Da li u ovim "sitnicima" stoji neko resenje???
Slusaj, xp bi morao da radi na toj konfi sasvim pristojno, aj mozda je 733MHz malo, ali bi divx morao da radi normalno. Jos sa toliko rama.... MORA da radi.
E sad, sto ti kaze Voodoo, probaj da zamenis kablove i da postavis dma, mada bi i u pio modu trebalo da radi. Posle kablova probaj svezu instalaciju.
Da li ti hard drlja mnogo kada pustis film?
Instaliraj OS, pa drajvere za maticnu, graficku, i ostalo, a za probu instaliraj samo FFD Show, BS player i nista vise. Pa ako ni tada ne radi, onda mora biti do hardvera, mada sumnjam u to.
Koje drajvere instaliras za grafu?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Da li koristiš 80-pinski kabl za hard disk? Da li je cela IDE grana sa hardom u Ultra DMA modu? Start > Run > devmgmt.msc pa proveri.
HDD je Seagate Barracuda 7200.7 model st380011a evo ovde sve pise: http://www.seagate.com/support/disc/ata/st380011a.html. Rekao bih da je 40 pin cable u Ultra DMA modu (meni se cini onaj normalan).Jumperi su mi na: Cable Select.
E sad, sto ti kaze Voodoo, probaj da zamenis kablove i da postavis dma, mada bi i u pio modu trebalo da radi. Ovo nisam shvatio bas nista, kako da menjam kablove?
Nisam primetio da se HDD dere dok krece Divx jer se odmah sve smrzne i pc prestane da zivi(kao sto rekoh,niti se pokrece slika niti prihvata neko kliktanje na ekranu).
Vec sam nanovo instalirao XP puta i nista.
...Pa ako ni tada ne radi, onda mora biti do hardvera.... Sta je Tristor hteo ovim da kaze?
Samo mogu da ponovim da je Divx sa starim HDD i starom RAM radio perfektno,od kada sam promenio HDD i RAM sve je krenulo naopako.
Da li mozda novi RAM ne pravi problem,premda vidim da svi programi registruju perfektno svih 576mb.
Sta da radim dalje?

Pa da menjas kabloce, stavis 80 umesto 40 pinski, nista vise.

A da li si ti probao da menjas ram?
Izvadi sve i ostavi samo jedan ako mozes od 256 pa probaj onda.

Kontam ja da programi registruju ram, ali to ne mora obavezno da znaci i da je isti ispravan.
Da li si testirao? Testiraj. Na kojoj frekvenciji rade?
Ne verujem da je do hdd-a, posto si i sam rekao da se isto ponasa i sa starim hardom.
Ali dok sam ja ovo pisao ti si vec mogao da iscupas ram viska i probas ;)

Probaj, pa javi.

Probaj da instaliras samo bsplayer, ffdshow i najbitnije neki, a mogao bi i najstariji driver za graf. kartu. Sve mi mirise da je karta opterecena...
p.s. Sto se kablova tice stavi slobodno novije

ane

za obicne dvix,xivid sa mp3 (2kanala) zvukom samo uradi sha ti je rekao Voodoo (child) :D
a ako to neznas neotvaraj vise komp i nemenjaj diskove

ac3 divx rade na p3 733 povremeno i uz napore :p

dr.Tiristor je napisao(la):
Slusaj, xp bi morao da radi na toj konfi sasvim pristojno, aj mozda je 733MHz malo, ali bi divx morao da radi normalno. Jos sa toliko rama.... MORA da radi.
Slazem se sa tobom, moj Celeron na 677MHz + 256MB rama guraju bez problema i XP i DiVX!

Skinuo sam sve i instalirao ponovo OS. Prvo sam istalirao w98 (sa najminimalnijim Divx codecima) na jednoj maloj particiji da vidim da li je on sposoban da gura Divx. On je to odradjivao perfektno bez i jednog trzaja. Zatim sam na drugoj particiji instalirao Xp i instalirao iste te codece. Takodje je Divx radio perfektno. E posto me je kopkalo zasto mi je kocio pre ove reinstalacije poceo sam da instaliram program po program po istom redu kao pre i posle svakog novog programa sam probao Divx,kako bih video koji program ne dozvoljava reprodukciju Divx-a. Sve je bilo ok dok nisam stigao do IcrediMail-a koji je onako u tragovima zasmetao Divx-u. Medjutim kada sam instalirao NORTON ANTIVIRUS 2005 onda je reprodukcija Divx-a bila apsolutno nemoguca i uvek kada bi probao, on bi zakucavao PC i morao sam da ga resetujem,bas potpuno isto kao pre.
Eto to je bilo resenje mog problema tako da je predlog dr.Tiristora sa novom instalacijom OS i minimumom programa,bio u stvari resenje problema.

Imam za sve samo jos jedno pitanje:
Zar je moguce da NORTON toliko utice na reprodukciju video materijala i da prakticno ne dozvoljava da to radi.Zasto se to desava kada ste skoro svi rekli da bi moj P3 sa 733MHz i 576mb rama trebalo to da podnese bez problema???

Zato što je Norton ******.
Instaliraj bilo koji drugi antivirus, ili ako baš moraš Nortona, isljuči realtime protekciju tokom gledanja filma.

vukota je napisao(la):
Medjutim kada sam instalirao NORTON ANTIVIRUS 2005
OH, KAKVA GRESKA..... :beat:
vukota je napisao(la):
Eto to je bilo resenje mog problema tako da je predlog dr.Tiristora sa novom instalacijom OS i minimumom programa,bio u stvari resenje problema.
;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Zato što je Norton ******.
Instaliraj bilo koji drugi antivirus, ili ako baš moraš Nortona, isljuči realtime protekciju tokom gledanja filma.
VOODOO,probao sam sa iskljucivanjem realtime i nije hteo da radi ni tada.

Posto vec imam Nortonov CD koji mi obezbedjuje protekciju za 3 meseca,ok bacicu ga,ali koji antivirus onda da instaliram tj. koji vi preporucujete???

Problem je sto svi daju neku probu od mesec dana pa onda moram da se zezam ponovo da ga instaliram.Da li postoji neki dobar (naravno Free) koji moze da se redovno update-uje???

@vukota

Batali Nortona, sa njim vise muke nego koristi. Predji na KAV ili NOD, nisu besplatni ali ne prave probleme, a uz to i dobro rade to cemu su namenjeni.

Neki su pominjali AVG, ali kazu da mora rucno da se cisti pronadjeno.

Sta mislite o njemu s obzirom da je Free?

Ako ces besplatno poslusaj Zonija, ako neces onda Kav. Nemoj da se razmisljas bezveze... Samo lupas glavu dzabe.

vukota je napisao(la):
Neki su pominjali AVG, ali kazu da mora rucno da se cisti pronadjeno.

Sta mislite o njemu s obzirom da je Free?

meni, licno, odgovara, ne znam stadrugi imaju protiv doticnog...

AVG mi odlično radi i ne pravi nikakve probleme.
Kad sam pročitao prvi post prvo što mi je palo na pamet je: "Uuuu, ovo mora da je 486".

Nazad
Vrh Dno